>

неделя, 1 юли 2018 г.

Dolce & Gabbana Light Blue Italian Zest / Pour Femme* & Pour Homme*

Здравейте,

А на вас ухае ли ви на лято, плаж, почивка на Средиземно море и италиански лимони?! Не?! Спокойно, ще поправим това веднага! Лимитираната Italian Zest колекция на любимите ми Light Blue аромати на Dolce & Gabbana е вече тук!


Още откакто стартира маркетинг кампанията им в социалните мрежи преди месеци бях впечатлен! Представях си вече уханията, техния италиански дух и лятно настроение!
В играта в техен специален сайт за кампанията всеки може да получи собствена рецепта за домашна лимонада, играейки на игра,в която трябва да нареже различни плодове - детска радост! Няма да ви казвам колко време откарах в сайта, защото ми беше толкова приятно! И получих рецепта за Light Blue лемонада, йей!

След като видях как изглеждат двата аромата, очите ми останаха в дизайна на картонените опаковки, които съдържат най-приказното, лятно и свежо лого! Сякаш извадено от приказки, цветно, по детски красиво и грабващо очите, красящо иконичните сини опаковки. На него се виждат много лимони и остров Капри, които са изцяло в духа на кампанията. Цветни, свежи и готини логота!

Парфюмните продукти пък са в мек жълт цвят, наподобяващ лимонада, в иконичните Light Blue форми на бутилките.

Ако има едно нещо, което Italian Zest дуото крещи, то това определено е Италия! Пренася те там, на брега на морето, заобиколен от дръвчета с лимон, много слънце и настроение! Това правят и двете тоалетни води, за които май е време да разкажа, тъй като все пак те са най-важните!


Време е, но не съвсем. Защо Italian Zest ще попитате? В основата е съставка, наречена scorza di limone от Limoni primofiore. Преведено на български, това звучи така - лимонова кора от сорт италиански лимони, които са огромни и символ на региона на Амалфитанското крайбрежие. Dolce & Gabbana ползват кората от тези лимони, като в последствие е добавена и пулпата на плода за по-сочен, свеж и цитрусов завършек.
Позната като овкусител и естествен ароматизант в сладкиши, коктейли и различни храни, тук лимоновата кора се използва като парфюмна съставка, която няма нищо общо с традиционните лимони, които познаваме в парфюми и тоалетни води. Без етерична нотка,  сладка, приятно свежа и много ароматна! Извлечени с технология, наречена "sfumatrice", кората и пулпата запазват своята свежест и вкусна нотка, тъй като се извлечени чрез този студен потомствен процес, който не изисква топлина и нагряване, запазвайки всичко в плода.


Light Blue Italian Zest Pour Femme е дамската половина в това дуо - по традиция всяка година в постовете за Light Blue започвам именно с нея. Казвам последното, защото истината е, че тя изключително много напомня на любимата ми Eau Intense версия от миналата година, както и на оригиналния Light Blue.

Започва с много.. Познайте?! Лимони! Сладки, сочни, узрели и с много мека киселинност. Усеща се нотката на сякаш току-що настъргана кора от лимон, която ще добавите в сладкиш - по подобен естествен начин я долавяте. Много свежа и ароматна, обливаща ви в сякаш облак от италиански лимони. Добавената пулпа от плода пък придава много сочен, juicy-и привкус, сякаш сте отворили бутилка Лимончело от остров Капри.
Това, което различава тази тоалетна вода от другите версии са именно сладките и сочни италиански лимони, вземащи превес над аромата.

Целият този душевен и чревоугоднически оргазъм, тип "лимонов пай с домашна лимонада" става още по-вкусен: пресни, свежи и сочни зелени ябълки "Грени Смит". Преведени като "баба Смит" и създадени от Мария Ана Смит в Австралия, този сорт ябълки е един от най-популярните в света, имащи сладко-кисел вкус, в който липсва типичната сладост, което ги прави любимия ми сорт. Приятно кисели в аромата, много crispy, водни, пълни със сокове и вкусни - сякаш хрускате ябълка. Зелените ябълки в Light Blue уханията са най-любимите ми изобщо, дори по-любими от тези в Hugo (Boss).


Свежестта на ябълките и лимона се допълват от добавен зелен бамбук, а листенца от жасмин, мек мускус, сицилиански кедър и амбра правят композицията по-чувствена и женствена. Въпреки всичко, на моята кожа в Light Blue Italian Zest Pour Femme нищо не може да измести сладките лимони и зелените ябълки! Нищо! Усещам ги през цялото развитие на тоалетната вода, без за момент да губят от свежестта и сочността си, точно затова и ми напомнят именно на любимия ми Light Blue Eau Intense.

Като домашна лимонада от сладки, огромни и сочни италиански лимони, в която сте поставили резенчета зеленя ябълка. Много освежаващ, разхлаждащ и летен микс, който наистина улавя духа на сезона и е като разхлаждащо питие на сетивата!


Мъжката половина на дуото - Light Blue Italian Zest Pour Homme е отделна история. Трябва да призная, че се превръща във вероятно любимия ми мъжки Light Blue вариант досега! Защо?! Нека ви разкажа!

Докато в аромата за нея се съдържа сочен лимон, в този за него от марката са вложили citrus bergamia - или по-познат като бергамот. The Bergamot orange, както ще го срещнете, представлява цитрус с големината на портокал, който може да се срещне в зелен, жълт или оранжев свят. Отглеждан ексклузивно в Калабрия, за да бъде използван от марката, от този цутрус е извлечено етерично масло, както и кора, отново през технология, която не изисква топлина и запазва авромата му непроменен. Зелен, свеж и цитрусов. Напомня на лимон, но по-остър, мъжествен и отчетливо цитрусов. Именно той отваря композицията на Light Blue Italian Zest Pour Homme.

Цитрусовата експлозия не свършва до тук - освен бергамот, в пирамидата му са добавени и свежи сицилиански мандарини, както и изстуден, приятно горчив грейпфрут, който е иконична съставка в Light Blue версиите за мъже. Много студен, даже леден, коктейлен и изстудяващ, ароматът започва като коктейл "Палома" на плажа.

Зад цитрусовата всъщност обаче стои нещо много специално!


Този цитрусов микс е приятно овкусен. Веднага усещам розмарин, който носи много мъжки дух в комбинация със сечуански пипер. Придобива леко spicy привкус на подправки, който обожавам! И макар този леко лютив, пиперлив и страстен момент, хиляди иглички от хвойна охлаждат присъствието на тоалетната вода. Ако си мислите, че грейпфрута в началото е леден, то изчакайте хвойната! Заледява, чак те побиват тръпки! Много мъжествен, леден и с дървесен привкус, носещ се от нотките секвоя вътре.
В този коктейлен микс има постоянна битка между свежи, ледени съставки и горещи, изгарящи и страстни такива. А борбата едва започва! В Light Blue Italian Zest Pour Homme се появява мек тамян, който е последното нещо, което очаквам в подобен аромат - тъмен и мистичен, той се комбинира по неповторим начин с цитрусите. Получава се една истинска симбиоза между ароматни компоненти, който не може да си представите - усещайки го върху кожата ми, мога да се разтопя...

Цитрусите и ледените нотки са омекотени, а борбата изведнъж и неочаквано превземат тамянът, в комбинация с мускус и подправки, оставящи един чувствен, мъжествен и арогантен привкус. Тъкмо си мислите, че това е краят и.. изненада! Игличките хвойна отново се прокрадват, отново усещате мек грейпфрут.. непрестанна ароматна борба! Всеки момент от развитието на  Light Blue Italian Zest Pour Homme е уникално и всеки път се усеща различно и специално. Ако има една дума, която го описва- непредвидим. Сега разбирате ли защо се превръща в любимия ми Light Blue за мъже?! Трябва да призная, че добавения тамян наистина го прави специален и много различен, въпреки че Italiаn Zest лимитката запазва оригиналните нотки и усещане на оригинала Light Blue. Динамичен и мъжки!

Ежедневен, подходящ за лятна сутрин, за следобед на плажа и страстна вечер под звездите,  Light Blue Italian Zest Pour Homme е must-have за него през лятото. Разхлаждащо свеж, летен и цитрусов, но едновременно с това богат на подправки (обожавам просто розмарина вътре!) и ароматни съставки, които надхвърлят съзнанието ви, правейки развитието му непредсказуемо и постоянно променящо се. Като ароматен хамелеон, който остава себе си и който крещи лято, Италия и Light Blue!


Не е случайно, че започвам тематичния летен месец в блога с тези два аромата, тъй като те са моите две ухания за този сезон! А трябва да призная, че толкова ги обичам по отделно, че понякога ги пръскам заедно един върху друг... Пълен разкош!

Ако си падате по Light Blue и свежите, летни и ежедневни ухания, които са носими и в най-голямата жега, разхлаждайки ви като коктейл на плажа, без да натоварват, Italian Zest лимитките са задължителни за проба... и побързайте, тъй като са лимитирани!
Ще откриете D&G  Light Blue Italian Zest тоалетните води във веригите и бутиците за селективна козметика, като Pour Femme се предлага в 50 мл. (141 лв.) и 100 мл. (186 лв.), докато Pour Homme - 75 мл. (131 лв.) и 125 мл. (183 лв.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар