>

събота, 31 март 2018 г.

Shiseido Essential Energy Moisturizing Cream

Здравейте,

През 2018 година в бюти света се отвори нова страница. Още когато разбрах за това вълнуващо събитие през ноември миналата година, нямах търпение то да дойде у нас и да се докосна до откритие, променящо начина, по който мислим грижата за кожата и козметика... Има ли нужда изобщо да казвам кой стои зад него? Кой би могъл да стои зад един умен продукт, зад една high-teck технология, която работи под повърхността на кожата и съчетава модерната наука с традиционни подходи? Разбира се, че моят любим бранд Шисейдо! Пионерите във всичко!

Невронаука, химия, природа и козметика се обединяват в един малък буркан, който се очертава като едно от най-значимите лансирания в бюти света, отварящ нова страница в историята на света и индустрията на красотата. Това е той.. или по-скоро трябва да кажа ТЕ? Днес ще ви разкажа за утопичния Essential Energy овлажнител за лице!


Преди да кажа каквото и да е за крема, трябва да споделя какво го отличава и защо е толкова голямо откритие технологията на марката, вложена в този крем. Говорейки за нея - тя се казва ReNeura Technology™. ReNeura е това магично създание, което разтърси бюти света, плод на невронауката. Какво представлява и какво прави?

Технологията в крема стимулира по невронен път реакцията на кожата ни към грижата за кожата, усилвайки ефектите й. Стимулация на нерви! Представяте ли си?! Да, тя работи върху трансмисиите на нервни сигнали. Това се дължи на добавена активна пудра, която засилва реакцията на нервите към околната среда и ги прави силно чувствителни към външните агресори, което кара кожата да повиши защитните си механизми и по естествен път да се предпази от тях, реагирайки ефективно и ефикасно. Защо такъв обърнат подход? Така кремът се опитва да предотврати последствията от агресорите върху кожата, вместо да ги третира след като вече са се появили, както работи обичайната козметика. На пазара няма подобна технология! Шисейдо буквално чупят лимита на науката, що се отнася до грижата за кожата, пренасяйки я на следващо ниво. Те идеално улавят напредването на технологиите, инвестирайки в подобна иновация, която работи върху реакцията на нервите.

Не просто това, но ReNeura засилва ефекта от грижата ви. След 30 годишна възраст, кожата започва да губи способността си да реагира към обичайния ни овлажнител. Тя започва да губи чувствителност към грижата, а за да се справи с това, тя има нужда от вътрешна енергия и сили, които да й помогнат да я активира. Всъщност, най-просто казано, технологията събужда кожата ви и я кара да реагира към грижата, която слагате върху нея, по невронен път. Отвън навътре. Отвътре навън.
Тя действа на сензорно ниво и всъщност повишава нервната чувствителност на кожата, усилвайки ефектите на грижата и карайки кожата да се справя с външните агресори. Тя стимулира нервите да отчитат и предават по-бързо информация, карайки сензорите ни да се събудят от дълбок сън.

Сега разбирате ли огромното откритие и защо е толкова значимо? Създаването на ReNeura е толкова значимо събитие, че от марката обявяват, че в следващите три години ще реформулират всички от съществуващите си продукти, включвайки технологията в тях!

Но.. стига толкова! Essential Enеrgy линията, продуктите от която са носители на ReNeura, е именно това, за което ще ви разкажа днес. Тя предлага гел-крем, овлажняващ крем и овлажняващ крем с фактор. Аз ще се спра на овлажняващия крем, който е всъщност основата и центъра на линията.


Какво представлява? Овлажнител за глобална грижа, който освен хидратант, притежава анти-ейдж свойства, бори се с умората, фините линии и енергизира, възвръщайки сиянието на кожата. Има копринено мека формула, подходяща за нормална кожа, която е лека, но дълбоко хидратираща и попиваща бързо. Идеален за 30+, претоварена, уморена и подложена на ежедневен стрес и замърсяване кожа.

Текстурата на крема е изключително въздушна, пухкава и копринена. Не е традиционния маслен крем, а напротив - наподобяващ малко по-гъста емулсия, която обаче се държи като крем. Прасковено-розовеещата формула е лека като перце, но върху лицето започва да се топи като масло. Буквално се стапя, а аз обожавам това чувство! Разнася се лесно и приятно върху лицето, оставяйки го сияещо, меко, хидратирано и подхранено, като попива бързо. Не тежи, не образува неприятен филм, не запушва порите ми и не дразни кожата. Държи се абсолютно перфектно върху лицето, като и идеален както като дневен, така и като нощен крем. Комфортен, покриващ всяка нужда - кожата ми е много мека, хидратирана, подхранена и сияеща. Без засушаване, поддържа оптимални нивата на вода в кожата ми, маслените компоненти подхранват в дълбочина, а кожата ми се чувства перфектно.

Говорейки за сияние... Да, кремът се отличава от другите на пазара с технологията си. Но всъщност, не е само до това. Ако имате уморена кожа като мен, това нещо е като магия в буркан. Защо? Шисейдо се опитват да отключват вътрешнате енергия на кожата, карайки я да сияе отвътре. Точно това и се случва - тя сияе. Буквално сияе, сякаш свети. Не, сякаш е мазна, а сякаш кожата ви е толкова здрава, хидратирана и обновена, че свети! Още след нанасянето и през целия ден след това, кожата ви сияе. Нали знаете какво значи moisturized to the Gods?! Това е илюстрация на момента,в който имаш толкова добър овлажнител, че кожата ти сияе, изглежда здраве, бляскава и жива! Сякаш си измазал опаковка на лицето, а то има онова естествено, меко и истинско сияние, което никой хайлайтър не може да постигне. Е, точно това е специалното за мен в Essential Energy линията. Продуктите карат кожата ми да сияе през целия ден, да изглежда здрава, хидратирана, жива, свежа, изтривайки умората и изравнявайки тена. Технологията събужда вътрешната енергия на кожата за едно здравословно и естествено сияние през цялото денонощие!


За технологията - добре, но какво още съдържа овлажняващия крем? Както казах, това е едно обединение на наука, козметика и природа. Именно природата играе важна роля във философията на Шисейдо, затова и тук те не изневеряват на себе си!
В съдържанието на крема се съдържат най-различни растителни екстракти: билката Ашитаба е центъра на формулата - тя е богата на витамини, има лечебни свойства и е позната с това, че защитава митохондриите от увреждане и засилва преноса на енергия от нервните клетки, които ефективно и ефикасно да изпращат сигнали по веригата. 6 пъти по-богата на антиоксиданти от цитрусите, научно доказано е, че повишава продължителността на живота и има свойството да предпазва и възстановява нервните клетки, благодарение на това, че повишава производството на растежния фактор на нервните клетки. Има силно регенериращи свойства. Ашитаба означава от японски “утрешни листа“, което е свързано с един интересен  факт - когато берете листата на растението вечер, още преди изгрев на тяхно място са поникнали нови. Сега разбирате ли колко мощни и ефективни възобновителни, регенериращи и възпроизводствени сили има билката? Именно в нея се съдържа корена на технологията ReNeura, в комбинация с активната пудра, за която ви споделих. Пудрата е създадена от еластични, микро-сфери, които проникват в дълбочина и си проправят път навътре в кожата, а не остават на повърхността.
Екстракт от ободряващи листа зелен чай, богат на полифеноли и антиоксиданти също е ключова съставка във формулата, заедно с екстракт от кората на Сацума - дребен сорт цитрус, подобен на мандарина, който спомага хидратацията на кожата отвътре.
Китайското растение Байкалски шлемник, познато в тамошната медицина като лек за всякакви болести, ободряващ и събуждаш джинджифил, подобряващ оросяването и микроциркулацията корен от жен-шен, китайска канела и билката грушанка са другите природни извлеци, вложени в овлажнителя. Както виждате, богат микс от лечебни билки с доказан ефект.
Антиоксидантният витамин Е, ободряващ кофеин, задържаща водата хиалуронова киселина и подсилващи плътността на кожата протеини от мекотели са допълнителни добавка във формулата, създадена специално в лабораторията на марката в Япония.

И ако си мислехте, че по уникален този крем няма как да стане.. повярвайте, има! На пазара той се предлага в 64 различни леки като перце буркана, които са вдъхновени от традиционните чашки за чай в Япония. Купувайки си бройка от крема, вие знаете, че държите буркан, който е уникален и който няма и другите около вас да притежават. Различна и уникална форма, която прави всяка бройка творение. И съдържанието вътре е специално, и опаковката - Шисейдо са вложили цялата си философия, надскачащи дори себе си!


Последното нещо, което е специално в този крем - ароматът. Създаден специално за да събуди сетивата, този крем събужда както кожата, така и теб самия. Аромат, който те извисява, зарежда, но и успокоява. Аромат, който събужда вътрешното ти аз. Нотки розов божур, роза и чувствен жасмин се комбинират със сочността на узряла, водна и месеста круша, притежавайки и меки, свежи нотки, благодарение на сладък лайм и мек портокал. Моят нос отчетливо усеща божур и круша, като всяко мое сетиво обожава уханието! Пирамидна композиция, създадена специално за серията, но което е мека, ненатрапчива и приятна за сетивата. Точно в концепцията на бранда и пример за японската инжeнерна мисъл.


И така... няма да правя обобщение, защото то е ясно. Това е произведение, отварящо ново страница в историята на бюти света и аз съм горд като почитател на марката, че именно те го създават! И ето ме и мен, щастлив и използващ този великолепен крем! Толкова го очаквах, че в деня, в който се зареди в България, изтичах до парфюмерия "Скандал", за да си го купя веднага! И съм щастлив, че се докоснах първи до такова творение!

Вече ще откриете Essential Energy линията в оторизираните обекти у нас, като цената на трите разновидности на крема (крем с SPF20, крем-гел и овлажняващ крем) е 137 лв за бройка (50 мл.). Уникалното на вид бурканче пристига в картонена опаковка, като в нея има и щпатулка, с която да загребвате от крема при употреба.

Един крем, обединяващ минало, настояще и бъдеще, модерно и традиционно, глобално и локално...


Няма коментари:

Публикуване на коментар