>

неделя, 10 септември 2017 г.

Elemis Pro-Collagen Neck & Décolleté Balm

Здравейте,

За никого не е тайна обсесията ми към грижата за кожата. За никого не е и тайна, че харесвам, използвам и препоръчвам анти-ейдж продукти, въпреки възрастта си (а понякога и такива за зряла кожа). Вярвам, че за някого това е особено и странно, но аз се вслушвам в кожата си, а не в етикетите. Oпитвам се да давам на кожата си това, от което има нужда и се съобразявам единствено с това. Та, не веднъж съм споделял, че имам уморена, повяхнала, отпусната и със склонност към загуба на вода кожа. Общо взето, кожата ми има нуждите, каквато една кожа 40+ би имала. Разбира се, говоря за кожата на лицето, но много от нас пренебрегват една ключова зона. Околоочната? Не - шията и деколтето. Ако чуете, че най-пренебрегваната е околоочната - засмейте се искрено. Не само от нас, но и от компаниите - кога последно видяхте продукт за шия/деколте в близката дрогерия, бутик или аптека?

Винаги нанасям основната си грижа както върху лицето, така и върху шията. Защо? Както се въртеше едно meme преди време в мрежата, "Make sure what you do to your face, you do it to your neck. Can't have a 1$ million dollar face with 2$ neck." И извън кръга на шегата, тази простовата илюстрация говори достатъчно. Освен към силно образуване на бръчки и фини линии, кожата на врата има тенденцията да се отпуска прекомерно и да увисва. Тя и околоочната зона са първите, върху които процесът на стареене оказва видими последствия. Ако пренебрегваме шията и околоочната зона, ако ще и най-скъпия крем за лице в света да използваме, какво от това?!

Наскоро реших, че искам да включа специализиран продукт за шията в грижата си. Не стана целенасочено, а се случи от само себе си. Как ли? Когато в Дебенамс ти слагат мострички в торбичката, ей така се откриват нови и интересни продукт. От една мостра и използването й близо седмица, аз знаех, че това е продукт, който не просто трябва да имам, а който ще боготворя! Та, време е да се впуснем в днешното ревю, в което ще ви разкажа за балсама за шия и деколте от Pro-Collagen серията на Елемис.


Противобръчковият балсам е подходящ както като превантивна анти-ейдж грижа, така и при вече налични бръчици или финии линии. Подходящ е както за по-млади дами (и господа), търсещи превенция, така и за такива, оглеждащи се за сериозна грижа. Серията предлага и повдигащ крем за още по-сериозна грижа, но след като тествах този, а и като един от 13-тте най-добри продукти за зоната в класацията на  Allure, между които и брандове като Ла Прейри, той беше моят избор.
Обещава запълващ ефект, хидратация, туширане на линиите, редуциране и забавяне на образуването на фини линии и бръчици.
Обещава видим ефект за 28 дни.


Още пробвайки го от тестер, текстурата ми направи невероятно впечатление. Тя е бяла, гъста и точеща се, нещо средно между гел и крем. Наподобява на вид на онова бяло, нетоксично и безопасно лепило, което ползват децата в САЩ. Не е гъст и маслен балсам, както очаквах.
В момента, в който започнете да масажирате балсама в кожата, текстурата се превръща в нещо като 3D филм. Изключително странно се усеща, защото никой продукт досега не е оставял такова върху мен. Като смола е - гъсто, точещо се, леко лепкаво и започва да засъхва.  Държа да отбележа, че усещането не е силиконово и няма грам намек за такова. Странно е - като гел, но леко маслено. Усеща се захарно. Като филм, но гъст и запълващ. Странна работа, казвам ви! Това обаче трае няколко секунди - не е нужно много масажиране или разнасяне.  Достатъчни са три-четири бързи движения напред и нагоре, които да разпределят продукта. Важно е да са бързи и да не масажирате прекалено! След като гъвкавият 3D филмът изсъхне, балсамът сякаш попива изцяло. Не се усеща тежест или нещо друго. Сякаш консистенцията се трансформира в кожата ви. Нанасяте, изчаквате да изсъхне (образувайки филм-мрежа) и след като пипнете кожата си, няма да искате да си отделите ръката от там!


Резултатите са мигновени - на пипане, кожата е мека и гладка като бебешко дупе. Това е първото нещо, което може да забележите. Ама много гладка и много мека. Друг продукт не ми е оставял такова усещане. Подчертавам, не е нито блър, нито силиконово усещане. Нищо общо. Кожата се усеща еластична, стегната и повдигната.

Къде е магията? 3D филмът, който се образува и запълва кожата, се дължи на полизахарид, природен полимер, извлечен от смола. Той е познат със своето запълващо и попълващо действие. Той прави това - запълва. Той е основната съставка във формулата, заедно с морски дериват от водорасли. Про-колаген серията на Елемис е позната именно с богати на морски екстракти формули. Дериватът работи на сходен принцип - той е познат със влагозадържащо действие върху епидермиса, залепвайки върху него и осигурявайки силен стягащ и укрепращ ефект.Той работи и на още едно ниво - освен с дълготрайни овлажняващи свойства, водорасленият дериват помага в борбата срещу влошаването на състоянието на колагеновите и еластиновите нишки, стягайки кожата и борейки се със свободните радикали.


Това е базата на балсама. Какво още? Кафяви водорасли, хлорела, листа от папрат, масло от Ucuuba (тропическо растение), масло от облепиха (изключително богато на Омега-7 мастни киселини), витамин Е, лимоново масло, кедрово масло, масло от кимион, левулинова киселина, както и екстракти от роза и мимоза.

Сами виждате какъв микс. За мен не е изненада, че е определен като един от най-добрите в козметичния свят. Не съдържа оцветители, парабени, минерални масла, DEA и т.н.


Най-хубавото е, че описаният ефект върху мен е дългосрочен. Запълващият ефект не изчезва с употребата на почистващ гел на финала на деня, а мекотата и  гладкостта остават. Направих си почивка да видя ще остане ли резултатът - да! Мислих си, че ефектът ще остане, докато образуваният от балсама невидим филм е върху кожата ми, но не. Ефектът е дълготраен. Кожата е по-мека, невероятна гладка, хидратирана и се усеща запълнена.

Лично аз използвам всяка сутрин и вечер. За да видя пълноценен ефект, в продължение на споменатия от марката срок не използвах други продукти (серум, крем), а само балсам на почистена кожа, за да мога да споделя реални впечатления единствено от него.
През зимния период хидратацията му няма да ми е достатъчна, така че тогава вероятно ще използвам в комбинация с обичайния серум или крем за лице.

Разбира се, нямам нито бръчки, нито фини линии - не мога да споделя дали работи в тази насока. Аз го използвам за превенция. За сметка на това имам отпуснат контур и кожа, така че мога да говоря за ефект в тази насока.


Недостатъци? Един строго индивидуален такъв: неговият аромат. Има доста силен парфюмен дъх - сладък, с лек канелен привкус. На мен ми допада и бих го определил като чудесен, въпреки, че можеше и да не е толкова силен, защото може да дойде too much. С оглед на последното, усетете аромата, ако можете - за пример, майка ми го определи като "ужасен", след като и отсипах от балсама да го пробва. Приятелка, живееща в Лондон, която го купи след като й го препоръчах в личен разговор миналия месец и й обяснявах колко съм впечатлен, каза че обожава аромата. До вкус е, сладникав е, не на всеки ще допадне.


Балсамът идва в луксозен флакон с помпичка, като е цели 50 мл.(дори не погледнах като го купувах, мислех, че е 30 мл.) Една помпичка е достатъчна за шията, а ако нанасяте и около деколтето, препоръчвам две. Идва в картонена опаковка с листовка, като цената му е 110 лв. Според мен, в предвид ефикасността му, марката може да претендира за доста по-висока цена.

В търговската мрежа при нас ще откриете в Дебенамс, където от юли месец марката може да се намери. "Elemis" е изключително популярен бранд във Великобритания, а аз познавам най-вече от клиповете на Марлена (Makeup Geek), която обожава марката. В САЩ тя може да се намери най-често в спа салоните. У нас се предлага и във фризьорски салон "Арлен".

Ще кажа едно - "Results-driven formulation" и "Real-Results" са обещания на опаковката, които наистина биват спазени и марката ми се издигна в очите, така че няма да е изненада, че за в бъдеще ще четете още за техните продукти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар