>

четвъртък, 14 септември 2017 г.

Calvin Klein / OBSESSED* (For Men)

Здравейте,

През август при нас бяха лансирани ароматите "Obsessed" за него и нея на Calvin Klein - нова интерпретация на едно емблематично ухание. "Спомен и желание. Минало и настояще..."

В чест на 25 годишнината от знаменитата кампанията през 1993 г. за "Obsession" с Кейт Мос и Марио Соренти, "Obsessed" вдъхват нов живот на миналото в изцяло нова ароматна форма.
В днешната публикация ще ви представя тоалетната вода "Obsessed" за мъже.


Идва в обла, изчистена и прозрачна стъклена опаковка. Изключително семпла, красива и чиста презентация, чиято външна обвивка - картонената опаковка - завършва картината. Тя е бяла, с едва няколко черни надписа.
Ако мога да категоризирам визията с една дума, то ще е "изчистена". Семпла, черно-бяла презентация - унисон в духа на минало и настоящо.

Мъжкият "Obsessed" е изключително интересен аромат. На пръв поглед, гледайки опаковката, си представям въздушен, морски, цитрусов или дори зелен аромат. Всъщност, зад семплата визия се крие ухание, което не се шегува. Ако ароматът можеше да говори, представям си мотото му - "I did not come to play. I came to slay".


В сърцето на този ориенталски и изгарящ аромат е черна ванилия, около която се върти всичко. Ароматът е сладък, а идеята му е да пресъздаде мъжка версия на ванилена инфузия. Защото мъжете също имаме право на сладост!

Черна ванилия е наистина сърцето на този аромат - може да усетите как бие като истинско сърце, сякаш има пулс. Сладка и наситена. Това е съставката, която аз усещам през цялото време на развитие на аромата.

Започва с много подправки - силен кардамон и Сечуански пипер носят наситена ориенталска нотка. Много силен кардамон! Още с първите пръски се усеща грейпфрут - стипчив, много горчив и сочен. Една идея ми напомня на помело. Грейпфрутът не се задържа дълго - той сякаш подготвя почвата за една експлозия от подправки и сладост. Отстъпи ли, ванилията и споменатите по-горе подправки избухват! От горчивия цитрус няма и следа - ароматът се преобразява в гореща, сладка и ориенталска смес. Абсолютно преобразяване!
Черната ванилия е като фон, а люта нотка от пипера ви изгаря, докато наситения кардамон дава силен източен привкус. Ухае подобно на ароматна свещ - представете си ванилов сладолед с много кардамон в него и люта нотка. И тъкмо си мислите, че преобразяването е свършило, а то едва сега започва!


Намесват се молекула амброксан, дървесина, пачули и кожа. Най-силно се усещат амброксанът и кедъра, които се комбинират с ванилията. Сладка, дървесна и силно мъжествена смес. Ако харесате амброксан-ови ухания, този много ще ви допадне.
Обещанието за мъжки ванилов аромат е не просто спазено, а изпълнено с личящ перфекционизъм. Пачули не долавям, а кожата не успява да се развие напълно върху мен. Обожавам кожа и тук не успявам да я усетя както искам - не успява да се изяви сред прекалено силните други нотки.

Според мен може да се носи унисекс съвсем спокойно (както и дамския). Skin scent е. Не бих казал, че има предизвикателен характер, но със сигурност има силни и отчетливо проявяващи се нотки - тест е задължителен. Чудесен е за ежедневно носене и е супер смес за идващите сезони. Аз бих предпочел толкова сладка ванилия да нося през по-студен период.


За дамския ще ви разкажа съвсем скоро. Той е с доста ярка лавандула и салвия (градински чай), също подходящ за унисекс носене. Много чист, свеж и също ежедневен аромат.

Трайността на мъжкия "Obsessed" е много висока при мен - макар в концентрация на тоалетна вода, изключително издръжлив (дамският е в парфюмна версия). Сладнее, но не е задушаващ и силен,  залепващ за кожата е - дори в 40 градуса успя да издържи цял ден. През по-студени дни се усеща по-отчетливо и топло, много ми допада носен в такива.

За мен и двата "Obsessed" са интересни и ежедневни аромати. Мъжкият не е типичното мейнстрийм спортно ухание и това ми допада - има умисъл, селектирани съставки и композиция, която започва по един начин, а завършва сякаш като различен аромат. Ако ви е писнало от спортни ухания - този е добро решение.
Твърдя, че и двата могат да се носят от противоположния пол, така че дуото си струва да го усетите с половинката. По-различни творения от Calvin Klein, интересни и заслужаващи пробата. Не е изненадващ успеха им в световен план.

Ще откриете във веригите за селективна козметика и парфюмерия. Мъжката тоалетна вода ще намерите в разфасовки от 30 мл., 75 мл. и 125 мл., като цените са съответно 84 лв., 127 лв. и 169 лв.. Дамският - 30 мл. (106 лв.), 50 мл. (148 лв.) и 100 мл. (190 лв.).


1 коментар:

  1. Точно този парфюм е изключителен. Обожавам го, нищо че е мъжки :) И понеже ми е толкова любим го подарих на приятеля ми и съм много щастлива, че и на него много му допадна!

    ОтговорИзтриване