>

вторник, 11 юли 2017 г.

Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense (For Women* / Pour Homme For Men*)

Здравейте,

Едно от най-интересните и вълнуващи лансирания за мен това лято, определено е това на Eau Intense версиите на Light Blue ароматите на Dolce & Gabbana. Това са нови, наситени, интенз парфюмни версии на популярните аромати, които са много свежи, летни, сини и... остават за постоянно на пазара! Толкова се зарадвах, че не са лимитирани... Ще се зачудите защо?! На финала на това ревю съм сигурен, че ще си отговорите сами!


Light Blue Eau Intense е дамския, в който се влюбих дни след пускането му на пазара, минавайки пред магазин на Douglas. Вън имаше промоутърка, която даваше на преминаващите дами блотери с аромата, а облакът, който се носеше, ме плени. Влязох и купих (нищо, че вече очаквах пратка с него вкъщи)! Веднага, без тест дори - толкова ме грабна! Знаех, че ще е лятната ми любов...


Започва с мек лимон, чийто нотки биват изядени от най-невероятните ябълки, които съм помирисвал в парфюм. Точно, както ги обичам - не прекалено сладки и изкуствени, леко кисели и с флорална нотка. "Грени Смит" ябълката е основата на аромата - съставката, която държи като в примка уханието от началото на развитието му до края. Невероятни ябълки, невероятни!
Лимоните в обичайната версия са доста силни, докато тук те са буквално изядени от ябълките, който факт обожавам! Въпреки това определено се долавят отчетливо и дават приятна, цитрусова свежест.
Знаете американската  поговорка за ябълките - "An apple a day keeps the doctor away". Да, но като човек, който не обича ябълки, имам друго мото (и оправдание да не ги ям) - "An apple a day - you die anyway!". Та, това, че харесвам ябълки в парфюм, е голямо постижение. Свежестта им тук лeко ми напомнят на зелените ябълки в Hugo от 1995 г. (Hugo Boss). Както и да е.. личи си колко ми харесват ябълките тук, нали?! Да не кажа, че са най-добрите в парфюм за моя вкус!


Композицията на Light Blue Eau Intense продължава с невен, който се комбинира по невероятен начин с ябълките! Става страхотна инфузия, в която се усеща лека нотка жасмин, която обаче не се изявява на моята кожа, заради силните ябълки, които преобладават върху мен. Невенът носи приятна мекота, а мускус и кехлибар дават много изтънчен и топъл финал.

Свежест в началото, флорални нотки по средата и накрая - затопляне на всичко в един летен микс.. а през цялото време - шепи с ябълки!
Няма типичното дамско присъствие и макар, че е за дами, мисля, че би могъл да се носи унисекс, заради силните "Грени Смит".


За моя вкус е страхотен.. страхотен на n-та степен! Великолепен  - рядко през лятото ми се случва да имам аромат, с който да искам да се пръскам всяка секунда, въпреки жегите и свръх чувствителния ми на аромати нос! Мога да се къпя с облаци от този аромат и няма да ми омръзне - също като с EDT версията на Ever Bloom на Шисейдо през пролетта, за която писах тук.

Макар парфюмна вода и имащ страхотен интензитет, за мен е от онези леки, ефирни и въздушни аромати, заради нотките си. Не е натоварващ, а напротив - като пухкав десерт за сетивата. Лек, въздушен и не тежи. Мек и ухаещ на чистота. Превъзходен за лятото - денем и нощем, при 25°C и при 40°C.. Всякак! Няма да ви задуши, напротив - облакът от него ще ви накара да полетите!
Траен е върху мен, но не може да се мери със следващия..


Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense Pour Homme е мъжкия вариант, който представлява морско и ледено ухание. Идеален за жеги, плаж, след спорт и.. всеки летен ден!
Много интензивен, залепва и е мега траен - не ви пуска! Ако с горния може да къпете, без да ви натежи, с този са нужни едно-две пръскания, за да ухаете цял ден при всяко ваше движение. Бетон! Бих се съгласил с описанието, че тази версия може да се нарече  "Light Blue на стероиди"! Много по-арогантен и алфа мъжкарски.

Носи онова ледено и освежаващо чувство със себе си - това е благодарение на ледено студен грейпфрут и хвойна. Грейпфрутът дава цитрусово, горчиво и студено усещане, а хвойната допълнително заледява композицията, сякаш сте в гора през зимата и сте откъснали бодличките й. Тя прави аромата лесно носим, спортен и ежедневен. Точно тези две съставки го правят идеален за жегите, защото леденият им фон действа превъзходно!


Мандарина прави компания на замръзналия грейпфрут, в комбинация с морски акорди. Именно морски/акватични нотки са другата основна съставка, която се "бие" - остава от началото, до края (както ябълките при дамския). Те го правят много свеж, солен, доза натъртващ и летен, докато хвойната усилва този ефект и му дава доза изисканост, арогантност и необузданост дори.

За финал идват отново мускус, който тук е по-силен, заедно с кехлибар, който не успява да развие топлотата си, благодарение на бодличките от хвойна, които носят снежна нотка за моите възприятия.
Самата бутилка носи този дух - матовото стъкло изглежда като запотено - сякаш ледената течност вътре се среща с горещото, юлско лято.
За мен е носим както в най-голямата жега през юли (заради акватичните нотки), така и в най-големия януарски студ (заради хвойната).

Ухае морско и диво, ледено и освежаващо - представям си моряк от флота, който отива на официален бал в костюм. Морската му същност е запазена, но облечена в елегантна и изискана външност. Точно така най-точно бих могъл да опиша Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense Pour Homme


И двата аромата идват в сини картонени опаковки, облечени с велурено покритие. Луксозни, но семпли и изчистени. Традиционният син цвят напомня лято, море и безкрайни небеса!
Дамският е в квадратна бутилка от матово стъкло, като се предлага в 25 мл., 50 мл. и 100 мл. , а цените с както следва - 101 лв, 145 лв. и 195 лв.
Мъжкият е в обла матова бутилка, предлагащ се в 50, 100 и 200 мл., като цените са следните: 124 лв., 155 лв. и 223 лв.


За мен и двете ухания са невероятни, като ябълките в дамския ме спечелиха завинаги! При следващото си ходене до някоя от оторизираните вериги (Debenhams, Douglas, beauty zone, бутици за селективна козметика..), задължително ги тествайте!

Светли, сини и летни - едно превъзходно дуо за сезона, което предусещам, че ще остане за дълго в колекцията ми!

Няма коментари:

Публикуване на коментар