>

неделя, 19 ноември 2017 г.

Shiseido WASO Clear Mega-Hydrating Cream

Здравейте,

Продължавам този месец с пореден пост, свързан с грижата ми за кожата през новия сезон. Зимата е периода, в който правя най-прецизния и обмислян избор за крем за лице. Толкова изисквания имам, че няма накъде... Това е избор, който правя със седмици и дори месеци, докато се спра на кремЪТ, който да покрие всички нужди на кожата ми през студените дни.
 Изборът ми тази зима беше предначертан още лятото, когато вече знаех какво ще взема. В предвид, че от другата седмица минусовите температури идват на хоризонта, време е да ви го покажа. Няма да изненадам никого - трябва ли да кажа нещо повече, освен "Shiseido"?!

Наскоро ви показах медения почистващ гел на WASO, който е спътника ми за почистване в този сезон, а днес ще ви разкажа и за основната ми грижа, която е абсолютно феноменална - Clear Mega-Hydrating Cream от линията!


Този крем за лице е най-добрия цялостен представител на философията на WASO, според мен. Линията изповядва идеологията beauty-from-the-inside-out и е създадена за милениалите - крачка на марката към младите! Представлява еволюция на най-добрата (за мен) skincare линия в бюти света - "Ибуки", но на едно ново ниво: поддържане на кожата в добра кондиция, въпреки постоянно променящите й се нужди в тази възраст, отчитайки стреса и забързания начин на живот. WASO допринасят за по-здрава кожа , имайки натурален подход във формулите си, третирайки глобално проблемите на кожата. Разширени пори, сухота, пъпки, прекомерно омазняване, чувствителна кожа - няма проблем, който да се опре нито на линията, нито на крема.

Чистият крем е подходящ за всеки тип кожа, като обещава богата хидратация в приятна и лека текстура. Тушира сухотата, хидратира, подхранва и намалява вида на разширените пори. Както всеки продукт от линията, този също има своя индивидуална и ключова съставка, която е част от японската хранителнан традиция. В случая - това е морков.


Clear Mega-Hydrating Cream съдържа стволови клетки от морков, които са добавени цели в продукта и биват усвоени от кожата в пълнотата си. Богат на вода и нутриенти, морковът енергизира, има хранителни свойства, подхранва, хидратира и подобрява тена.
Освен него, във формулата са вложени още захари, пептиди, кофеин, еритритол, витамин Е и бета-каротин, екстракт от корен на божур, който поддържа кожата в перфектно състояние и предпазва от несъвършенства, заедно с освежаващ екстракт от юзу и  намаляващ чувствителността екстракт от бяла мъртва коприва.

Защо "чист крем"? Изключително интересен е - текстурата му е на крем, но той е напълно прозрачен. Наподобява гъсто желе-гел, но всъщност при допир с кожата ясно може да се види, че е крем. Има приятно и освежаващо ухание на виолетки (идентичен е с аромата на нощната маска "Ибуки").
Разнасяйки го, Clear Mega-Hydrating Cream започва да се топи като масло. Като масло! Усеща се богато, подхранващо и много хидратиращо. Доставя силен plump ефект, заедно с мощно подхранване. Покрива всяка нужда, която сухата ми кожа може да има.


Усещането, което кремът носи, е сякаш мажете топла препечена филийка с масло от хладилника. То започва да се топи и се маже гладко върху нея - точно така и с крема.  Неслучайно правя тази хранителна асоциация, защото текстурата прилича на конфитюр.
Не е силиконово - много е особено масленото усещане при този крем. Текстурата му е one of a kind, това е сигурно! Не съм виждал друга подобна и не съм усещал подобно продукт на лицето си.
Shiseido WASO Clear Mega-Hydrating Cream се държи като богат, маслен крем, но не изглежда като такъв, лек е и дава вид на свежо гел-желе. Върхът е текстурата!

Достатъчно богат е, за да защити кожата ми през студените дни, в същото време насищайки я с влага и поддържайки нивото на хидратация през целия ден/нощ. Достатъчен ми е като грижа дори ако не нанеса серум - толкова е ефективен. Кожата след него е мека, plump-ната, усеща се подхранено, разширените пори на носа ми са по-малко видими, а тенът сияе! Не ми се образуват пъпчици и помага при наличие, не позволява на кожата да се изсуши, пази я от външните фактори... Идеална глобална грижа за по-млади кожи. Макар да предпочитам продукти с анти-ейдж ефект, този крем е абсолютно феноменален и започва да разколебава първото място на овлажнителя "Ибуки" в личната ми класация за грижа за кожата. Феноменален!

Може да се ползва и над грим, което е необичайното, но да, той е толкова особен като текстура, че тя е адаптивна не само при различни типове кожа, но и върху грим нанесена.


Сутрин го нанасям като последна стъпка в грижата за кожата, като ме защитава перфектно през деня (изпробван в бурен вятър!), а вечер мога да преспя дори само с него, без да слагам други продукти - на сутринта кожата се пръска от влага, събуждайки се тя е мека, гладка и с освежен тен.
(Тъй като не съдържа слънцезащитен фактор, добре е да нанесете продукт с такъв върху него сутрин.)
И все пак ми се иска да кажа следното - не давайте толкова голяма важност на етикета и милениал насочеността на линията. По-възрастни кожи биха могли да го адаптират към нуждите си, тъй като текстурата успява да покрие най-необходимите такива и да осигури оптимален комфорт на кожата, а в съдържанието има съставки, които поддържат кожата свежа и енергизирана. А и коя кожа няма нужда от хидратация и подхранване?!

Силно препоръчвам Clear Mega-Hydrating Cream и за мен е от онези продукти за лице, в които мога да се кълна. Простичък, адаптивен, силно ефективен и поддържащ кожата в здрав, енергизиран вид, туширайки всякакви несъвършенства, покривайки всяка нужда и защитавайки я. Това е накратко Clear Mega-Hydrating Cream.

Ще намерите във веригите за селективна козметика, като цената му е 90 лв., идвайки в интересен пластмасов буркан с дръжка, удобен за носене с вас навсякъде, заедно с шпатулка, за да не се налага да бъркате с пръсти в него. Въпреки, че е идеален хидратант за всеки тип кожа, марката предлага специален такъв за мазна кожа (в зелена опаковка), който бих препоръчал да погледнете, ако сте с такава. Освен това, WASO предлагат и оцветени версии на двата продукта за феновете на тонираните продукти.


3 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам кремовете на Shiseido. Кожата ми е доста претенциозна и те са единствените, които й пасват. А този специално ми е в wish list-a.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За моята кожа това е най-добрата skin care марка, така че Ви разбирам напълно! :)

      Изтриване