>

четвъртък, 18 април 2019 г.

L’Oreal Botanicals Lavender Soothing Therapy Pre-Shampoo Oil & Shampoo

Здравейте,

Макар да нямам дълга коса, която изисква сериозна грижа, то скалпът ми се "реваншира" за това. Изключително чувствителен, белещ се и сърбящ, ако не подбера подходящите продукти за него, той реагира повече от негативно. Да го държа под контрол е мисията, която винаги удържам в съзнанието си. Мисия, която често изглежда невъзможна, тъй като НЯМА марка, която да не съм пробвал върху него - от дрогерийните, до аптечните, през селективния клас и козметиката за професионална употреба. Резултатите от дори едно измиване с шампоан често са сърбяща и белеща се кожа на главата, затова и когато открия шампоан, който работи за нея и й понася - не го сменям. Рядко се случва, за съжаление: има едва два или три шампоана на пазара в България, които ми  понасят... и така от години. Не пробвам нищо ново, не купувам продукти за коса и оставам с нещата, които ми понасят.
След препоръка от една любима дама, чийто съпруг има сходен като мен проблем, миналата есен се доверих за една дрогерийна серия за чувствителен скалп. И тук започва истинската история за една любов... Запознайте се с лавандуловата успокояваща терапия за коса и скалп на L'Оreal Paris Botanicals.



Какво представлява?

L'Оreal Botanicals е ботаническа серия за коса, разработена съвместно с фермери, химици и ботаници, които търсят най-добрите натурални съставки за здравата коса и ги влагат във формули без традиционните агенти - силикони, сулфати, парабени и оцветители.  Lavendar Soothing Therapy линията е специално създадена за чувствителен скалп, тънка и крехка коса, съдържаща силата на успокояващата и пречистваща лавандула. Съдържаща олио за скалп, шампоан, балсам и маска за коса, днес ще ви разкажа за първите две.


L’Oreal Botanicals Lavender Soothing Therapy шампоанът за тънка и крехка коса, имаща нужда от хидратация, идва в голяма, но удобна продълговата тубичка с дозатор, която побира цели 400 мл. от шампоана. Направена изцяло от рециклируеми материали, тубичката е екологична, както и формулата, която е веган и не съдържа силикони, сулфати, парабени и оцветители.

Богат на етерично масло от лавандула, шампоанът успокоява и омекотява скалпа, докато чисто кокосово масло прави косъма мек и заглажда по естествен път, правейки косата блестяща, благодарение и на съдържанието на соево масло. Меки кокосови пенители почистват деликатно, докато салицилова киселина има мек ексфолиращ и пречистващ ефект, спомагайки премахването на мъртвите клетки от скалпа.

Правещ богата пяна, шампоанът се разпенва и разнася много лесно, обгръщайки косата и кожата на главата в мека, пухкава и обилна пяна. Деликатният лавандулов аромат успокоява духа, без да се долавя острота или етерична нотка в него - естествен и флорален, но и успокояващ сетивата. Не само тях, но и кожата на главата - след измиване, тя се чувства чиста, мека и успокоена, а от сърбежа няма й следа. С помощта на мек масаж, натрупалите се мъртви клетки и суха кожа падат, а скалпът остава гладък, чист и омекотен.
Косъмът пък е толкова мека, сякаш пипате бебешка коса - някак пухкава, гладка, лесна за разресване, с обем, еластична и блестяща. Кокосово масло наистина прави чудеса с нея, хидратирайки не само скалпа, но и самата коса. Идва ми да запея "Coconut Oil " на Lizzo,  тъй като то наистина може да се справи с всичко и върши чудеса с кожата/косата!
Като човек с по-мазна кожа на главата, този шампоан ми се отразява чудесно и след над 6 месеца употреба, мога да кажа, че скалпът не се омазнява така, както преди - балансиран, здрав и без проблеми. Косата остава чиста по-дълго, а шампоанът не изсушава и не пресушава дори при ежедневна употреба. Кожата на главата ми не реагира, няма белене и е толкова толерантен, колкото никой друг шампоан вкъщи! Меко, деликатно и перфектно измиване, комбинирано с много комфорт, успокояващ сетивата аромат и оптимална грижа за скалпа, която не го дразни, а му помага.

Ако има три думи, с които да опиша този шампоан, то ще са "чистота", "комфорт" и "мекота". Невероятен измиващ продукт, пълен с превъзходна грижа за косата и кожата на главата, който препоръчвам на всеки с чувствителен скалп да пробва, независимо от типа му коса.


L’Oreal Botanicals Lavender Soothing Therapy олиото за чувствителен скалп пък е допълнителна стъпка преди шампоана, която реших да пробвам от линията. Нанасящо се преди къпане и на суха кожа, неговата идея е да успокои, хидратира и да облекчи раздразненията.
Рапично олио, кокосово масло и соево масло са базата на това успокояващо олио. Подхранват, хидратират и омекотяват кожата на главата, туширайки сърбежа, опъването и дискомфорта, докато етерично масло от лавандула се бори с раздразнението, успокоява и пречиства.

Нанесено 15 минути преди влизането в банята и взимането на душ, олиото втривам деликатно в скалпа, след което измивам ръцете, изчаквам и .. е време за баня. Не се усеща мазно, не тежи и не ви кара да се чувствате мръсни или мазни, то е много лесно  и удобно за употреба.
Щом вляза под душа просто измивам два последователни пъти с горния шампоан и.. воала! Още по-мека коса и успокоен скалп, без филм или тежест за склонната ми към омазняване глава, която след месеци употреба се балансира от маслата.

В дни, в които скалпът ми е раздразнен, усещам дискомфорт, опъване, сърбеж и т.н., са дните, в които ползвам олиото, за да туширам дискомфорта. Откакто го ползвам, такива дни има все по-рядко, а причините са от от стреса, от носене на шапка, медикаменти или друг фактор, превръщащи се в единични случаи.  Успокояващият му ефект е силен, осезаем и се забелязва, а използвано редовно (до три пъти седмично) дава видими резултати. Наистина интензивно успокояване и възстановяване на раздразнения скалп още след едно измиване, а комбинацията между pre-shampoo олиото и шампоанът ми е любима!

Текстурите на олиото (ляво) и на шампоана (дясно)
Повече от шест месеца, откакто ги ползвам, само мога да препоръчам на всеки, който има чувствителен скалп и коса, която има нужда от хидратация и грижа. Успокояване, пречистване, почистване, връщане на комфорта, грижа и невероятна мекота - това лавандулово дуо ми дава всичко, от което имам нужда в грижата за косата! Всичко! И е от дрогерията, при това - кой да повярва, че там ще намеря "моята" грижа за коса?!

Ще откриете продуктите от L’Oreal Botanicals Lavender Soothing Therapy линията в магазините, дрогериите и аптеките, които предлагат марката, като цената за шампоана е 15,99 лв. за 400 мл., а за олиото - 19, 99 лв. за 150 мл. тубичка. Икономични, бюджетни, екологични, ефективни и ефикасни, бидейки приятели, а не врагове на чувствителния скалп! Обожавам!

Няма коментари:

Публикуване на коментар