>

сряда, 13 март 2019 г.

Montblanc EXPLORER Eau de Parfum*

Здравейте,

Изследователите знаят най-добре, че приключението няма граници. След като сте изкачили някой нов връх, веднага започвате да мислите за следващото предизвикателство. Като неустоим повик, зареждащ с адреналин! Какво обаче обвързва Montblanc и тези изследователи?

Брандът е предпочитан от запалените пътешественици на миналия век, заради писалките си, които не са изпускали мастило, каквото и да се случи по време на пътуването. Тези майстори с напредничаво мислене развиват качество, което е важно в очите на всеки първооткривател - надеждността. Защо да не създадат и такова ухание, в духа на изследователите от вчера и днес? 

В началото на 2019 г., роден от цели шест ръце: Джорди Фернандез, Антоан Мезондю и Оливие Пешю, Montblanc лансира своя нов аромат, вдъхновен от онези изследователи. Аромат, наречен Explorer. Приключенец в бутилка и уханен спътник за всяка свободна душа!
Нека ви заведа на едно интернационално ароматно пътуване с мен и ако сте готови да се впуснете в него: продължавайте да четете!


Пътуването с Explorer започва визуално в Европа, където личи майсторството и традицията на Montblanc. Първо в Хамбург, историческата начална точка, след което Montblanc Explorer спира във Флоренция - емблематичната луксозна дестинация. 
Предпазната, имитираща кожа обвивка, обгръщаща бутилката на парфюма, е принтирана с елегантния мотив Saffiano, използван за аксесоарите на Montblanc от 1926 г. насам и декорирана с емблемата на Montblanc с бляскав завършек. Емблематичната звезда, която украсява всички кожени изделия на къщата е изработена ексклузивно в Хамбург. Калъфчето и емблемата са ръчно монтирани в Montblanc Pelleteria във Флоренция, ексклузивното ателие, в което се създават най-красивите дизайни на кожените изделия на бранда. 
Самият флакон прави асоциация с двете полукълба на земята, напомняйки за многобройните дестинации на тази олфактивна експедиция. Изработен от дебело стъкло, неговата сферична форма пресъздава неизменната солидност. В долната част, като легендарно съкровище, лежи емблемата на Montblanc, иконичната звезда, която представя шестте ледника на най-високата планина в Европа.
Метално сиво на цвят, с модерен дизайн и тежко на тегло, капачето напомня за предпазната гайка на красивите винтидж коли. Вземете което и да е друго капаче на ваш парфюм и това на Explorer - веднага ще видите разликата! Луксът в този малък, но тежък детайл личи, а изработената във Франция картонена кутия, с изискан гладък дизайн със сиви оттенъци, перфектно отговаря на дизайна на флакона!



Визуалното пътешествие приключва и се задава ароматното.. Хаити, Индонезия и Италия.

Explorer на Montblanc започва кремообразно и свежо. Не е типичният спортен мъжки аромат, въпреки лекотата си, а е поднесен изключително нежно и опортюнистично. Мек, сякаш кадифен и носещ воал, той полека се развива, без да бъде нахален или остър. Приятно мъжествен и с много изчистени нотки, той е дневната доза стил, от която всеки мъж има нужда. Непретенциозен, лесно носим от всеки и във всякакви обстоятелства кремообразен микс, който бергамот от Италия открива. Този специален и хладен бергамот експлодира с флорални, зелени и интензивни свежи нотки, като създава желание за пътуване на юг, докато мека салвия го прави по-кремообразен и обран. Няколко минути по-късно, започва да се усеща леката топла и пикантна нотка на розов пипер, прокрадващ се зад цитрусовата същност на емблемата на Калабрия - символизиращият светлината бергамот.
"..като млад мъж от Средиземноморието, който избухва в смях - чист и абсолютно елегантен,” казва Антоан Мезондю. Точно така започва Explorer. 
В стил Sauvage (Dior) и Aventus (Creed), но много по-кремообразен, общитетелeн, приветлив и топъл за носене. Невероятна мекота има в това ухание! 


Сърдечните нотки на това пътуване ни отвеждат до най-далечната част на Хаити, в най-отдалечената югозападна част на острова, в района на Лей Кейс, където се произвежда най- изтънчения ветивер по органичен и етичен метод. Предпочитан от всички парфюмеристи по света, олиото от ветивер от Хаити не може да се сравни с никое друго, заради неговите опушени нюанси и неговия лек оттенък, напомнящ лешник. Почти млечен и без типичната сухота, този ветивер в сърцето на Explorer е перфектната дървесина, която да украси това мъжко ухание. Автентичен, земен, богат, суров, в комбинация с нотки на кожа, реминисценция за емблематичното за любителя на приключения яке, той пресъздава уникална личност, небрежната елегантност на мъж, който винаги се стреми към върха. Долавят се и меки нотки на какаови шушулки, които допълнително засилват топлотата и кремообразността, прокрадвайщи се зад хладния и зелен дъх на бергамота. 


Финалната ароматна спирка в Explorer ни отвежда в Индонезия, източен Борнео, в сърцето на тропическа гора и по-специално на остров Сулавеси, за да открием нов вид пачули с несравнимо качество. Това пачули е култивирано специално за парфюмите Montblanc. Остър, модерен и естествено елегантен, Montblanc Explorer е създаден около тази нова омайваща дървесна структура. Tо подчертава кожените и какаови нотки в композицията, без да разкрива земните си фасети. С плътен, но експлозивен и дълбок аромат, този вид пачули е нюансирано в композицията от амбровите ухания на ексклузивни патентовани молекули, които възходящо придават топлина на парфюма. Нали ви казах, че е топъл и приветлив?! Ето и защо! Тези новаторски базови нотки пренасят елегантния изследовател в един чувствен във висша степен свят, готов за всякакви приключения...


Но има още нещо специално в съставките на Explorer... те не са само ексклузивни и специални, но и социално отговорни. Характеристика, много важна в днешно време за всеки разумен потребител! Оновните съставки на парфюма са доставени с програмата на Givaudan за "Снабдяване със споделена стойност" (Sourcing for Shared Value). Montblanc подкрепя местните производители, като прилага етично и устойчиво развитие. Това етично задължение е в съвършен унисон с философията на бранда, където пътуването върви ръка за ръка с идеята за правенето на света по-добро място за блестящо бъдеще. Тази подкрепа към местните общности се отразява и във възпитателните инициативи, създадени за бъдещите поколения. Пример е построяването на три училищни библиотеки за децата в районите на Бътън и Катои на остров Сулавеси. Заедно с фондацията на Givaudan, Interparfums имат принос за построяването на 3 библиотеки и понастоящем осигуряват за 489 ученика и техните 33 учителя по-лесен достъп до култура и четива, закупувайки над 3,650 книги. 


Explorer е приключенец по дух, но поднесен в една мека и стилна форма, която го прави подходящо за всеки с изследователско сърце. Дори онези, които мислено искат да избягат от ежедневието някъде... той ви отвежда като за ръчичка във въображаемата приказка за едно елегантно мъжко ухание, завладяващо господата у нас и по света.  Без комерсиалност и без характерната арогантност на някои мъжки ухания, Explorer е многофасетен, пристрастяващ и наистина харесван от всички аромат! Той просто те грабва като рекламните снимки на проекта: кампанията пресъздава едновременно и блясъка на неизследваните пейзажи, и истинската природа на мъжа. Внушителните планини на Южна Африка не го плашат и той обича да излиза от отъпканите пътеки, за да изкачва и предизвиква неизследвани места. Трябва да бъдеш готов да се изгубиш, за да откриеш нови хоризонти. Този пътешественик от рекламата е придружен в своето пътуване от надеждни инструменти, неговите любими предмети: пътна карта, класически модел кола Aston Martin Db6, коженото му яке и парфюмът му - Montblanc Explorer. Като изключителен любител на приключенията, той има усет за изискаността и елегантността. Така той перфектно се адаптира към всичко, което му предложи живота, когато е насред дивите пейзажи или пък се изправя срещу професионални предизвикателства. Обляно от естествена светлина, лицето му е обърнато към върховете. Като всеки истински изследовател, той винаги планува следващото си пътуване, поредното предизвикателство...



Ако вие сте като него - физически или мислено, просто пробвайте Explorer, който е невероятно simple, но в същото време ярко мъжко лансиране, способно да се хареса и подлуди от кеф както на парфюмерн любител, така и един обикновен мъж, който просто търси ново ежедневно ухание. Свеж, кремообразен, мъжествен, топъл, приветлив, адвантюристично настроен, елегантен, изискан, стилен, дървесен... Невероятен! Ароматна приказка... интернационална, която е вече  в обектите на парфюмерии Douglas и Beautyzone. Explorer на Montblanc ще намерите в опаковки от 30, 60 и 100 мл., на цени от, както следва - 83 лв, 125 лв. и 165 лв. Предлагат се също душ-гел (46 лв.), део-стик (38 лв.) и автършейв балсам (50 лв.). 


Няма коментари:

Публикуване на коментар