>

неделя, 3 март 2019 г.

Benton Cacao Moist and Mild Toner*, Serum* and Cream*

Здравейте,

Март е предизвестник, че пролетта наближава и чука на вратата, а с нея - по топлото време, слънчицето и зелената реалност. С началото на всеки нов сезон, като любител на бялата козметика, един от най-важните въпроси, на които трябва да си отговоря, е на каква грижа да се доверя. Вярвам, че кожата трябва да се слуша, а с променящото се време, сезон и температури, нейните нужди също се променят, затова и днес исках да ви покажа три продукта, които са идеални за задаващото се по-топло време и за прехода към него.

Те идват от далечна Корея, летят с ангелски крилца и ... съдържат магията на какаото в себе си! Като истински десерт за кожата, представям ви хидратиращите Cacao Moist and Mild тоник, серум и крем на една от любимите ми корейски марки - Benton.


Какво представляват ли? Какаовата серия на Benton съдържа три продукта с леки текстури, но дълбокохидратиращи като ефект, които са подходящи за дехидратирани кожи с нарушен водно-маслен баланс, които са повехнали след зимния период, опънати са и се нуждаят от избистряне и много влага, както и страдат от чувствителност към конвенциални химически съставки и външни агресори. Последното е важно, тъй като Benton използва пресни натурални съставки в продуктите си, а в тази серия липсват парабени, пигменти, изкуствени аромати, животински съставки, повърхностноактивни вещества, минерални масла, летлив алкохол (етанол, денатуриран алкохол) и силикони. Всички продукти идват в нежни, пречистени и меки към кожата формули:"mild" в името не е случайно, както и "moist".

Но не, не се казва какаово серия, защото продуктите ухаят на какао. В съставната част на всички тях е екстракта от какао, което в последните месеци стана ясно е застрашено от изчезване, благодарение на климатичните промени, следствие на човешка дейност, а учени са на мисия да го спасят. Освен в любимия ми шоколад, той е изключително полезна съставка за кожата. Използването му назад във времето може да се проследи чак до цивилизацията на Маите, които са го наричали 'Храна на боговете' (от 'Theo' - бог и 'Broma' - храна), а в козметиката какаото се използва заради способността му да овлажнява и подхранва  чувствителната кожа.
С три вида какаови екстракти - от плодовете, от семената и от цветовете, комбинирани с хиалуронова киселина, продуктите от Cacao Moist And Mild серията доставят голямо количество влага на кожата. А различните растителни екстракти, съдържащи се в тях, допълнително помагат за изглаждането на кожата.

Но нека разгледаме продуктите един по един, тъй като всеки заслужава внимание...


Започвам с Cacao Moist And Mild тоника, който идва в продълговата и издължена опаковка, която съдържа бистра и прозрачна течност без аромат. С лека и водна текстура, която има киселинно pH, той е подходящ за кожи, които имат нужда от лека хидратация.

Нанесен директно върху лицето с помощта на дланите и потупващи движения, няколко капки от него са нужни, за да заредят кожата с влага. Без да оставя неприятен филм, водната му текстура бива изпита от кожата до капчица, тонизирайки, омекотявайки и хидратирайки, подготвяйки за нанасянето на последващата грижа, която да се усвои по-добре. Като струя вода, която събужда и освежава, но и сякаш се инжектира дълбоко в кожата.

Разбира се, тоника може да се ползва и по обичайния начин с тампон, но е и подходящ е и за популярния "7 skin" корейско метод, при който за да се постигне ефект на пълна с влага кожа, която е сияйна и жива, в ръката се изсипва малко количество тоник, след което се нанася върху лицето. След като попие, това се повтаря общо 7 пъти. Именно с този тоник пробвах за първи метода и бях очарован от резултата - пълна с влага, блестяща и здраво изглеждаща кожа, а благодарение на водната му текстура липсваше лепнещ ефект или тежест.

Cacao Moist and Mild тоникът е формулиран с три вида екстракти от какао, както споменах, както и съдържа задържаща влагата в кожата хиалуронова киселина. Мадекасосид извлечен от центела действа заздравяващо и успокояващо, екстракт от бяла върба действа противовъзпалително, заради съдържанието си на салицилова киселина, екстракт от брадат лишей заздравява, а японски пипер има антиоксидантни совйства.

Тоникът е идеален ако търсите лек и хидратиращ продукт в бързоабсорбирaща се текстура. Не тежи, насища с влага и е идеален за всички, които търсят точно това - хидратация. Нищо повече, но и нищо по-малко. Простичък, ефективен и съдържащ магията на корейската мисъл.

След използването на тоник е време за нанасянето на Cacao Moist and Mild серума!


Лек, воден и с подобна на гел текстура серум, който се стапя върху лицето, plump-вайки кожата. Това е от онези продукти, които ще изпълнят лицето на вид, ще заличат линиите от дехидратация и ще накарат кожата да се чувства така, сякаш ще се пръсне от влага! Великолепен! Толкова лек, но ефективен, свърших опаковката от него за месец, защото се пристрастих към попълващия му ефект! Ако наистина имате дехидатирана кожа, той е като спасение! Една пипетка от стъклената опаковка на серума е като чаша вода за кожата на лицето и шията!

Формулиран отново с хидратиращ екстракт от какао (80% от целия серума) и хиалуронова киселина, той съдържа също така алантоин и патентован комплекс, наречен MultiEx BSASM Plus, който се състои от седем съставки, извлечени от растения, които защитават кожата и подобряват защитната й функция: зелен чай, центела, лайка, японски дрян, розмарин, байкалски шлемник. Съдържа също така успокояващ пантенол (противамин В5), екстракт от женско биле и други ботанически съставки, както и транспортни агенти, които да вкарат активните съставки и влагата по-дълбоко в кожата.

Без аромат, цвят и консерванти, този пресен корейски серум е идеален ако търсите мощна хидратация и plump ефект, при това в лека като вода текстура, която не лепне, не тежи и не съдържа конвенционални химични съставки, бивайки изпита от кожата като чаша вода, подобрявайки баланса на влага.

И след доза хидратиращ тоник и plump-ващ, напомпваща с влага кожата серум, е време за.. подхранване!


Cacao Moist and Mild кремът на Benton има мека и топяща се бяла текстура, в която се усеща маслена нотка, но и която се стапя като вода върху лицето. С леко киселинно pH, без аромати и с много екстракт от какао в него (63%), той хидратира, подхранва и защитава, съдържайки и богато какаово масло, като може да се ползва и като околоочен крем.

Формулиран с маслото на шоколадовата ядка и 10% масло от карите, кремът подхранва, омекотява и тушира сухотата, а в същото време бивайки лек и немазен, идеален за затоплящото се време и по-високи температури. Бял на цвят и топящ се, както казах, върху лицето той се усеща като масло-вода - изключително любопитен, мощен, но лек, хидратиращ и подхранващ.
Съдържа и омекотяващи растителни съставки, както и попълваща хиалуронова киселина.

Без лепнене, тежест и мазен филм, кожата след него е мека, пълна с влага и подхранена, като й е осигурена максимална грижа в максимално лека формула. Отново simple, но перфектна комбинация, която утолява жаждата за вода и липиди на кожата. Но чакайте.. това не е най-доброто в този овлажнител.

Едно нещо го характеризира в моите очи най-вече, превръщайки го в най-добрия корейски овлажнител, който съм ползвал. Кое е то? Korean glow. Той дава точно онова сияние, характерно за корейските ширини, към което всички се стремят. Не мазен вид, както с други продукти (при които грижата ви е останала на повърхността и мазнее), а кожата ви сияе! Сякаш имате хайлайтър на скулите, над веждите, на върха на носа, челюстта.. но не, нямате хайлайтър. Кожата ви сияе естествено при досег със слънцето в затоплящото се време, изглежда здрава, перфектна, сочна... Разтапям се от кеф пред огледалото!
Трябва да го видите на живо - уморената ми кожа е като нова, нямам нужда от нищо друго, освен този крем, за да изглежда кожата ми сочна, свежа и красива.  Невероятен вид, а кожата е хидратирана, мека, подхранена и еластична. Вижте сами:


И трите продукти са подходящи за всеки тип кожа, включително мазни и проблемни кожи. Да, успокояващите съставки и леките формули ги правят идеални за проблемни и по-смесен тип кожи, но определено това са продукти, които са подходящи за ВСИЧКИ, които търсят мощна хидратация в леки текстури, искащи да се справят с дехидратираната и повяхнала кожа. Обожавам и трите продукта и ги изразходих за отрицателно време, тъй като са феноменално простички (и достъпни като цени), но в същото време ефективни, приятни за употреба и чудесни като текстури, способни да накарат дори козметичен и капризен junkie да се влюби и да иска още от тази мека, simple, влагодаряваща и какаова грижа!

Cacao Moist and Mild тоникът на Benton се предлага в опаковка от 150 мл. на цена от 44 лв., серумът в опаковка от 30 мл. на цена от 42 лв., а кремът - 40 лв. за тубичка от 50 гр.
В сайта на KoCos.bg, където марката се предлага у нас, е наличен и сет с трите продукта, с който спестявaте при закупуването и на трите, а също така читателите ми може да се възползват от личния ми код, който аз ползвам при пазаруване оттам: JaysDeenKC (за 5% на всичко), който споделям единствено във ваша полза.
Enjoy и ако търсите лека, хидратираща и мека грижа за новия сезон - вече имате едно на ум!

Няма коментари:

Публикуване на коментар