>

понеделник, 19 март 2018 г.

L'Occitane Revitalizing Fresh Cleansing Scrub*

Здравейте,

Днес ще говорим за грижа за косата! И скалпа! Но не, няма да говорим за традиционен продукт - нито за шампоан, нито за балсам, нито за маска, нито за олио... Ще говорим за скраб! Не, не за тяло! За коса! Звучи ли ви интересно?! И по-интересно ще стане в днешния пост, в който ще ви разкажа за ревитализиращия крем-скраб за коса и скалп на Локситан.


На нашия пазар не се среща разнообразие от такива продукти - из професионалните серии се намират представители на този тип продукти, но много рядко. Ако сте нови и за първи път чувате за скрабовете (ексфолиантите) за коса и скалп, то нека поясня повече за тях:
За какво се използват и с какво помагат?
Почистват косата и скалпа в дълбочина, омекотявайки, почиствайки натрупвания и излишна мазнина, действайки освежаващо, оставяйки дишащо усещане върху кожата на главата. Не само главата - космените фокилули са почистен от натрупвания, а тя е загладена и по-сияйна.
Много ползи има от скрабове:
-"отпушват", премахвайки натрупванията и мъртвите клетки от скалпа, които обикновен шампоан няма силата да премахне, които от своя страна водят до сърбеж, пърхот, дискомфорт и прекомерно омазняване.
-помагат при борбата с пърхота, излющвайки го и поддържайки кожата на главата здрава
-подпомагат растежа на косата, тъй като подобрява кръвообращението и регенерира, подпомагайки клетъчната регенерация и микроциркулацията.
-карат косата и скалпа да са чисти за по-дълго време и да не се омазняват,  туширайки също bad hair дните.
-придават обем на косата, правят я по-еластична, мека, сияйна и гладка.
Накратко - подобряват цялостното състояние на кожата на главата и на косата.

Само част от ползите са това, няма да има място в този пост да изброя всички... Но, ако вече сте ентусиазирани за скрабовете за коса, нека ви кажа защо трябва да се спрете точно на този на Локситан и какво е специалното му!

Идва в тубичка с продълговат отвор, с който лесно изстисквате нужното количество. Самият скраб има крем текстура , която е подходяща за нормална коса, но би могъл да се ползва и от всеки тип, както ще обясня по-късно. Текстурата на крем-скраба е гъста, нежна, кремообразна и в нея може да се забележи сериозно количество солни ексфолиращи частички. Фини са, но не прекалено - ако ги втриете в кожата ще усетите сериозна ексфолиация. Достатъчно като количество и като големина за сериозен ефект.



Преди да стигнем до ефекта и как го използвам... Нека споделя за аромата! Вече сте чели поста ми за шампоана от линията на марката, който знаете, че обожавам! Както той, така и този скраб съдържат 5 етерични масла, които правят къпането в преживяване! В банята ви ухае толкова приятно, че не може да се опише! Леден, освежаващ и събуждаш аромат на мента, машерка, лавaндула, грейпфрут и кедър. Има много силна ментово-евкалиптово нотка, която отпушва носа ви и всяко ваше сетиво. Сякаш смуча силно ментов бонбон или дъвча евкалиптова дъвка! Ледено свеж! Чак може да ви стане студено, толкова силен и наситен аромат! Обожавам го! Както и в поста с шампоана казах - дръжте продукта далеч от очите си и внимавайте. Етеричните масла са силни и дори само от силния аромат може да ви залюти, затова ги затваряйте.
Уханието на скраба, в комбинация с или без шампоана, превръщат банята в разхлаждащо, отпускащо, събуждащо и зареждащо ледено преживяване! Наистина обожавам аромата!

За етеричните масла в състава разбрахме. А за частиците?! Както казах, това е солен скраб - т.е. солни частици. Няма от вече забранените във Франция изкуствени полиетиленови частици, които са вредни за околната среда, морските обитатели и каналите. Тук говорим за чиста сол, която ексфолира ефективно и ефикасно, като се разтваря напълно.
Във формулата е добавен и билков оцет, като всички знаем колко е полезен за здравината и блясъка на косъма той. От марката са помисли не само за почистващото действие, но и за подпомагането на здравината на косата и грижата за нея.
Добавени са още хидратиращ глицерин и освежаващ ментол.


Да си дойдем на интересната част. Как използвам и какви са ефектите?!

Първо трябва да намокрите косата. Скрабовете по принцип се ползват преди шампоана - огромно предимство на този е, че може да се ползва преди или вместо шампоан, заради добавени меки пенители вътре. Намокрянето на косата позволява по-гладкото разнасяне, без неприятно чувство, както и помага на скраба да образува мека почистваща пяна. Лично аз нанасям директно в скалпа и започвам да масажирам нежно. Много е важно да масажирате нежно и да покриете цялата част на скалпа. Ако имате дълга коса, правете го секция по секция, разделяйте косата и нанасяйте в корена. Масажирането се препоръчва да трае 3 минути - горе-долу и за толкова се стапя солта. След като приключите, добавете малко вода и разпенете продукта добре, разнасяйки го в посока от корените към краищата на косата, за да почистите и косъма по дължина в дълбочина.

Тъй като съм с много къса коса и използвам продукта главно на скалпа (нямам дължини), след като приключа с масажа, изстисквам още една доза от скраба, след което разпенвам в дланите и нанасям като шампоан. Това правя в случаите, в които го ползвам и като шампоан, иначе предпочитам първо да направя скраба, след което да отмия с шампоана от линията, който подсилва ефекта.

По време на употребата няма никакъв дискомфорт. Няма драскане, няма груб ефект, няма дразнене или какъвто и да е дискомфорт.  Приемете това за масаж, който стимулира кръвообращението и ползвайте продукта като "масажен крем", който втривате и масажирате няколко минути.

Ефектите?! След употреба, кожата на главата се усеща дишаща и много чиста. Сякаш порите ви дишат, има едно ледено студено усещане, много освежаващо. Ако страдате от проблемен скалп като моя, успокоява сърбежа, снема неприятното усещане и се чувства като спасение.
Косата се чувства чиста, не е пресушена, а измита като с обикновен шампоан, но може да се усети една нотка по-чиста от обикновено.
Няма дискомфорт, има само прекрасно почистени скалп и коса, чувство за свежест и една обновена кожа на главата, от която са премахнати натрупвания и мъртви клетки.
Пърхотът е по-малко, скалпа се бели по-малко, не сърби, няма дискомфорт и при редовна употреба, скалпът наистина е по-здрав, чист и в перфектна форма, без да създава проблеми. Единственото нещо, върху което ефект не забелязах, това е омазняването. Обичайно при мен косата се омазнява на втория ден след измиване, това е естествения ритъм на мастните ми жлези и не очаквам продукт да го промени. Тъй като съм мъж и почти ежедневно измивам косата с шампоан, като и нямам дълга коса, която да поддържам, определено е много по-лесно.


Макар да се препоръча за нормална и мазна коса, не си мислете, че това е продукт, от който хората със суха нямат нужда. Дори косата да е суха, скалпът може да се бели, да е пресушен и раздразнен. Скрабът със сигурност ще му помогне, така че моят съвет е да слушате нуждите на кожата на главата, както и на косата си, а не етикетите. Единствената разлика е в честотата на употребата - ако имате суха коса/скалп, то използвайте подобен продукт не повече от веднъж седмично.  При мазен като моя, може да го ползвате между два и три пъти седмично, както аз правя.

И така, определено един много интересен продукт. Харесва ми в пъти повече от ексофлианта на Керастаз и поне на българския пазар, въпреки малкото разнообразие, това за мен е най-успешния и хубав скраб за коса и скалп. Мек, кремообразен, не дразни, а само помага. Видимо скалпът е по-здрав, което за мен не е само козметичен ефект, а нещо, което е свързано пряко със здравето. Косата пък става по-здрава, бляскава, чиста и мека. Определено препоръчвам!
Ако се чудите дали имате нужда от такъв продукт - зачетете се за ползите от ексфолиантите за коса и съм сигурен, че ще се убедите колко полезен продукт са те!

Ще откриете ревитализиращия скраб в бутиците на Локситан в "Сердика Център" и на бул. "Витошка", като цената на опаковка е малко над 40 лв. От скрабът има и мострички, така че си вземете при следващото си посещение в близкия обект, защото наистина е много добър продукт!

Няма коментари:

Публикуване на коментар