>

петък, 22 септември 2017 г.

Korean Consumer GOODS Showcase 2017 / Event

Здравейте,

Вчера сутринта ви споделих в Инстаграм, че ви очакваме на " Korean Consumer GOODS Showcase 2017" в х-л "Маринела". Днес ще ви покажа и разкажа малко повече за изложението!



Изложението беше организирано от КОТРА - Търговска Секция към Посолството на Република Корея, като беше насочено най-вече към бизнеса и представяше огромен списък от марки - козметични, хранителни добавки, храни, уреди, дрехи, препарати.., които са отворени да продават в България.


Ние бяхме поканени от организаторите, защото може би най-големия център на изложението беше корейската козметика - не само откъм марки, но и като интерес от страна на бизнеса и посетителите.
С удоволствие успяхме да разгледаме неизброимо много марки и интересни продукти, които можеше да гледам с часове! Сякаш попадаш в друг свят и виждаш над 30 марки, които не познаваш и които предлагат повече от интересни продукти. Трудно ще изброя всички марки, затова и показвам част от тях в снимки. Грижа за кожата, гримове и мнооого шийт маски преобладаваха.






K-beauty вълната е световен феномен, заедно с интереса на най-младите (и не само) към K-pop музиката и дори сериалите, които също си затвърдиха място в световната сцена, просперирайки невероятно, завладявайки света и България. (BTS fans here?!)
В блога неведнъж съм говорил за любовта си към корейската козметика, която за мен като цяло е една от най-добрите в световен план и не случайно завзема земното кълбо с такива темпове последните години, затова за мен беше истинско удоволствие да съм там.






Освен да разглеждам и пробвам най-различни нещица, внимателно следях и процеса по грима, който гримьора Джулия Ангелова, която всички познаваме, създаде за Снежана, която пък беше чудесен модел.
Разбира се, използваните продукти декоративна козметика бяха корейски, а ето и малък снийк пийк от работния процес:



Извън козметичните продукти, имаше още интересни неща - смарт чадъри, много интересни чайове, зверски сладки бебешки дрешки с уникални принтове и дори смарт слухов апарат.

Както казах, изложението беше насочено в по-голямата си част за бизнеса (между 9:30 и 15:00 ч.), което смятам за много важно, защото именно бизнесът като бранш е този, който ще реши дали ще видим повечето от горните марки в България. Понеже аз бях там от сутринта и виждах случващото се,  имам големи надежди в следствие на интереса, който видях!  Това ще е хубаво не само за нас - потребителите, които ще можем да се докоснем до повече и интересни марки на пазара или пък само за бизнеса, който ще ги предлага, но и нещо цялостно добро за страната ни, защото по този начин развиваме двустранни пазарни отношение с Република Корея, които са добри и за двете страни и икономиките ни. С това ви призовавам за пореден път в този блог да купувате от оторизирани обекти, които имат търговските права да разпространяват подобна козметика, защото така знаете, че получавате оригинална стока и парите ви стимулират нашата икономика ( което е добре за всички ни), а не фейк Инстаграм страничка, която купува за стотинки от eBay и продава нелегално.

Казвайки това, малко  лирично отклонение - едно от нещата, които мога да споделя е, че някои от най-интересните продукти на изложението - тези на Qyo Qyo, съвсем скоро ще се предлагат в KoCos - тe са едни от директните вносители и официални представители на любопитни корейски марки, за които неведнъж съм ви споделял. Тe са онлайн магазин за корейска козметика в България, който знаете, че предпочитам, защото знам, че получавам оригинални продукти, директно от производителя, минали всички тестове за безопасност, изисквани от държавата ни и легално предлагащи се в нея. Не малко пъти сте чели за техни продукти, които предлагат, в блога...
С интерес видях, че при тях вече се предлага и най-популярния ББ крем в света на Missha, заедно с някои неща от бялата им козметика.




Между 15:00 и 17:00 ч. пък изложението беше с вход свободен за всички посетители, които искаха да разгледат случващото се и да се докоснат до марките.
Ако вие сте го посетили, ще се радвам да чуя впечатленията ви и какво ви грабна от марките/продуктите! Ако трябва да се сетя за един конкретен продукт, който да ме е грабнал най-много, това беше слънцезащита под формата на желе, която беше лека като вода - попи за секунди и сякаш не бях нанесъл нищо!

Аз си слагам шийт маска и ви пожелавам приятни почивни дни!


1 коментар:

  1. Missha определено са ми фаворити, когато говорим за кремове за лице с добавени витамини, слънцезащитни млека и за почистване на пори.

    ОтговорИзтриване