>

четвъртък, 1 март 2018 г.

Decléor Aromassence Ylang Cananga Anti-Blemish Oil Serum

Здравейте,

Спомняте ли си, че миналото лято ви разказах, че нещо се случи с кожата ми? Т-зоната започна да се омазнява прекомерно, порите ми се разшириха... Реших проблема. Или поне така си мислих.. В началото на зимата ме удари една вълна, в която през няколко дни ми излизаха пъпки. А на мен не ми излизат пъпки - какво се случваше?! Не беше от грижата ми, нито от някой продукт... трябваше да взема мерки. Но при моята суха кожа, какво щях да си взема? Повечето неща на пазара са с алкохол, матиращи или с прекалено леки текстури?!

Както ви споделих преди време, от миналата година насам ползвам това превъзходно олио за лице вместо серум. Казах си, че ако ще купувам нещо против пъпки, ще си купя серум! Оказа се трудна задача, но пък финалният резултат си заслужаваше... Открих перфектния за проблема! Пречистващият серум-олио на Деклеор!

Последното нещо, което някой с мазна, комбинирана и акнеична кожа вероятно си мисли е, да използва олио върху лицето си. В грешка е! Ylang Cananga серумът на Деклеор е тук да разбие този мит!


Какво представлява и прави? Прочистващ 100% натурален микс от масла, който има пречистващо кожата действие, редуцира омазняването по естествен начин, свива порите и редуцира появяването на пъпки. Това е новата, изцяло обновена версия на Ylang Ylang серума, който преди беше в асортимента на марката и който познавам от тинейджърските си години - неслучайно се спрях точно на продукт на марката!

Идва в малка и кокетна стъклена опаковка,  подобна на сълза. Липсва дозатор или пипета - гърлото е отворено. В началото се чудих как точно да процедирам?! Очаквах да се разлее ако просто го наклоня към дланта си... Не се случи! Лично аз процедирам по следния начин - накланям опаковката към дланта си, след което изсипвам внимателно 2-3 капчици от олиото. То не се разлива, заради вакуума, който се поличава при наклона на шишенцето и допира с кожата.

Олиото има сравнително гъста текстура, като притежава жълт цвят. След като съм изсипал нужното количество в дланите се, е време да го втрия в тях и да го затопля - стъпка, която не бива да пропускате! След това е време да го нанеса върху лицето! Но... Но! Преди това...

Преди да започна да нанасям, след масажа на олиото в дланите, е време за кратка ароматерапия! Оставям дланите пред или под носа си, след което просто започвам да дишам с пълни гърди! Хора, блаженство! Облива ви най-невероятния ароматерапевтичен аромат - на иланг-иланг и розмарин. Сякаш сте запалили арома лампа. Отпуска всяко сетиво, кара ви да се извисите и ви зарежда със сили! Истински ефект върху сетивата! Стъпка, която не пропускам дори когато бързам - винаги искам да преживея този душевен момент!


Време е за серума.. като класически такъв, макар във формата на олио, той се нанася след тоника и преди овлажнителя ви. Нанасям с кръгообразни движения по лицето и шията, като правя лек масаж, който още повече отпуска, докато ароматът ви залива! Невероятно чувство! Всяка сутрин и вечер, използвайки този серум, получавам тези мигове на спокойствие, релакс и ароматерапевтичен дух! Обожавам!

Върху кожата, серумът се усеща като сухо олио. На пипане може да усетите богат, подхранващ ефект, а на вид - semi-matte финиш. Изненадани ли сте? Не трябва! Все пак е за кожа с такива нужда и допълнителния блясък не трябва да има място тук (освен ако не прекалите с количеството на олиото, де). Усеща се хидратиращо, подхранващо, а лицето е кадифено меко. След като го оставя няколко минутки, е време да нанеса крема си за лице - озаряващия крем от "Аурабсолю" линията на марката.

Но да се върнем към причината да го взема - все пак го взех с идеятa да ми помогне срещу пъпчиците. Ключовият въпрос е работи ли? Отговорът... ДА, работи! Обожавам го - наистина пречиства кожата, поддържа я в оптимален вид, тушира несъвършенствата, а олио текстурата не изсушава. Ако търсите продукт, който да няма изсушаващо или агресивно действие за кожата, но да работи безотказно срещу несъвършенства и прекомерно омазнавяне, този серум е вашето спасение! Или поне беше моето!
Макар да се препоръчва да комбинирана и мазна кожа, моята суха кожа го обикна. Причината е в състава, който е всъщност 100% микс от базови и етерични масла! Масло от лешник, царевично масло, масло от макадамия, масло от пасифлора, лавандулово масло, масло от салвия, масло от илан-иланг, масло от жасмин, масло от розмарин, масло от горчив портокал, масло от черен пипер, слънчогледово масло и масло от риган представляват този серум! Пречистващи и почистващи съставки, подхранващи и хидратиращи такива, богати на микроелементи - само част от благинките в този микс!


Не, не запушва порите, защото е масло. Не, не образува пъпки. Не, етеричните масла вътре не дразнят кожата. Не, той не е просто страхотен продукт - той е великолепен продукт, според моето скромно мнение! Продукт, който наистина работи за мен!
Истински пречистваща кожата терапия е този серум - ден след ден виждате как тя влиза в състоянието, в което я искате. Пъпките излизат по-рядко, а дори да излязат, минават по-бързо и са по-малки.

Ако имате мазна, проблемна кожа и търсите помощник  - идеален е. Ако сте като мен и имате суха кожа, имате проблем с излизането на пъпчиците и искате нещо, което да ги спре, но да не изсуши кожата и да не е агресивно - идеален е. Макар фазата с пъпките да премина, продължавам да го ползвам и ще си го изразходвам с кеф .. макар че не знам кога ще се случи това, защото тези 15 мл. са страшно икономично!
Ако нямате никоя от тези нужди, то спрете се на останалите серум-олиа на марката. Лично аз след като изразходвам това ще си взема този с нероли (Aromassence Neroli Amara Hydrating Oil Serum), който тествах и е страхотен хидратиращ серум!

Ще намерите Aromassence Ylang Cananga Anti-blemish Oil Serum в Дъглас и Бютизон, както цената за една опаковка от 15 мл. е 107 лв. Подходящ е за всяка възраст - от тинейджърска до зряла, а според мен - и за всеки тип кожа, тъй като не само мазните кожи страдат от пъпки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар