>

петък, 5 април 2019 г.

Sisley Paris Energizing Foaming Exfoliant*

Здравейте,

От какво имате нужда за един сутрешен душ? Освежаване, енергизиране и събуждане на сетивата, нали?! А вечер - отпускане, релаксация, премахване на мъртвите клетки и замърсяванията, подготвяйки се за спокоен сън?! Само мои критерии ли са това или са всеобщи се чудя... Независимо от това, едно е важно - подборът на добри продукти, които да направят това. За мен взимането на душ никога не е било свързано просто с почистване, затова и продуктите, на които залагам, очаквам да правят доста повече от това. Преживяване, грижа, емоция, зареждане...

Един от продуктите в банята ми се различава от всички други. Не просто, заради цената му, но и заради това, че е специален по всички критерии: от аристократичния му произход, през специфичните съставки, от които е направен, до специалния аромат, способен да облекчи дори главоболие! Енергизиращият пенещ се ексфолиант за тяло на Sisley Paris е просто друга категория продукт и всеки, който го има в банята си, знае това!


Идващ в продълговата тубичка със сини, вместо традиционните черни линии по нея, той е идеална почистваща, енергизираща и ексфолираща грижа, която ще разкрие една по-мека, гладка, тонизирана и обновена кожа след взимането на душ. Комбиниращ почистващите сили на душ-гел, ексфолиращите свойства на скраб и магичните свойства на етерични масла, този графски продукт е идеален за "кралска баня". Влизате под душа и...  другото е история.

Ароматът на Exfoliant Moussant Energisant е първото нещо, което усещате в него. Наситен дъх на лавандула и розмарин удря сетивата ви, действайки както стимулиращо и събуждащо, така и дълбоко успокояващо. Способни да повдигнат духа ви и да ви накарат да се почувствате по-добре дори при главоболие, етеричните масла въздействат върху сетивата както никой друг продукт, който имам в банята си. Сутрин енергизират и освежават, а вечер ме успокояват, отпускат и подготвят за сън. Приятно хладно и освежаващо, но и чувствено и меко етерично е уханието на лавандулата и розмарина, съдържащи се в продукта.

Допирате кремообразната текстура на енергезиращия ексфолиант до кожата и.. не сте усещали такава! Частиците се усещат по изключително неповторим начин, като не само се усещат така, а те самите са необикновени. Всички стандартни ексфолианти на пазара традиционно са направени от захарни кристали, сол, целулоза, черупки на ядки или най-лошия избор: полиетилен. Този на Sisley Paris е единствен по рода си, защото е формулиран с частици, които не се срещат в друг подобен продукт, а именно - бамбукова пудра. Много наситена, мощно ексфолираща и нестапяща се, чрез нея успешно и ефективно премахвате мъртвите клетки, полирате кожата и се радвате на обновена, сякаш бебешки мека кожа след измиване. Самите частици интензивно ексфолират и усещането е много приятно, почти карайки кожата да настръхне! Те са екологични, не вредят на околната среда и са повече от ефективни, позволявайки да се направи по-дълъг от обикновеното тонизиращ и ексфолиращ масаж, без частичките да се стопят преждевременно, както се случва със захарните или солните скрабове.
Освен пудрата от бамбук, в пенещия се ексфолиант е добавена и млечна киселина, която по химичен път меко ексфолира за допълнителен обновяващ кожата на тялото ефект.


Освен перфектното ексфолиране, при нанасянето му на мокра кожа Exfoliant Moussant Energisant обгръща тялото в богата, пухкава и мека пяна, която почиства и измива, превръщайки продукта 2-в-1 - ексфолира и измива в една стъпка, което го прави идеален дори за моментите, когато искаме да вземем бърз душ. Формулиран с почистващ екстракт от сапуниче, пречистващ розмарин и меки пенители, той съвършено почиства тялото чрез богата си пяна, а интензивният ексфолиращ процес оставя кожата ми като нова, без да е агресивен и увреждащ към нея, подобрявайки и изглаждайки текстурата й, отървавайки се от мъртви клетки, сухи участъци, загрубяла кожа (обръщайте внимание на колената, лактите и стъпалата) и замърсявания. Без нужда от усилие или натиск, мека, гладка, чиста и приятно ароматизирана е кожата след баня!

Това ли е?! Не!

Exfoliant Moussant Energisant  има мощни тонизиращи свойства, благодарение на съдържащите се в него ботанически екстракти от хвощ, както и подхранващ ефект, благодарение на съдържащия се вазелин. Освен, че тялото е почистено и ексфолирано, полският хващ тонизира кожата, енергизира и отпуска мускулите, докато минералното масло осигурява защитен филм върху кожата, който ще задържи влагата в нея и няма да позволи тя да бъде изгубена в процеса на ексфолиране, предпазвайки И естествените мазнини от "изпържване", заради топлата вода. Без да е изсушена, да се чувства опъване или нужда от крем, кожата след къпане е мека, гладка и тонизирана. Тя усвоява по-добре съставките от последващата  грижа, а при хора, които ползват изкуствен тен, кожата е подготвена за по-добро и равномерно нанасяне.

Казвайки всичко това, Exfoliant Moussant Energisant е продукт, който е за онези специални моменти в банята, в които искате да се поглезите като кралска особа. И не просто, защото продуктът е дело на аристократично семейство, а защото той е формулиран така, че да осигури повече от просто почистване и ексфолиране. Удоволствие за сетивата, тонизиране и грижа, отвъд превъзходно меката и обновена, сякаш нова, кожа, която е почистена и готова за нанасянето на последващата грижа, която в моя случай е Creme Reparatrice, за който ще разкажа в отделен пост.


За всеки, който иска да се поглези, Exfoliant Moussant Energisant на Sisley Paris ще откриете в парфюмерии Douglas и Beautyzone, а цената на опаковка от 200 мл. ( ползвана 1-2 седмично стига за няколко месеца) е 207 лв. Повярвайте ми - заслужава си всяка стотинка, а ако вече е на рафта в банята ви - сами знаете това!

Няма коментари:

Публикуване на коментар