>

петък, 23 юни 2017 г.

Douglas Home Spa "Seathalasso" / Shower Foam* and Body Cream*

Здравейте,

Преди доста, доста време получих още пареща новата линия на Дъглас.. Тогава тя все още не беше лансирана и дори нямаше информация за нея. Типично в мой стил, трябваше да се докосна до морето, за да се сетя за нея и че ревюто й стои в чернови от месеци... Чудите се защо то ми е напомнило?!

Новата линия "Seathalasso" е обогатена с водорасли, а продуктите са заредeни със свеж, приятен и акватичен аромат. Ухаят на лято, крайбрежие, плаж. Водни акорди се преплитат със слънце, пясък и водорасли, всичко това завършено с лека кремообразна нотка. Воден, зелен от водораслите и много свеж - сякаш току-що сте се изкъпали в кристално чист плаж на Карибите.
Водораслите, съдържащи се в линията, обогатяват продуктите с минерали, които съответно реминерализират вашата кожа, насищайки я с полезни вещества (най-голяма концентрация имат калций и йод). Освен тях, от бранда са добавили и морски минерали, извлечени от най-разнообразни видове от дълбините, както и морски копър, богат на пептиди.


Знаете, че пяните за душ на марката са ми любими и тази не прави изключение. Наскоро ви разказах повече, затова няма да се впускам в излишни обяснения.
Почиства прекрасно, текстурата й е божествена, а кожата след нея е мека и хидратирана, благодарение на масло от авокадо в състава. Тази е една идея по-пухкава и флъфи, превъзходна!
Екстракт от червени коралови водорасли е супер богат на калций, заедно с келп, който пък е богат на аминокиселини, микро и макро елементи. Има още успокояващ кожата екстракт от зелени водорасли, легендарното японско водорасло Уакаме (което те консумират ежедневно и е много полезно за организма) и отново ядливото "Яки нори".
Препоръчвам за сутрешен освежаващ душ или след плаж лятото. Ароматът на пяната е много траен и остава върху кожата.


Кремът за тяло има много лека и отново флъфи текстура. Попива моментално - при нанасяне се усеща богато и подхранващо, но кожата го изпива за секунди. Нещо, което прави е, че оставя кожата мега гладка - дори най-сухите места като лакти и колена стават гладки като бебешко дупе.
Не е супер хидратиращ - за мен е продукт за по-топлите сезони, който да дава ежедневна грижа, без да е мазен или натоварващ. За зимата категорично няма да е подходящ. Идеален хидратант за тяло за лятото, който си върши работата, без да се усеща и тежи. Хидратира, тушира сухотата и не се усеща върху кожата - тя го изпива, а тялото ви е меко, гладко и не се дава на лошото слънце, което действа изсушаващо.


Друг голям плюс на крема е, че ароматът му е много траен. Ако го нанеса сутринта, уханието на море и вълни оставя до края на деня. Интересно е, че се развива - в началото усещам по-кремообразни  и флорални нотки, докато след 2-3 часа на кожата вече може да усетите акватически бриз, водорасли и изобщо идилията за морски бряг. В края на деня  е 
преобразен изцяло - от флорален и зелен се превръща в морски и воден - свеж и сиянен. Изгрява и залязва - ярко и слънчево усещане в началото се превръща в студено и морско в края.

Кремът съдържа масла от шеа и авокадо, реминерализираща морска сол, витамин Е и гореизброените видове водорасли.


За мен това е перфектно ежедневно дуо за летния сезон - за всеки ден, за топлите вечери на открито и разбира се, след плаж под жаркото слънце. Ароматът пък ще ви държи през целия ден, навявайки ви усещане за море и летни мигове 
Най-хубавото от всичко е, че линията съдържа и парфюм с аромата - все още не съм, но с удоволствие бих го тествал (тъй като нямаше тестер в близкия обект) и евентуално купил! (цената му беше около 59  лв.)
Кремът ще намерите за 29,99 лв., а пяната - 9,99 лв. за малката опаковка (голямата - 15,99 лв.).

Няма коментари:

Публикуване на коментар