>

неделя, 14 май 2017 г.

"Чисто" / Дезинфекциращи и почистващи продукти

Привет,

Днес ще си говорим на една различна тема... всъщност, колко пък да е различна - почистване. E, почистване вкъщи, ама какво - брои се! За лице друг път!
Вие пожелахте този пост да види бял свят, така че - приятно четене!

Ако си мислите, че изборът на грижа за кожата е нещо сложно.... то за мен най-трудният избор в света е този на почистващ препарат! Не мисля, че има човек, който да ме чете и да не знае, че съм микроб фрийк - обичам всички бактериите да са убити (затова и си харесвам яко химийка в козметиката, че да я пази).
Но нека се опитам да бъда сериозен - казах, че ще си говорим за почистване, но това не е точно така. Всъщност, темата за дезинфекцията е по-важното нещо в този пост. Защо? Просто има разлика - едното просто почиства замърсявания, другото - убива бактериите

На българския пазар, освен продуктите за професионална употреба, рядко могат да се намерят препарати, които качествено да правят второто (и изобщо да имат съставка, която да го прави). Често се разчита на почистване и грижа за повърхностите, без биоцидно вещество вътре. И да, това, че нещо прави пяна не значи, че убива нещо...

Е, мечтата ми се сбъдна и на пазара се появиха "Чисто" - българска марка на "Арома", която превъзходно комбинира и двете качества.


Линията съдържа 5 продукта,  които унищожават 99,9% от познатите микроорганизми като микроби, бактерии, гъбички... включително Стафилококи, Ешерихия коли, Кандида и други.
Те се грижат не само за чистотата на дома, но и здравето на вас и вашето семейство, като са подходящи и за професионална упореба.
Освен всичко са създадени така, че премахват неприятни миризми, улесняват следващото почистване, не миришат на хлор, действат лесно, бързо и са на достъпна цена.

На снимките виждате препарата за под и спрея за бяна.


Препаратът за под* е универсален и може да го ползвате навсякъде - в банята, в дневната, дори на стените... Почиства теракот, мозайка, паркет (първо направете тест върху настилката!) и т.н.
Може да използвате като локален дезинфектант на дадена повърхност или като измивен препарат за под, както го правя аз - добавям 2 капачки в 5 л. вода и минавам с парцал за под или моп.
 Има много приятен сладникавo-флорален парфюмен аромат, като образува сравнително малко пяна като се разтвори.Под формата на течност е - не е гъст (като други подобни), а течен почти като вода, подобно на концентратите.
Препаратът за под е много важен продукт за мен, тъй като всеки, който ме познава знае, че първото нещо (ама наистина първото!), което правя всеки ден като се прибера е да измия пода, тъй като имам навика да ходя бос по ламината и искам единствения жив организъм върху него да съм аз.


Важно е да не смесвате с никакви други препрати или вещества, тъй като това може да е опасно за здравето ви - както казах, продуктите съдържат биоциди, които взаимодействат с други вещества. Важно е също да спазвате всички предпазни мерки, написани на етикета, който винаги прочитайте внимателно!


Спреят за баня е разкош, защото просто пръскаш, изчакваш 5 минути, изплакваш и воала! Всичко свети! Премахва котлен камък, петна от сапун, натрупвания по фугите, дори ръжда (да, ръжда!)! Дозаторът разпръсква гъста пяна със свежо цитрусово ухание, която успява да се справи с всичко.
Не е подходящ за киселинно-чувствителни повърхности, така че трябва да погледнете на етикета за какво е подходящ и какво - не.
Ако миенето на цялата баня е досадно за вас, това нещо улеснява максимално бързо процедурата и наистина успява да почисти всякакви натрупвания и повърхностите да заблестят... ама наистина. Освен видима чистота, биоцидът вътре се грижи  микробите да "се изнесат" от банята.


Както казах, цените на марката са много достъпни. За справка, препаратът под е под 5 лв., а този за баня - около 6 лв. Предлагат се и като комплект на цена около 7-8 лв.

А, забравих - супер ме кефи чупещата джендър стереотипи реклама на продуктите! И наистина, чистенето не е социално приписано действие или въпрос само на полова роля, външен вид на дома ви, "защото е неделя и трябва да изчистя"  и т.н. То е въпрос, отнасящ се пряко до вашето здраве!


Няма коментари:

Публикуване на коментар