>

вторник, 7 март 2017 г.

Dior Gentle Toning Lotion

Привет,

Днес ревюто, което ще прочетете, е много специално. Защо?
Всички знаете, че съм голям фен на тониците - независимо дали класически, киселинни, под формата на спрей или по-гъсти тип "есенция". Това е за мен е продукт, който е много важен и не пропускам! Ако обаче мога да назова един като най-добър тоник, който съм ползвал, то определено няма да се затрудня да отговоря веднага. Днес на вашето внимание представям "Светия Граал" сред тониците за мен -  нежния тонизиращ лосион на Диор с екстракт от кадифен божур.


Какво представлява?
Класически тоник, който е течен и се нанася с помощта на памучен тампон/диск.
Подходящ е за суха/чувствителна и реактивна кожа (но според мен е подходящ за всички типове кожа) и не съдържа алкохол, а само грижливо подбрани и малко на брой съставки.

Идва в картонена опаковка, а самата бутилка е пластмасова, красива и семпла. Капачката е с винт и няма опасност да разлеете течността. Отворът е малко по-голям от обикновените, но механизма му не позволява разливане или прекаляване.


Течността е безцветна, макар от цвета на опаковката да изглежда розова. Има приятно и силно парфюмно ухание на божур - прекрасен флорален, розов и женствен аромат. Сякаш сте в цветарски магазин, който продава само божури - розова прелест за сетивата!

Какво по-специално?
Започвам от съдържанието - често за високия клас козметика се говори с пренебрежение откъм съставките им. Вирее мнението, че не се влагат особено специални съставки и плащате само за марката. В такива случаи казвам " F*** off ", но да не бъда груб.
Тоникът на Диор е едно от най-чистите на активни съставки продукти на пазара и доказателство колко тази теза е само "въздух под налягане".


Съдържа основа от пречистена вода, следвана от основната съставка на формулата - висока концентрация на божур. Защо божур? Той успокоява чувствителната кожа, облекчава и тушира възпаленията. Извлечен от градините на Диор, този екстракт е максимално чист и мощен.
Във формулата следват цели две форми на хиалуронова киселина, които задържат молекулата на водата в клетките, борят се с дехидратацията и фините линии.
Продуктът съдържа само 12 съставки, без нищо излишно или в повече.


Как използвам/ефекти:

Нанасям сутрин и вечер след почистване, като обтривам лицето, очите и врата. Върху кожата се чувства... не се чувства. Това е единственото по рода усещане от тоник, което съм изпитвал. Минавате кожата с тоника, а самата течност бива изпита, а усещането е за много мека, чиста и освежена кожа. Моментално! Не се чувства никакъв филм върху лицето, какъвто някои тоници оставят. Сякаш сте се напръскали с вода и тя е попила.


Лицето след тоника е меко, много свежо (наистина се усеща освежаващо и охлаждащо), зачервяванията са успокоени и кожата се чувства чиста на пипане. Определено довършва почистващия ритуал, с елемент на грижа, която омекотява горния слой кожа и подготвя за по-доброто проникване на продукт.
Ако почистващия измивен продукт преди това е оставил кожата суха или опъната, тоника моментално тушира този "ефект" и омекотява кожата.


Лично аз използвам и върху очите - толкова е нежен. За мен е подходящ за всеки тип кожа , не само суха/чувствителна - спокойно го виждам да се ползва и от човек с по-мазна и дори акнеична кожа, защото няма алкохол, който да пресуши и увеличи производството на себум, а божура ще успокои пъпчиците.

И споменавайки божур, тази съставка наистина има успокояващи свойства - нанесен след бръснене, тоника успокоява и тушира зачервяванията и неприятния сърбеж. Наскоро имах обрив след бръснене, който минах с напоен тампон,  а същия обрив, очевидно "уплашен" от този невероятен тоник, се покри.
Ако кожата ви "гори" или "пари", както ми се е случвало неведнъж през зимния сезон, след минаване с тонизиращи лосион, тя е охладена, освежена и се чувства "прохладно".


Накратко, това е тоник, който всеки от вас трябва да пробва.  Отново повтарям, че ако мога да определя кой за мен е най-добрият тоник на пазара - без съмнение ще е той. Прекрасна комбинация от нежно почистване, грижа и успокояващ ефект.  Той обещава именно това - финал на почистващия ритуал, обиране на последните следи замърсяване и омекотяване. Класическо описание на тоник, но тук просто на друго ниво, което друг продукт при мен не е достигал! Несъизмеримо добър в привидната си простата!

Цената му е 61 лв. и ще намерите в бутиците и веригите за селективна козметика (Douglas, beauty zone, notosgalleries ...). Ако не ви се дават толкова пари "на сляпо" или не ми вярвате - отсипете си в контейнерче от тестер и пробвайте вкъщи. Защо го казвам - аз именно така открих, тествах и в последствие купих тоника!
Ако не вярвате на мен, вижте Jeffree Star, който също мисли, че това е "must-have" продукт.


2 коментара: