>

четвъртък, 23 май 2019 г.

Rochas "Moustache" Eau de Parfum*

Здравейте,

Movember мина отдавна, но тренда с френските мустаци - не. Има нещо стилно в тях, сякаш носят духа на онези безвременни джентълмени от миналия век, не мислите те?!

А знаете ли, че мустаците са били задължително във френскатa армия до 1933 година? Символ и емблема на мъжественост, такива има дори Чарлз I, който вдъхновява един иконичен аромат за мъже, лансиран през 1949 г.: Moustache на Rochas.
Днес, 70 години по-късно, марката лансира "Moustache" Eau de Parfum, който е един нов, изискан прочит на едноименното ухание за уверени мъже. Нека ви разкажа!


Казват, че "A good mustache makes a man for many reasons.". Така е, особено в ароматен план!

Мандарина - узряла, свежа, сочна и пълна със сокове. В първите секунди на Moustache присъства мекият cologne vibe на класическите мъжки аромати от средата на миналия век. Приятно свеж и със силен barber дух, от него започва да се усеща пиперлива нотка, която не просто гали сетивата, ами направо ги изправя на нотки. Наситен розов пипер демонстрира силата, интензитета и мощта, която Moustache тепърва ще разкрива.

Меко и червено сърце от роза заблуждава за нежния характер на мъжа на "Moustache". Не се оставяйте на заблудата! Наситена, силна, мощна и плътна дървесина поглъща парфюма! Тя е толкова жизнена, естествена, сякаш режете дървесина и усещате стружките във въздуха. Сух, но дълбок дървесен дъх, в Moustache това дължим на кедър и наситена, но топла смола от бензое - сякаш дървесината ще се подпали всеки момент и ще ви изгори! В комбинация с розовия пипер, този мъжествен аромат демонстрира толкова силен характер, колкото дори някои  мъже не могат!

Много ми харесва как Натали Грация-Четто, създателката на тази нова версия на едноименното творение на майстора Едмон Рудницка през 1949 г., си играе с нежни, по-женствени съставки като розата и мандарината (вместо хладни мъжествени цитруси), с които демонстрира, че да, този мъж има сърце, той може да е романтичен, но... силата му, мъжествеността  му е непреклонна. Той е точно онзи джентълмен от началото на 20 в.

Мислите си, че няма как този мъж в бутилка да демонстрира още сила.. Има!
Остро пачули и сладка ванилия! Неочакван финал с топли, но земни и наситени нотки, извиращи из дървесината, която е душата на "Moustache. Ту по-нежен, ту толкова силен, че да се почувстваш безпомощен пред силата му.

Barber, легендарен, винтидж мъжествен дух, поднесен и модернизиран от Грация-Четто.
Опасен аромат, който съдържа в себе си сила, мощ и дори агресия, които са омекотени и представени стилно, елегантно и някак уловили безвремието на джентълмена. Сякаш гледате портрета на Чарлз I-ви, който е вдъхновението зад едноименния Moustache преди 70 години и му се възхищавате...
"Moustache" Eau de Parfum на Rochas не е всекидневен аромат за господата. Той впечатлява, той грабва, той респектира, той завладява, той опиянява... използван на правилното място и сред правилните хора, той е като френски, засукан мустак, който всички ще гледат.. или усещат. Той те кара да се обърнеш, кара те да проявиш уважение, демонстрира зрялост и увереност. Той не е за мъже без самочувствие, защото има голяма вероятно да има повече самочувствие от тях! Той е за онези силни, уверени господа днес, които се чувстват успели, които са чувстват на върха, които се чувстват истински мъже и искат да го покажат чрез този орианталски, дървесен аромат за ценители. Ароматен аксесоар за истински джентълмени, показващ класа, стил и социално положение, какъвто е и засуканият мустак!


Френски лукс, barber усещане и модерно излъчване за съвременния мъж, който мислено се връща в онези времена на джентълмени и засукани мустаци: това е  "Moustache" Eau de Parfum ot Rochas, който ще откриете (75 мл. - 132 лв., 125 мл. - 182 лв.) в магазините на Douglas и Beautyzone, както и онлайн на техния сайт.

Силен, уверен и узрял, но със сърце, което може да бъде разтопено от правилната половинка...
Перифразирайки вече казаното по-горе, "This good "Моustache" makes a man for many reasons."

Няма коментари:

Публикуване на коментар