>

събота, 16 март 2019 г.

Korres Black Tea Instant Firming Eye Mask

Здравейте,

"Good things come in small packages," e фраза, чийто смисъл едва ли има нужда да дешифрирам за вас. Но все пак ще си позволя да цитирам речника на Кеймбридж, който дефинира значението й така:  "to emphasize that something does not need to be big in order to be good". И наистина е така - понякога добрите неща не е нужно да са големи, луксозни, скъпи или гръмки... понякога те са толкова малки, че едва ги държиш в ръцете си!

Пренесете това в козметичен план, защото днес ще ви представя едно такова малко, но всъщност голямо нещо: луксозната крем-маска за очи с черен чай на Korres.

Винаги, когато мисля за маски за очи, мисля за околоочната маска на Sisley Paris. Та кой би ме винил, че тя е единствената в сърцето ми? Всеки, който я е пробвал, знае, че това е иконичен продукт, който е способен да преобрази дехидратираната, суха и изморена околоочна зона, чийто фини бръчки личат. С години дори не съм пробвал друг подобен продукт, просто защото се съмнявах, че има по-добра. И досега го вярвам, но веднъж в любимия ми магазин на Korres на ул. Кракра в София се загледах в маските, предлагани на касата. Мънички, цветнички, достъпни и пълни с растителни екстракти! Казах си - трябва да пробвам няколко. Така и направих, купувайки няколко, без да очаквам, че една от тях, при това най-малката, ще се окаже толкова феноменален продукт... Бюти шот в тубичка, за който ще разберете повече в днешното ревю.


Луксозната крем-маска за очи с черен чай на Korres идва в малка тубичка от 6 мл., наподобяваща мини размер на продукт за пътуване. Толкова малка, но толкова мощна!
Тя видимо намалява признаците на стареене и умора около очите, като спомага за изглаждането на бръчките и фините линии в областта, повдигайки кожата и повишавайки еластичността. Намялява подпухналността и тъмните кръгове, избистряйки видимо зоната. Не звучи ли повече от прекрасно? Исках да знам как точно го прави. Отговорът, разбира се, е в съставките!

Фермент от черен чай е в сърцето на формулата на маската. Богат на ободряващи танини, витамини (B2, C, E), минерали и полифеноли, той предпазва от преждевременно стареене и мимическите бръчки, борейки се с увреждащите кожата свободни радикали и спомагайки за поддържането на естествената й еластичност . С това далеч не се изчерпва магическото съдържание на маската, която освен с екстракта от черен чай, е заредена с комбуча и чиста форма RGCG - най-мощния антиоксидант сред полифенолите, съдържащи се в зеления  чай.
Фермент от Sinorhizobium meliloti бактериите овлажнява, изглажда и подобрява устойчивостта на кожата, стимулирайки синтеза на еластин, в комбинация с екстракт от акмела, който има мощно действие за реорганизация и укрепване на мрежата от колагенови влакна, като по този начин повдига и стяга кожата отвътре. Хексапептид 11 има стягащо и стумилиращо също производството на колаген и еластинг действие, а хлебна мая подобрява цялостното състояние на зоната, бивайки богата на витамини и биологично активни съставки. Масло от карите, олио от жожоба, слънчогледово олио, соеви стероли и растителни восъци (акация, жожоба, слънчоглед) имат подхранващо и омекотяващо действие, екстракт от овес - стяга и успокоява, а чист вит. Е действа като антиоксидант.
Типично за продуктите на Korres, тази маска е заредена и с безброй растителни и билкови екстракти, кой от кой по-мощен и действащ положително на състоянието и вида на околната зона: орлови нотки, коприва, копър, корен от Див Ямс и златен корен.


Всичко изброено по-горе е включено в една мека, кремообразна текстура, която се топи върху околочната зона и попива почти мигновено. Лека, но мощна, текстурата е бяла и има лек сладникав аромат, напомняйки ми на женско биле, нанасяща се след почистване на чиста и суха околоочна зона (само под очите!). С нея се стои 10-15 мин. като след това попилата напълно маска се отмива с вода или околоочната зона се минава с намокрен памучен тампон. Последното е важно, защото това не е leave on маска, каквито са повече околоочни, така че изплакването или минаването с тампон е задължително, заради спецификата на маската на Korres!

И казвайки спецификата на маската... защо е толкова специална?! Защото работи мощно. Когато ме предупредиха в магазина, че действа силно, се изсмях вътрешно. Та какво може толкова да прави, освен да освежи и хидратира?! Е, оказа се, че в това мъниче е събран огромен потенциал...

Стягане и избистряне. Що се отнася до силен ефект, тези две думички се открояват в съзнанието ми и.. на лицето.
Моментален лифтинг ефект и стягане на околоочната зона се забелязва още, докато маската действа. Кожата започва да се чувства опъната, но не от сухота, а от изглаждане. Фините линии от дехидратация, които имах, когато сложих за първи път, бяха почти като изтрити с гумичка, но не от несъдържащите се в маската силикони, които моментално дават този blur ефект, а от мощните растителни стягащи екстракти. Кой да знае, че работят толкова силно?! Кожата след маската е видимо изгладена, стегната, повдигната, еластична и.. избистрена.
Видимо по-бистра и свежа, зоната под очите сияе и се чувства така, сякаш от нея е паднал товар. Сивкавият вид е туширан, а тъмните кръгове са омекотени, макар при мен върху тях да няма особен дълготраен ефект. Бистрият вид на кожата обаче е моментален! Онази asian, кристална белота и мекота... ах! Гладка, бистра и стегната е кожата моментално след маската, дължащо се не на имитиращи това усещане агенти в състава, а на действащи и биологично активни съставки!


Що се отнася до хидратиране и подхранване, маската на Korres не може да се и доближи до любимата ми на Sisley Paris, която остава богат маслен воал и се справя със сухата ми околоочна зона. Това не го казвам като недостатък, тъй като сравнявам два тотално различни продукти. Казвам го, защото ако очаквате мощна и богата подхранваща грижа, тази маска няма да я достави. Тя и не я обещава. Това е лифтинг маска с моментален повдигащ, стягащ и избистрящ ефект. Да, кожата е приятно мека, овлажнена и заредена с липиди след нея, но за моята суха околоочна зона след изплакването й нуждата от допълнително крем е явна точно, защото маската се отмива и тя НЕ замества основната грижа. Разбира се, винаги може да нанесете и по-дебел слой от нея, но истината е, че от приятната й кремообразна текстура е нужно малко количество, за да покрие зоната и под двете очи. Опаковката й може да е едва 6 мл., но е толкова икономична, че стига за месеци редовна употреба, което считам за голям плюс.

Използвана само при нужда или 1-2 седмично редовно, сутрин или вечер, при събуждане, преди лягане или след спорт, няма значение - луксозната крем-маска за очи с черен чай на Korres прави чудеса, ако се нуждаете от стягане и избистряне. Моментално стяга - ефект, който се усеща от вас и е видим, изглажда, повдига, прави кожата по-еластична, омекотява и избистря погледа. Зоната видимо изглежда по-добре и подготвена за нанасяне на последващата грижа. Всичко това постигнато от продукт с 97,8% съставки с натурален произход! Ферменти, билки, витамини, антиоксиданти, пептиди... магия!


В малка опаковка, но с голям потенциал, луксозната крем-маска за очи с черен чай на Korres ще откриете онлайн, в магазина на марката на ул. Кракра или в BeautyLab на Шишман. Цената за опаковка от 6 мл. е 17 лева, което прави маската не само мощен и ефективен продукт, но и такъв, който няма да ви разори, заради бюджетната й цена. Какво да кажа..ако имате нужда от ефектите, които тя доставя, не се чудете, а направо купете и пробвайте луксозната крем-маска за очи с черен чай на Korres - точно, както направих и ще правя за в бъдеще и аз. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар