>

понеделник, 4 септември 2017 г.

Sisley Paris / Eye Contour Mask

Здравейте,

Когато Джефри похвали маската за очи на Сисли преди вече доста време, определено ми стана интересна, макар никога да не съм харесвал подобен тип продукти.  И така,  когато през юни месец имаше  -20% на избрани продукти на Сисли в "Дъглас", един от които маската, аз нямаше как да се сдържа! Днес ще ви разкажа именно за нея.

Създадена от граф и графиня Д'Орнано, плод на философия, козметология и ботаника, тя върши чудеса!



Не харесвам този тип продукт, както вече казах. Пробвал съм не една маска за очи (не говоря за пачовете, а за такива с нанасяне) и никога не съм виждал "уоу" ефект или нещо, което да ме накара да използвам такава втори път. Мислех си, че е безполезен продукт, с който може и не може (и все още го мисля за голяма част от намиращите се на пазара). След като пробвах маската на Сисли, girl... I mean... Сигурно две поредни седмици си я слагах всеки божи ден! Бях наистина "уоу"!

Маската всъщност представлява бледо зеленикав , гъст гел-крем, който много добре заблуждава на пръв поглед. Признавам си, купих без дори да тествам или видя - щом двамата ми любимци я харесваха, знаех, че няма да се разочаровам. Казах си, "Ок, не обичам гелове, но да видим...". Изненада!  В контакт с кожата, консистенцията се топи като масло. Като масло! Точно онзи ефект на разтапяне, когато си намазвате горещата американска палачинка с блокче масло. Пълен разкош! Нанасяйки, консистенцията просто се разтапя от топлината на кожата и образува маслен слой. На пръв поглед, зоната около очите ви изглежда сякаш сте я намазали с олио. Както казва Джефри, буквално можете да усетите кожата си пулсираща. Усещате биенете на сърцето си под очите - туп, туп... Още веднъж ще го кажа -  пълен разкош!.. и невероятен релакс.


Преди да продължа с какво всъщност прави, на какво се дължи този маслен ефект?

Основната съставка на маската дори не е вода. Това е поверено на глицерин от растителен произход и слънчеглодово масло - дълбоко подхранват и хидратират, доставяйки топящо се усещане. Слънчегледовото масло започва да се разтапя при допир с кожата, защото топлината й го кара да се втечнява, превръщайки консистенцията в чисто масло.

Много (много!) витамин Е неутрализира свободните радикали, розова вода успокоява, пантенол и алантоин охлаждат и връщат комфорта, а бисаболол има противовъзпалително действие.
Гинко-билоба освежава погледа, помага на оросяването и има противостареещ ефект. Арника действа като компрес - отпуска, намалява отоците и неутрализира посиняващия ефект от тъмните кръгове. Липов цвят допълнително успокоява чувствителната зона, а конски кестен облекчава подпухването и подуването, оказвайки дрениращ ефект. Маската е като компрес с активни съставки.. а те едва сега започват.
Сисли са вложили и чист малахит - камък, познат с невероятно красивия си цвят. Кристалите от него подсилват кожната бариера и засилват собствената защита на кожата, което има силно изразен анти-ейдж ефект, неутрализирайки свободните радикали.
Има още водорасли, масло от роза и допълнително добавени фосфолипиди и мастни киселини, които подсилват зашитната бариера на кожата.


Тук е мястото да кажа, че освен релаксиращи съставки и ефект, маската има и отпускащ, наситен аромат на роза и етерични масла. В началото ми стана много чудно защо околоочен продукт е толкова ароматизиран, но истината е, че вътре няма добавен парфюм. Ароматът е натурален и се дължи на розовото масло, заедно с гераниол и цитронелол, които са естествени етерични ухания, които не знам до колко имат място в околоочен продукт, но марката явно е помислила за това и освен ако не сте алергичен, не биха ви подразнили.

При всичко изброено (и то във високи концентрации), сами може да се досетите защо и откъде идва "уоу" ефекта на маската. Но още не сме споменали именно него и в какво се изразява той..

Как използвам?
Нанасям на дебел слой около очите (включително клепачите - не ги забравяйте), масажирайки понякога и в миглите, като стоя десетина минути с маската. Ако кожата ви е много дехидратирана или има нужда от подхранване,  на пръв поглед мазният филм може да попие изцяло. Ако това се случи - замислете се за смяна на околоочната си грижа, явно не е достатъчна.
Кожата буквално започва да пие маската, като oily ефекта избледнява и тя изпива наличното. Маската не се отмива, а след като 10-тте минути изтекат, бихте могли леко да отстраните остатъците от нея с нежна кърпа или както правя аз - с памучен диск/тампон. Ако видите, че кожата изпива всичко - не е нужно попиване.
Лично аз нанасям наистина дебел слой и винаги минавам накрая с нещо да отстраня излишното количество. Марката (а и аз) препоръчва на всички да нанасят дебел слой - това не е проблем, тъй опаковката е цели 30 мл. и спокойно може да бъдете повече от щедри.


