>

петък, 5 май 2017 г.

Sisley Paris / Botanical Eye and Lip Contour Balm

Здравейте,

Грижата за околоочния контур е една от най-важните превенции срещу преждевременно стареене, заради спецификите на зоната, а именно - деликатна и тънка.
Няма да изпадам в излишни разкази колко е важно - смятам, че всички знаем това. Днес направо ще ви покажа последното си откритие в областта... и то само какво - балсам за околоочен контур и устни на Сисли.


Какво представлява?
"Балсам", който всъщност не е никакъв балсам, а освежаващо гел-желе.
Идва в луксозна стъклена опаковка с шпатулка, с която да загребвате продукт от бурканчето за по-хигиенично.
Гел-желираната формула е безцветна и без аромат. В нея също са вложени и максимално малко съставки. Философията на Сисли е в това да пресъздадат връзката между човек и природа с формули, които са богати на растителни активни съставки.


В "балсамът", от марката са подбрали кратък списък от три ключови съставки, които да се погрижат за околоочната зона и устния контур:

Вода oт хамамелис е основата на гел-желето - тя е вложена като при компрес, който помага при подпухване. Облекчава дискомфорта, успокоява, избистря тена и снема напрежението, затова често се влага в пачове, както и в тоници за лице, заради тонизиращия си ефект.
Екстракт от домат и съдържащия се в него мощен актиоксидант ликопен, осигуряват силен анти-ейдж ефект, забавяйки стареенето и борейки се със свободните радикали, стимулирайки кожата да работи и да се бори с факторите, които водят до стареене.
Подхранващ и противoбръчков ефект осигурява и соев протеин, който съдържа аминокиселини и фито съединения. Соевият протеин също предпазва кожата от фини линии и сухота.


Благодарение на богатия активен състав, от Сисли предупреждават,, че може да се усети боцкане, което е реакция, че кожата разпознава високите нива на активни съставки. Аз лично никога не съм усетил такъв ефект или някакъв дискомфорт... и като казах "аз", стигнахме до интересната част.

Какво обещава и за кого се препоръчва?
Ефективна хидратация и заглаждане - изследванията показват, че нивото на хидратация в зоните се покачва с 60% само за първите 30 минути.
Комфорт, свежест и облекчение - препоръчва се за кожа с торбички и хора, страдащи от подпухване.
Благодарение на анти-ейдж ефекта, "балсамът" е добра грижа за превенция и анти-ейдж ефект.

Употреба и мнението ми:
Лично аз харесвам да го нанасям сутрин, тъй като има приятен разхлаждащ и успокояващ ефект върху околоочната област, но го ползвам постоянно и вечер.  Гелът приятно охлажда и дренира зоната - за по-голям ефект може да съхранявате в хладилник.

Знаете, че не харесвам гел продукти, тъй като мразя sticky-лепнещото усещането след тях. В случая гел-желе формулата е направена с цел да снеме торбичките и подпухналостта - именно това е заложено във формулата,
При нанасяне, "балсамът" се разпределя и масажира лесно - нужно е съвсем малко количество.  Попил на вид, той остава върху кожата и може да се усети на пипане първите секунди - на пръв поглед няма видима следа от него, той е сякаш попил, но всъщност е там. Какво прави този ефект на невидим филм?  Кожата може да си пие от него - формулата е направена така, "балсамът" да образува лек филм, който е невидим и не се усеща, но осигурява оптимални нива хидратация на кожата.
Повечето околоочни залагат на масла и маслени формули - тук няма такива, затова основната идея е кожата да се насити с вода и влага, а гел-желе формулата - водна и лека, осигурява именно това по най-добрия начин.


Представете си го сякаш слагате компрес, но невидим - кожата пие вода от него, а активните съставки се борят с умора, подпухване и бръчки.

След първите секунди, кожата буквално го изпива, не остава и следа от него - топи се като желе. Хидратиращото усещане остава там през целия ден, а кожата се чувства гладка, мека и изпъната без грам лепкане. Това е нещо, което харесвам в "балсама" на Сисли - има изпълаващ/запълващ ефект - зоната се чувства повдигната и някак запълнена с влага. Тя остава хидратирана през целия ден и успява да поддържа влагата на оптимално ниво.

Тук е и мястото да кажа, че да - работи като балсам. Усеща се богат и много хидратиращ, без да е тежък. Огромен плюс и изненада за мен беше, че хидратиращото и plump усещане се запазва след измиване на лицето и то е дълготрайно, т.е. зоната не е хидратирана само, докато балсама е там, а и след това - ефекта му е дълготраен, което смятам за важно да спомена. Това наистина може да се види и да се пипне.

Нещо интересно, за което си говорехме с консултантката на бранда е, че гелът може да се ползва и като маска. Как? Нанасяте просто по-голямо количество върху околоочната зона, изчаквате 5-10 минутки, след което сами ще видите - кожата е попила част от продукта, изпила е необходимата влага, а останалото може или да избършете нежно или да масажирате до попиване.

За подпухване/торбички не мога да говоря - не страдам от проблема. Имам проблем с тъмните кръгове, знаете, но този продукт не обещава да ги третира (марката има друг продукт).

Тъй като не съдържа силикони и съставки, които изкуствено ще накарат кожата да се чувства гладко, не очаквайте soft focus или праймър ефект. Формулата работи през силно концентрирани натурални активни съставки, но благодарение на силната хидратираща функция, ще накара грима ви в зоната да изглежда по-добре.


Използван над устните и около устата в назолабиалната зона е другото негово предимство - дамите, които търсят противобръчков ефект там, ще им хареса. Аз нямам все още проблеми и не мога да споделя дали работи, но въпреки това го слагам като превенция. Хубаво е, че всяка сутрин и вечер, слагайки около очите, се подсещам да слагам и в другите зони - двойната формула те подсеща да го правиш, защото ако беше отделен продукт, едва ли щях да се сещам да го нанасям около устните.
Интересното е, че кожата ми там го изпива за секунди и очевидно има нужда от грижа.
Ще си кажете - за такъв продукт не ти ли се свиди да го ползваш и там?!

Тук стигаме и до един огромен плюс, който Сисли имат в случая - количеството на "балсама" е цели 30 мл. (колкото серум за лице), при стандартни за такива продукти 15 мл. Т.е, получавате двойно повече количество, а както вече казах, нужно е съвсем малко количество от гела - супер икономичен е. Подобно бурканче би стигнало за доста време, но годността му е 6 месеца след отваряне, но това е стандартно за почти всеки околоочен продукт, с цел да се намали риска от алергии и развиването на бактерии в продукта (което пък е мотивиращо да го ползвам постоянно).


Стигаме до важна част, а именно - цената. Знам, че се чудите, тъй като Сисли се славят със сравнително high end продукти и да, те са такива. Аз винаги не се свидя да давам пари за skincare, тъй като смятам е от изключително значение. По-добре да инвестирате в няколко и много скъпи неща, отколкото в много и ненужни.
Цената му е 205 лв., което за околоочен продукт с такова количество и действие, си мисля, че е разумна - на практика получавате като количество два околоочни, че и като маска + около устните може да го ползвате. Да не говорим, че е изцяло разумна цена за продукт за толкова специфична зона - сещам се и за доста по-скъпи и не толкова добри продукти.

Ако си търсите по-луксозен и high end продукт, за мен този е разумна инвестиция, която комбинира в себе си не просто име на бранд и опаковка, а действие и активни съставки, което смятам е най-важното.
Въпреки добрата хидратация, лек продукт е - самата текстура го предполага, За мен той е подходящ за пролетния и летния сезон, защото лично аз предпочитам кремообразни продукти през студения период.. което ми напомня, че след като свърша този ми се иска да пробвам и крема на марката, който вече обещава грижа и за тъмни кръгове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар