>

сряда, 2 май 2018 г.

Dior Homme Dermo System Invigorating Moisturizing Emulsion

Здравейте,

Рядко пиша за "мъжки" линии в блога. Жестоката истина, спрямо моята потребителска гледна точка e, че повечето колекции на пазара с етикет "за мъже" не са нищо специално. Често мултифункционални, създадени леки като вода, за да не оставят усещане върху кожата, с колкото се може по-"мъжки" аромат, често лепкави и в странни консистенции ("уж", за да са по-леки), много по-агресивни и т.н.
За много хора етикетите "за мъже" и "за жени" са просто етикети. Истината е, че формулите са различни и не е само до етикет. Да, различават се. За съжаление, по мое скромно мнение, продуктите създадени "за мъже" често не задоволяват качеството, което очаквам. И да, разбирам напълно, че са съобразени с мъжката кожа, която е по-дебела (25% повече от женската), по-еластична, с повече мастни жлези и по-мазна, по-често страда от появява на пъпки, дехидратира се по-лесно, заради липсата на редовна грижа, има по-дълбоки бръчки щом остарее, подложена е на по-голям стрес и цялостно има различни нужди. Проблемът е, че те не задоволяват дори тях! Някак си добрата грижа свършва до бръсненето и след това... А грижата всеки ден?! Имам чувството, че не пазара се пускат продукти за мъже за ежедневна грижа на лицето, колкото да се отбие номера и да каже бранда, че има и такъв продукт.
Вероятно фактор е и това, че у средностатистическия мъж няма културата той да използва такива грижа всеки ден - поради социално вкоренени стереотипи и полови роли, поддържане на стигмата, че това е за жените и т.н.. С новото поколение обаче, това започва да се променя, както всички виждаме, затова и може би наблюдаваме как марките обръщат все повече внимание на мъжката част и започват да влагат повече усилия в създаването на продукти за тях, които да ги задоволят.

Отвъд личното ми мнение, че повечето мъжки линии не си заслужават, то за щастие, изключения на пазара има! Щом в блога пиша за "мъжки" продукт или серия, то повярвайте - заслужава си! Наистина рядко откривам добри попадение, които да си заслужават вниманието тук.

Homme Dermo System гамата на Диор е една от онези мъжки линии, които спокойно мога да препоръчам, защото знам, че не е просто етикет, а философия - наистина създадени за мъже, наистина покриващи нуждите, наистина грижейки се за ползвателя си и наистина мъжки! Продуктите са създадени за нуждите на мъжката кожа, отличават се от събратята си и повярвайте - различни са. Много марки могат да се учат от Dior Homme Dermo System, които с помощта на Harvard Medical School създават тази линия, превърнала се в еталон как трябва да изглежда и да се прави мъжката козметика от 2006 г. насам. Или поне ми се иска да се взима пример от тях!
Емулсията за лице определено е може би любимия ми продукт от нея! Още откакто Краси от марката ми я препоръчва преди повече от три години и ме открехна в света на Dior Homme Dermo System, то аз нямах търпение да explore-на всичко в нея! Започвам с разказа си именно за емулсията - може би центъра за мен в линията и любимия ми продукт!


Емулсията идва в масивна, стъклена опаковка, като е с безвъздушна помпичка. Изчистен, семпъл, но определено мъжки, леко "технически", чертожен дизайн. Много я харесвам, а вие? Дизайните на homme линията са прекрасни, изчистени и наистина носят някак мъжкко настроение. Творение са на Хеди Слиман, креативният директор на Dior Homme от 2000 до 2007 година. High-tech дизайн, но не само като визия, но и като формула!
Истината е, че дизайнът тип "етажна сграда" не е случаен - именно изследвайки клетъчната "архитектура" на кожата и клетъчната й защита, Центърът за иновации на Диор и Харвард Медикъл Скул създават тази линия.

Текстурата на емулсията е нещо средно межу гел и крем. Има бял цвят и приятен, свеж аромат, който не е прекалено силен, дори бих определил като деликатен. Едва се долавя на лицето, което е плюс, тъй като мъжките продукти понякога са толкова ароматизирани, с оглед на това да покажем колко е мъжки, слагаме възможно най-задушаващия одеколонов аромат. Тук Диор показват как се прави! Заради стресираната мъжка кожа, която е изложена на повече агресори, по-малкото аромат е добре дошъл, тъй като това не повишава нейната чувствителност и не я раздразнява. Далеч по-силният и мъжки аромат не означава по-добър продукт - философия, която много мъжки марки изповядват все още, за съжаление. Мъжката кожа има тенденцията да е по-чувствителна и раздразнима, като в случая с емулсията и цялата линия е помислено за това.


Върху лицето, Dior Homme Dermo System Invigorating Moisturizing Emulsion е като перце! Разтапя се, попива бързо и оставя кожата перфектно овлажнена. Тя се чувства мека, гладка и е оставена със semi-matte финиш. Не се усеща силиконово, нито лепкаво - попива идеално, но без да бъде изпита до степен, сякаш не сте сложили нищо на кожата си. Определено успява да овлажни и омекоти кожата. Няма лепкавост, нито неприятен филм - така характерните за мъжките продукти за лице. Наистина превъзходно е формулирана и създадена текстурата. Обикновено-необикновена.


Идеална е за лятото или прехода от по-студен към по-топъл сезон, защото е лека, но въпреки това ефективна и ще успее да предпази кожата ви от промяната в температурите, както и ще задържи водата в клетките. Добавената хиалуронова киселина прави последното, съдържащия се витамин Е фосфат осигурява антиоксидантна защита на клетките, а любимия ми цинков глюконат има антибактериален ефект, което прави емулсията подходяща при проблемна кожа и като автършейв грижа.
Специалното във формулата е наличието на β-ecdysone, прохормон, който възстановява кожата, кара раничките от бръснене или пъпчици да заздравеят и стимулира клетъчната регенерация.

Харесвам да я използвам както сутрин под слънцезащитата си, така и вечер, преди нощната маска. Не натоварва и дори използвана самостоятелно, емулсията успява да осигури максимални ползи за кожата ви. За най-студените дни определено не ми е достатъчно, затова и сега пиша за нея - идеална е за пролетния и летния сезон! Идеална! Получих последната опаковка като подарък от скъп приятел, като за пореден път й се радвам, тъй като това не е първата ми опаковка от нея, което само по себе си говори.
Ако имаше и слънцезащита, за мен щеше да е абсолютно перфектния мъжки овлажнител!

Не омазнява през деня, оставя лицето да изглежда здраво, хидратирано и свежо. Кожата се чувства и изглежда перфектно, помислено е за нея и за нуждите й. Наистина продукт, които е създаден за нуждите на мъжката кожа!


Ако търсите глобална грижа за лице за мъже - Dior Homme Dermo System Invigorating Moisturizing Emulsion е продукт, на който да хвърлите око, че даже и две. Цялата Dior Homme Dermo System крие не едно попадение, а когато от Диор правят нещо за мъже, то наистина е такова и е помислено. Дори при "обикновен" авътшейв от ароматните линии (например, любимия ми е на Sauvage), той се чувства различен от другите на пазара. С две думи - мъжки не само на етикeт, но и на философия. Наистина създадени за мъже!

Емулсията (малко по-трудно откриваема е, няма я навсякъде), както и останалите продукти от Dior Homme Dermo System, ще откриете във веригите за селективна парфюмерия и козметика у нас.


Няма коментари:

Публикуване на коментар