>

понеделник, 16 април 2018 г.

Alaïa Paris Eau de Parfum Nude* / Alaïa Nude

Здравейте,

Преди известно време на вратата ми почука една торбичка в прекрасен nude цвят. Най-странното за мен беше, че бях готов да се закълна, че дори самата торбичка сякаш ми ухаеше някак nude. Как изобщо може един цвят/нюанс да ухае, ще попитате?! И аз не знаех и не можех да си отговоря на този въпрос, но впоследствие със сетивата си разбрах. Парфюмът Alaïa Nude на Alaïa Paris, който се криеше вътре, сякаш сам зададе този въпрос и му отговори.


Красива картонена опаковка с изрязани детайли крие масивната стъклена бутилка, гравирана със същите детайли и носеща прекрасна златна капачка, която контрастира с nude визуалния оргазъм, който Alaïa Paris предизвиква. Детайлите са всъщност иконични за автора им, един от бунтарите в модата, който ни напусна миналата година - Азедин Алая. Формите на математически кръгове, половин луни и триъгълници, той използва за пръв път за колекцията си "Пролет / Лято 2003", които в последствие прилага към множеството аксесоари на модната къща. Именно те украсяват Alaïa Nude парфюма отвътре и отвън, оставяйки неговия отпечатък.

Eau de Parfum Nude е едно нюд, кремообразно и пудрено съкровище, което с цялата си същност символизира женственост.


Изключително силен кашмеран се усеща през цялото време на развитието на Alaïa Nude. Сякаш самият аромат е плат, който обгръща кожата ви като кашмирена дизайнерска дреха. Изключително кремообразен, нежен, с прекрасни пудрени нотки. Пулсиращо излъчва женственост през всяка секунда от развитието си. Сякаш аромат на гола кожа - вашата гола кожа. Като втора кожа - ефирен , деликатен и някак ваш.
Добавената кожа в пирамидата перфектно се съчетава с кашмерана, превръщайки Alaïa Nude сякаш в рокля, чиито шлейф се носи след всяка ваша крачка напред. Залепва, остава върху вас и наистина е като една невидима рокля, която е като ваше второ аз, обличащо тялото и бивайки не просто аксесоар, а част от вас.

Изключителната кремообразност на аромата е нещото, което ме впечатли още преди да отворя торбичката с него. Тя се носеше от нея, а аз просто въздишах! Млечно сандалово дърво оставя чувствено и нежно усещане, което контрастира с меката острота на боб "Тонка", носещ дъх на горчиви бадеми, които се усещат отчетливо. Леко ванилов, мек канелен привкус носи също - деликатно сладък, но пудрен и сякаш кремообразен десерт за сетивата.

Дървесно-кехлибарен фон, превъзходен дъх на мускус и приятно свежи портокалови цветчета обогатяват целия дух на аромата, който не иска да излезе от рамките на хомогенната ароматна кремообразна смес, която е. Толкова кремообразна, че отваряйки бутилката, сякаш вътре ще открия не течност, а крем. Въздушна, кремообразна мекота.
Привкусът на горчиви бадеми, с комбинация с кашмерана и пудрени нотки буквално могат да те подлудят! Или поне мен, де.


Най-любопитното за мен е, че този аромат наистина е сякаш nude. Не само визуално като цвят, не само като аромат, но и като усещане. Като nude рокля, като nude червило, като nude чанта, като цял nude... свят! Той е сякаш дреха, която обличате и която се превръща във ваша втора кожа, която ви покрива. Тя е там, вие не я виждате, но я усещате със сетивата си и тя ви носи увереност, допълнителна доза женственост и положително емоции. Има един cozy привкус, който е много успокояващ и който те кара да усетиш женствеността като чувство. Остава близък до кожата и носи превъзходното си ухание с вас като воал на рокля. Въпреки това, това е изключително нежен аромат и типично като ваша втора кожа, той не е биещ се, нито арогантен. Нежен, деликатен и изключително фин.. като кашмир! Мекота, приятна пудреност и млечен привкус.

Alaïa Nude е като една рокля, криещи тайните на своята носителка. Една ароматна рокля, която залепва за тялото ви, имплицира красотата му и женствеността му. Интимен привкус носи, много женствен и феминизиран. Аромат, подчертаващ жената, която го носи. Той не иска да крещи, нито да се показва - той иска да подчертае неговата носителка, нейната красота, нейната женственост и нейната увереност. Като едно nude червило, което залепва за кожата и подчертава естествената красота на устните... в случая - на цялата жена. Като една бутикова рокля, спускаща се по тялото ви. Сякаш мода в течен вариант, който се излива върху вас.
Носима денем и нощем, в топло и студено време. Универсална женственост без стандарти.

Alaïa Nude е прекрасен кремообразен и женствен микс, в който бях готов да се закълна още преди да пръсна на собствената си кожа. След първата ни "среща", с всяко негово разносване върху мен се убеждавах както творение нося. Творение като направа, като дух и като усещане. Някак обгърнат в кремообразен нюд воал...


След Alaïa Parfum и Alaïa Blanche, новият Alaïa Nude е сякаш поредната колекционерска дреха на дизайнера, само че в ароматен вариант. Вариант, който определено оставя отпечатък и който не просто е като втора кожа, но и влиза навътре под кожата ви, пропивайки всяко сетиво със своя фин, елегантен и изтънчен дух.

Alaïa Nude ще откриете в Прити Шоп и Сефора у нас, като бутилка от това бутиково парфюмно творение, спрямо милилитрите, струва 116 лв. за 30 мл., 167 лв. за 50 мл. и 232 лв. за 100 мл.
Ако искате да се потопите в един nude рай и да изживеете духовен оргазъм от тази среща, парфюмът Alaïa Nude ще се погрижи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар