>

четвъртък, 19 юли 2018 г.

Alba Botanica / Hawaiian Facial Cleanser, Hawaiian Facial Toner, Hawaiian Eye Gel & Hawaiian Oil-Free Moisturizer

Здравейте,

Дали съществува грижа за кожата, която е отлична като качество, богата на активни съставки, натурална, "зелена" към природата, носеща богата философия зад гърба си, която освен това е и чудесен избор за бюджета, без да изисква големи финанси?!  Мислите ли, че е възможно?! А ако ви кажа, че е?! Има си и име - запознайте се с Alba Bonatica!


Идваща от любимия ми американски щат - Ню Йорк, това е "жива" грижа, която прелива от ботанически и органични съставки, носеща идеята за естествената красота и връзката й с природата, извираща от дълбините на майката Земя. Не само това, но грижа и която цели да намали екологичния отпечатък върху планетата, консервивайки природните ресурси и пазейки ги, благодарение на опаковки, направени от 100% рециклируеми материали, които свободно се разграждат в природата, без да вредят.
Намаляващи карбоновия отпечатък, голяма част от опаковките са направени от вече рециклирани материали, а картонените - от дървесина от устойчиво земеделие.
Формулите са pH балансирани, хипоалергенни и 100% вегетариански, без да съдържат каквито и да е животински деривати (всички съставки са растителни!), а нито самите продукти, нито използваните съставки се тестват върху животни. Без вредни химикали в слънцезащитата им, с цел опазване на рифовете и  без изкуствени частици в скрабовете, които са изключително вредни за околната среда, Алба Ботаника мисли за всяка част от процеса на продукта, за да може да е той "зелен" и безопасен за планетата Земя, но и полезен за нас - крайните потребители. Полезни за кожата и планетата!
Без парабени, фталати, изкуствени оцветители, пропилен гликол, алуминий, минерални масла, петролатум, оксибензон, PABA, нано частици, DEA, MEA или TEA, SLS, производни на PEG и PEG, и формалдехид отделящи съставки. Богати за сметка на това на органични растителни съставки, които са влагани в шепи, те са потентни и носят истински резултати за кожата.
За разлика от повечето натурални/органик/био марки на пазари, чиито продукти органически не понасям, тази печели много точки за мен, благодарение на това, че има приятни, комфортни текстури и страхотни, вкусни и свежи аромати, които са много меки и деликатни.

И ако насочената към околната среда и здравето на индивида марка все още не ви е впечатлила достатъчно, нека се спра на политиката им, насочена към подкрепянето на жените. Без значение в коя част на света са, какъв е социалният им произход, икономическо състояние и т.н, марката вярва, че в доброто образование и емоциалната подкрепя е пътят, за да се превърнат те в лидери, които да измъкнат от клопката на бедността техните общности, превръщайки се положителната промяна, от която света има нужда. Защото овластяването на жените започва от образоването на малките момичета. Защото както пее Бионсе - "Who run the world?! Girls!", а аз ще съм повече от щастлив, ако това един ден стане реалност и аз мога да стана свидетел на него!
Подкрепяйки CARE, марката си поставя цел да достигне до 31 момиченца от цял свят, които не ходят на училище, надявайки се да променят консервативното схващане в по-бедни страни, че само момчетата имат право на образование, отваряйки достъпа и за момичетата до образователни услуги. Научавайки ги да четат и пишат, те отварят тяхното съзнание към мечти, способност за мислене и лидерство, защото вярват, че момичетата имат потенциала да променят света, благодарение на заложеното в техните сърца.
"Ние измъкваме момичетата от бедност с помощта на моливи" е метафоричното мото, което е заложено в партньорството на марката с CARE.

И ако съм на път да стана на крака и да пляскам за това, че един козметичен продукт може да има толкова философия зад себе си, благодарение на своята марка и създатели, нека все пак обърна внимание най-после и на продуктите на марката, за които съм сигурен искате да разберете най-вече! Започваме с моята лятна рутина за грижа за кожата с продукти на марката, като обещавам, че ще съм максимално кратък, тъй като ще чуете за цели четири такива!

Ако дори веднъж сте виждали продукт на марката (дали у нас, дали в iHerb, Америка или Англия, сред интернет средите и т.н.), то съм сигурен, че сте виждали продуктите им с ензими от ананас. Освен с невероятните, цветни и пъстри опаковки, носещи хавайски дух с топлите си окраски и мотиви, именно с продукти със съдържанието на ензими от ананас и папая свързам марката. Първият такъв, за който ще ви разкажа, е именно такъв - хавайски почистващ и пречистващ порите гел с ензими от ананас. 



Какво представлява?
Почистващ продукт с текстурата на гъст гел, подобен на желе, който се разпенва до мека, обилна и много пухкава пяна в контакт с вода (и с помощта на масаж). Ухаещ вкусно на детски цитрусови бомбонки, гелът почиства идеално кожата, оставяйки я мека и дишаща, почиствайки порите, без обаче да изсушава или да оставя опъващо усещане.
Идеален за сутрешно измиване, за да премахнете остатъците от нощна грижа и себум, както и вечер като втора стъпка, за да свали остатъците от замърсявания, слънцезащита и дори грим.
Балансира кожата, освежава и избистря тена, събуждайки я, оставяйки я перфектно чиста и мека - стана ми голям любимец!

Освен ензими от ананас и папая (бромелаин и папаин), които имат ексфолиращо и дълбокопочистващо свойство, усилвайки производството на колаген, почистващият гел съдържа меки кокосови пенители, както и овлажняващ сок от алое. Богат на антиоксиданти екстракт от хибискус неутрализира свободните радикали, богат на витамин С екстракт от пасифлора тонизира, а пантенол (вит.B5) има успокояващо кожата действие. Тропически рай за кожата и на вид, и на съдържание!

След като измия лицето с гела, продължавам със стъпката, която никога не пропускам - тоник. От линията избрах хавайския балансиращ тоник за лице с хибискус. 



С приятен и мек етеричен аромат на току-що набрана лавандула и настъргана кора от лимон, този богат на антиоксидантен хибискус и тонизираща пасифлора тоник освежава, събужда и успокоява кожата, почиствайки и балансирайки я. Без да оставя неприятен филм след себе си, чувствате кожата си след минаване с тампон с тоника чиста, свежа, отпочинала, охладена и заредена! Деликатно почиства, омекотява и насища с полезни вещества, балансирайки комплекса и избистряйки тена. Идеално си върши работата и се чувства и така от кожата!

Успокояващ микс от вода от арника, хамамелис и невен, освежаваща и богата на вода краставица, хидратиращ сок от алое, пречистващ и стягащ порите екстракт от грейпфрут, мощната билка азиатска центела, богата на витамини тропическа гуава, алантоин, пантенол и т.н. са само част от богатия активен състав на този тоник, съдържащ още множество растителни екстракти и етерични масла. Как да не сияе лицето след него, когато толкова неща освежават и насищат кожата, подготвяйки я за последващата грижа?!

Преди да преминем към овлажняващата грижа за лице, ще вмъкна в този пост и хавайския околоочен гел с ревитализиращ зелен чай. 



Освежаване с едно намигане - това е този околоочен гел. Експресен като действие, лек, деликатен и стапящ се като вода, той е като компрес за уморени очи. Ревитализира, освежава и събужда, като гел текстурата кара съставките да проникнат по-дълбоко, действайки и като охлаждащ компрес, особено ако бива държан в хладилника. Без да лепне, той се стапя в кожата, попивайки веднага и оставяйки я мека, освежена, овлажнена и видимо отпочинала, доставяйки хидратация през целия ден.
Идеален сутрин, за да събуди околоочната зона, както и вечер, за да я отпусне и достави снемащо умората и напрежението чувство, той е страхотно лятно попадение за мен!
Кожата е много гладка и копринено мека след употребата на този гел, а ден след ден се влюбвах в него все по-вече. Трябва да призная, че ми хареса толкова, колкото и гел-балсама ми на Sisley и дори бих казал, че това е един вид бюджетната му версия.

Поместена в стъклена и луксозна опаковка, жълтеникавата текстура на продукта не притежава аромат, а в нея се съдържа отново богат микс ботаничски съставки!
Сок от алое действа хидратиращо, зеленият чай освежава и избистря, зареждайки тънката деликатна зона с антиоксиданти, докато вода от краставица разхлажда. Вода от лайка успокоява, а кафяво водорасло има мощен анти-ейдж ефект, в комбинация с добавените в този гел спирулина и джинджифил. Хиалуронова киселина действа хидратиращо и запълващо, добавен витамин С видимо избистря и изглажда, тонизирайки, а витамините B2 и В5 защитават и успокояват нежната зона, докато соев протеин подхранва, а екстракт от папая - заглажда фините линии.
Истинска чаша кафе за погледа ви.. или по-скоро трябва да кажа чаша зелен чай?! Впечатлен съм!

Не изтрива тъмни кръгове, но видимо освежава и избистря погледа, хидратирайки и бивайки зареден с мощни съставки. Ако страдате от торбички помага много, тъй като действа като компрес, който отпуска напрежението под очите, успокоява и действа дрениращо.
За хидратация на околоочната зона е идеален продукт през лятото, действайки и като освежаващ, охлаждащ и избистрящ компрес. За останалите сезони ще ми е лек, но пък не виждам причина защо след лятото да не го ползвам вместо околоочен серум?!

Единственият недостатък, който мога да открия, е прекалено голямата опаковка за околоочен продукт (28 гр. продукт), която не виждам как би могла да бъде изразходена, дори използвана два пъти дневно, тъй като е нужно съвсем малко количество (половин помпичка за двете очи, много е икономичен), а продуктите на марката освен натурални, са и трайни - всички са с годност година след отваряне, което смятам за огромен плюс!

Но стига толкова..И за финал - основната грижа за лице, която избрах, в лицето на хавайския овлажнител за лице без мазнини с алое и зелен чай за пречистващ ефект. 



Когато чуя oil-free овлажнител си представям онези ужасяващи алкохолни гелове за мазна кожа, които свободно се предлагат на пазара и явно още има кой да ги купува. Остри, агресивни и неприятни! Не, този няма нищо общо с тях, а за лятото, когато кожата ми от суха започва леко да се омазнява, е абсолютно попадение, което таргетира всяка моя нужда!

Текстурата му е на лек, въздушен и бял крем, който върху лицето се топи като традиционен маслен крем. Ухаещ кремообразно на краставица, пъпеш и градински цветя, той се стапя в кожата, оставяйки я овлажнена, подхранена и защитена. Макар леката текстура, която попива бързо, този крем има мощно подхранващо и хидратиращо действие, което много ми харесва! Без да тежи, осигурява сериозна грижа за кожата, а вие усещате лицето си обгрижено. Точно, както опаковката каза - "безмаслена" хидратация, което го прави идеален за сезона, когато искаме да хидратираме кожата, без да я натоварваме излишно с мазнини в тези неприятни жеги.

Богат на овлажняващ глицерин и сок от алое вера, този овлажнител съдържа и микс от краставица, зелен чай, тропически плодове и билки, които освежават зареждайки кожата с антиоксиданти. Хиалуронова киселина задържа водата в клетката, витамин Е противодейства на свободните радикали, а пантенол успокоява подложената на силните слънчеви лъчи кожа.
Подходящ за употреба както сутрин като основна грижа (преди слънцезащитата, заради лекотата му), така и вечер, когато не искате нещо тежко, което да натоварва кожата.

Кожата ми е овлажнена идеално, чувства се подхранена, без сухота, а несъвършенствата, които лятото атакуват кожата ми, заради температурите и промените в кожата ми, са по-малко, заради пречистващия ефект на крема. Богат на анти-ейдж екстракти, той осигурява и противостарееща грижа, което го прави добра глобална алтернатива това лято на обичайните богати и силни кремове, които ползвам.


В заключение ще кажа, че продуктите на Alba Botanica ме изненадаха изключително приятно, буквално отнасяйки ми главата и карайки ме да се срамувам, че не съм пробвал нищо тяхно досега! Наистина невероятни според мен продукти, като нямам търпение да се запозная с още и още неща на бранда!
Зареждащи с лятно настроение, хавайски, богати на активни растителни съставки, създадени с мисъл към природата и социалното, идеална комбинация от наука и природа, с приятни текстура и аромати, с философия... Разбирате ли, че сърцето ми тупка учестено, докато пиша тези думи?!

Марката срещнах за първи път в Bio Boutique NaturalCare в Парадайз Център - официалния магазин на представителите на марката у нас, откъдето още щом зърнах и разгледах продуктите, купих всичко, което виждате горе, без дори да познавам Alba Botanica. Благодарение на цветния вид на опаковките, хубавите състави и ниските цени, буквално взех всичко, което исках, тъй като исках да тествам не един или два продукта, а цялостна серия. Е, направих го, а горе прочетохте впечатленията ми, които определено са началото на една голяма любов!

Освен в магазина в Парадайс, продуктите на Алба Ботаника могат да се намерят и онлайн в официалния сайт на вносителите.
Почистващият гел идва в 237 мл. опаковка с помпичка, като цената му е 19,99 лв., а същата цена носи и тоника, който идва в разфасовка от 251 мл.
Околоочният гел идва в стъклен флакон с помпичка, поместен в картонена опаковка, като цената за 28 гр. е 25, 99 лв. Същата е цената и на безмасления крем за лице, който идва в рециклирано пластасово бурканче, поместено в картонена опаковка, побирайки 85 гр. (85 гр.!) продукт. Кремът се предлага и в богата, маслена версия.
(Докато търсих линкове къде може да ги откриете, в следващите десет дни в споменатия горе сайт видях, че всички продукти на бранда са на -30%, така че това също е добра новина!)

Определено е марка, която заслужава всячески внимание, тъй като крие съкровища като продукти и истинска философия, насочена към човека, природата и животните!
 По делата, вложения труд и по добрите продукти с хубави съставки ще познаем марките, които си заслужават нашето внимание, а тази определено е една от тях, но вярвам вече сте се убедили в това дори само четейки това зад какви каузи стои Алба Ботаника и как създава продуктите си!

2 коментара:

  1. Страхотно ревю и ми се прииска да изтичам до мола, за да взема поне няколко продукта. Единственото, което ме разочарова, е посоченият магазин, тъй като вече съм го посещавала и останах разочарована.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!
      Жалко за разочарованието - аз съм го посещавал само веднъж, когато купих горните неща, затова и не мога да споделя каквото и да е мнение, но за мен отношението е много важен критерии да си оставя парите някъде, така че напълно ви разбирам!

      Изтриване