Пак се разсеях... , та, ефектите:

Чудесно е, когато продукт може да направи две неща едновременно - не просто да хидратира, но и да подхрани. Маската се усеща като храна - сякаш кожата я изпива/изяжда и наистина можете да усетите подхранване на n-та степен. Ако имате линии, в следствие на сухота или недостатъчна грижа, те буквално биват запълнени и силно омекотени на вид. Хидратиращият ефект определено е по-слаб от подхранващия, но се усеща точно plump, пулсиращо чувство, сякаш кожата ви ще се пръсне от влага и масла. Разкош! Луксозното топящо се усещане не просто е изключително приятно за вас, но и по този начин в кожата ви биват вкарани всички активни съставки, а тя определено успява да ги поеме. Най-хубавото е, че гел-крем текстурата на маската не е случайна - тя е естествен гел-пач/компрес, който не спира да работи след премахване. Ако при стандартните отлепящи се пачове слагате за няколко минути, премахвате и до там, тук марката са "наели на работа" само гел същността на такъв продукт, който да се усвои от кожата и тя да го изпие и усвои напълно. Така с всеки изминал час след употреба на маската, вие продължавате да получавате ползите й.

Маската е go-to. Може да се нанася сутрин, вечер, навсякъде. Може да нанасяте при нужда и дори всеки ден - аз изобщо не следя кога съм я слагал за последно, когато искам - слагам. Препоръчва се за освежаване, при тъмни кръгове и подпухване.

Освежаване - определено. За останалите две е важно да напиша няколко реда.

Дали ще изтрие тъмни кръгове и подпухване - не. Дали ще ги облекчи - да, при това силно!
Когато имам от този тип кръгове, които са лилавеещи, след маската определено може да се види ефект - кожата се избистря и моментално бива освежена. Същото се отнася и с подпухването - помага, облекчава го и наистина видимо го намалява. Дали изтрива и двете - не. И торбичките, и подпудхването остават, но те са силно редуцирани - маската няма да ги премахне като с вълшебна пръчка, но ще ги облекчи видимо и ще накара кожата да изглежда свежа.

Тук е мястото да кажа - марката обещава точно това - визуално редуцирани на споменатите две. От Сисли напълно си дават сметка, че това са проблеми, които не се махат ей така като с магическа пръчка, затова и не слагат лъжливи обещания, които не могат да изпълнят. Абсолютно реални и постижими неща, които маската дава - да, тя видимо редуцира и облекчава проблема. При съставки като арника, конски кестен, липа и гинко-биолоба, това не е изненада.
Ако не вярвате, че нещото върши работа, то повярвайте в съставките - те говорят сами.

Кожата е мека, хидратирана, подхранена и загладена. След отстраняване на остатъците, уещането е като след  нанасянето на богат околоочен крем, като няма мазно, тежко или неприятно усещане. Не е нужно да нанасяте допълнителна грижа след маската, но марката препоръчва да го направите (а и така околоочният крем ще помогне да се "вкарат навътре" полезните вещества от маската). Ако тепърва тествате,  не нанасяйте нищо преди и след употребата на маската, защото така най-добре ще видите ефект от самостоятелния продукт.

Миглите пък са подхранени, растат по-бързо и са бляскави! Пърхат! Не очаквах резултат върху тях, но видима положителна промяна се забелязва при редовна употреба.


За мен маската е подходяща както за по-млади, така и за по-възрастни дами (и господа).  Определено би се харесала на хора в такава възраст, в която започват да усещат нуждата от допълнителна грижа за зоната. Ако нямате проблеми с вида на околоочната зона, не бих казал, че е нещо, без което ще е края на света, ако го нямате, но определено е нещо, което ако пробвате, ще искате да слагате пак и пак. Според мен е продукт, които ще стане истински ваш, стига да имате нужда от него.
За мен маската е е идеална за хора с фини линии и първи бръчици, склонна към дехидратиране и сухота кожа, както и за и такива, търсещи облекчение при тъмни кръгове и особено подпухване. Но дори да не сте сред споменатите, ако търсите дори само подхранване и по-маслен, богат продукт, с който да поглезите кожата си - маската е идеална.
Моята уморена, повяхнала и склонна към загуба на вода кожа я обикна! Околоочната ми зона обича по-маслени кремове и тази маска й се харесва много!

YouTube made me buy it... и съм повече от доволен, че го направих. Това е първата маска за очи, която не е под формата на пач и която смятам, че заслужава ревю в блога ми, защото наистина прави нещо, за разлика от "колегите" си и си заслужава да разкажа за нея. Истински ефект, истински съставки, истински обещание и една истинска маска!

Ще намерите в "Douglas" и "beauty zone". Eye Contour Mask идва в зелена тубичка, поместена в картонена опаковка. Цената й e 236 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар