>

неделя, 26 ноември 2017 г.

Decleor Intense Nutrition / Luxuriant Nourishing Lip Balm

Здравейте,

Едно от нещата, за което не пиша особено често, са продуктите за устни. Намерил съм "своите"" и като че ли рядко посягам да пробвам някой нов балсам за устни. Както се досещате вече,  щом съм го направил и дори ще пиша за такъв, значи особено ме е впечатлил! Кой ли е той?

Луксозният подхранващ балсам за устни на Decleor е малкото бижу, за което ще ви разкажа днес. Не е особено познат продукт, а определено повече хора трябва да чуят за него!


Неслучайно казах малко - балсамът идва в малка, сладка и кокетна опаковка, която е подходяща за носене дори в джоба.  Не е стик, но балсамите от този клас често са в такъв тип опаковка. Малкото пластмасово бурканче съдържа 8 грама от този великолепен балсам, като е повече от икономичен. А какво му е великолепното ли, ще попитате?

В хармонията с философията на марката, той ще се хареса на тези от вас, които искат по-изчистени продукти за устни. Intense Nutrition не съдържа минерални деривати, както и парабени.
Той е на основната изцяло и само на масла - слънчогледово масло, масло от макадамия и масло от шеа. Няма как да минем и без централното за марката - етеричните масла. В случая, балсамът съдържа масло от майорана, което има пречистващо свойство и ще помогне на устните ви да се възстановят от употребата на декоративни продукти върху тях. Добавени са още лубрикиращи, хидратиращи и подхранващи вещества, които допълнително да спомогнат възстановяването и омекотяването на устните, както и витамин Е.
Ароматът му е на макадамия - много лек, деликатен и едва доловим. Усеща се нотката на ядката, с мека топлина. Ухае десертно, вкусно и дори празнично - не е случаен изборът за "декор" на снимките.


Балсамът има твърда текстура, наподобяваща втвърдено масло. При допир с пръстите и няколко въртеливи движение, то започва да се топи от топлината по пръстите, след което може спокойно да нанесете върху устните. Текстурата му е изключително нестандартна за продукт на основата на масла. Той изобщо не е мазен, както очаквах - чувства се леко, подхранващо и омекотяващо устните, но без мазно усещане и вид. Липсва "мокър" ефект "гланц". Усеща се кремообразно и богато, без oily привкус. Сякаш нанасяте крем на устните. Идеален е за база под матово червило или след употребата на ексфолиант за устни. Оставя устните меки, гладки и дава plump, сочен вид на устните.

Не просто не е мазен, но той няма и блясък - идеален за употребата и от мъже.  Взех го с идеята да го ползвам вечер като подхранваща терапия за през нощта, но се оказа, че е идеален и за през деня. Слагам го преди да изляза сутрин и получавам естествен вид, а устните ми са подхранени, хидратирани и защитени. Балсамът остава на устните с часове - не е като дрогерийните балсами, които не усещаш след 30 мин. Този оставя луксозно, богато усещане, което подхранва устните ви в продължение на часове. Като воал е.
Нанесен вечер, на сутринта се събуждам с меки устни, без следа от напукване или болка. През зимата, в следствие от студа и вятъра, често ми се случват поражения и болка, а този успява да възстанови устните и да ги върне в оптимално състояние.
Разбира се, стига опаковката да не ви притеснява, може да го ползвате по всяко време на дена и по колкото пъти искате.


Intense Nutrition е идеален както като ежедневен балсам за устни, така и за база под матово червило, заради специфичната текстура, която обожавам. Ще се справи дори при напукани и много сухи устни, стига да му дадете шанс. Усеща се кремообразно, има прекрасна формула, а може би най-големият му плюс след ефективността, е неговата цена. Балсамът струва едва 24 лв., което за продукт от класа на селективната козметика е страхотна сделка. Лично според мен е много по-хубав от балсама за устни на La Mer, например (и да, давам си сметка какво сравнение правя). Ако търсите нещо, с което да поглезите устните си, той е насреща. Разбира се, има страшно много добри балсами на пазара, но интересната текстура и усещане върху устните определено отличава този.
Следващият път, когато търсите нов продукт за устни, препоръчвам да пробвате Intense Nutrition балсама, който ще откриете в Douglas/Beauty zone, а през този сезон и в специална коледна опаковка, под формата на картонена играчка за елха във фигурката на диамант. Марката имат страхотни, цветни и много festive сетове!

Няма коментари:

Публикуване на коментар