>

събота, 17 юни 2017 г.

MAC "Fruity Juicy" Collection / Coconut Fix+. "Love In The Glades" Palette*, Cremesheen Glass*, Amplified Creme Lipstick*

Здравейте,

Както вече ви споделих, новата колекция Fruity Juicy на MAC беше лансирана вчера в България, а аз нямах никакво търпение това да се случи. Днес ще ви покажа главния виновник-  лимитирания кокосов спрей Фикс+, заедно с още няколко грим благинки.


Първо нека започна с нещото, което ме караше да гледам снимки на колекцията с часове в Инстаграм - опаковките. Всички с мотив на тропически плодове и цветя. Ярко, лятно, свежо и цветно! Комбинира се превъзходно с черните опаковки на марката, защото мотивите дават един наистина ярък и цветен оттенък, който ти се набива в очите и те ката да казваш "Искам!". Пъстро и красиво! А не е нужно да казвам, че аз съм готов да взема нещо само, заради опаковката, нали?



За Фикс+ няма човек, който да не знае - освежаващ спрей, който може да ползвате по безброй начини. Фиксира грима, отнема пудрения ефект и смесва продуктите, дава естествен сочен завършек, може да възстанови вече разпадналия се грим в течение на деня, може да пръскате върху четки за работа с каквото се сетите, да пръскате като основа преди грима, може да пръскате върху хайлайтър, за да засилите ефекта и т.н. Безброй начини!
Изключително лек е, не тежи, не лепне и е просто като мъгла. Но вие вече знаете  - писал съм за обичайния.


Разбира се, той е хидратант, който доставя нужното количество влага на кожата, зареждайки я с безброй витамини и полезни вещеста. Това не е тип силиконов спрей, а напротив - той работи изцяло с екстракти и овлажняващи съставки.
Съдържа вода от краставица, флорална вода от лайка, ударна доза зелен чай, кокосова вода, екстракти от два вида водорасли (реминерализират кожата), кафеин, аргинин, витамин Е и витамин B5.


Както съм ви казвал и преди, обичам да ползвам Фикс+ след тоника и под серума за допълнителна влага, а зимата винаги имам бутилка с мен, защото е незаменим в студа - пръскам и кожата ми е моментално хидратирана!


И стигаме до важен въпрос.. аромата. От вчера ме заляхте с въпроси какъв е и истината е, че нямам търпение да ви кажа! Както казах, той е кокосов, но това не е единствената нотка в уханието му - ухае на тропически плаж! Моной и кокос се преплитат в една невероятна смес, която напомня плаж, загар и дори леко слънцезащита. Защо? Ароматът ми напомня на този на слънцезащитната линия на Dior - Bronze.
Ухае кремообразно и няма натъртваща кокосова нотка, по-скоро се усеща франджипани.
 Не е прекалено сладък, нито тежък - лек и ефирен, приятно освежава и за лятото е невероятен - не спирам да се пръскам, защото заедно със самия спрей, ароматът също освежава сетивата и ми дава нужната доза прохлада и свежест.


Абе... тотално попадение! Неслучайно го дебнах толкова време - знаех, че трябва да го притежавам, защото си струва и за мен всеки трябва да има един Fix+ (ако не този, то поне обикновения). Цената му е 33 лв. и с голям късмет, ако за ден не са свършили, бихте го намерили в трите обекта на марката.

Какво още? Колекцията включва безброй неща, но особено ми се иска да спомена и палитрата със сенки  "Love In The Glades"*, която е в меки кафеникаво-зелени нюанси, илюстрация на тропическа островна гора.


Идва в малка, компактна, масивна и луксозна опаковка, отново на този мотив.
Съдържа 6 цвята:
"Grey Stroke" -  студен сив нюанс със сатенен финиш
"Cumulus" - топло "мразовито" сиво с фрост финиш
"Bye Bye Bahamas" - мек шоколад с перли и фрост финиш
"Neoprene Green" - ярък леден емералд
"Palm Leaves" - мек, зелено-сивкав нюанс със сатенен финиш
"Russiаn Blue" - матов черен нюанс, със синьо-сив оттенък


Освен наистина цветове, напомнящи гора в Амазонка, пигментите на самите ценки са OMG!
Пудрите са страшно пигментирани, ама страшно! Може да се работи с тях както сухи (не се прашат), така и с намокрена четка с Фикс+, например - това ще засили още повече пигмента и ще направи преливането по-лесно.

Отгоре-надолу в последователен ред: Grey Stroke, Cumulus,
Bye Bye Bahamas, Neoprene Green, Palm Leaves, Russian Blue
На снимките виждате още крем-стъклото (кремообразен гланц за устни) в цвят "La Salsa"* - меко лилав с перлен финиш. Може да ползвате самостоятелно или върху червило, като той ще даде супер блясък и кремообразен ефект на устните.
Съдържа витамини (Е, С), алое, соево масло и подхранващи съставки.


Червилото от колекцията пък е в нюанс, носещ името "Любов от първа хапка"*  ("Love At First Bite") с кремообразен финиш, високо покритие и наситен пипгмент (като стейн). Нюансът е кремаво топло розово. Съдържа растителни масла и восъци, ланолин и вит. Е, които подхранват и се грижат за устните ви.


Колекцията съдържа още много сладки нещица, така че - непременно я разгледайте, докато не се е разграбила! Ще откриете в трите обекта на марката, а ексклузивно в Дъ Мол е заредена и колекцията в колаборация с Steve J. and Yoni P., която съм ви показвал във Фейсбук.

2 коментара:

  1. Дума "емералд" в българския език няма. Казва се "изумруд", изумрудено зелено.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност има, а за камъка са приети названията: изумруд, емералд, смарагд.
      Да не забравяме, че живеем в един глобален свят и не само хората са мобилни, но и думите!
      Поздрави и приятна съботна вечер!

      Изтриване