>

неделя, 19 февруари 2017 г.

Здраве Дерматопик / Емулсия за къпане* / Емолиентен крем*

Здравейте,

Вече ви споделих за дерматита, от който страдам по кожата на тялото ми.
Най-важното при мен беше каква грижа избирам, тъй като именно тя е превенцията да не се образуват нови сърбящи и неприятни екземи. Тази грижа трябва да е дълбоко хидратираща, да предпазва кожата от изсушаване, а при измиване, да почиства нежно и неагресивно.

Днес ще ви покажа два продукта, които се наложиха като мои фаворити, които се харесаха на реактивната ми и склонна към екземи кожа - емулсията за къпане и емолиентния крем за тяло/лице от серията за атопична кожа "Дерматопик" на Здраве.

Освен, че имат успокояващо и предпазващо действие, продуктите от серията стимулират по естествен път производството на липиди (мазнини) от кожата.


Идват в удобни опаковки с помпички - и двете бутилки (и картонени опаковки) са 1:1 идентични, затова дръжте едната в банята, а другата, например, в спалнята, за да не стане объркване, макар на етикета да пише кой/кой продукт е. Помпичките са много удобни както при къпане, така и при нанасяне на лосиона след това. Натискате и готово - няма бъркане с пръсти или омазване до ушите. Помпичките не пускат прекалено количество, не се разливат и дори имат заключваш се механизъм.
Текстурата и на емулсията, и на крема, е млечна, гъста и бяла на цвят. Има много леко и деликатно ухание - напомня на серията "Здраве Мама" - аромати тип "плажно масло", но тук е много деликатен, почти не се усеща и има добавена нотка горчив бадем.


Емулсията за къпане е подходяща както за тяло, така и за лице. Млечната текстура прави чудесна пяна и оставя богато усещане. След измиване кожата се чувства перфектно чиста и мека. Не се чувство мазно, лепкаво или нечисто - "ефект", който някои подобни продукти оставят. Не би разбрал, че си се измил с  нещо за атопична и много суха кожа, просто защото е супер деликатно и меко на усещане, без мазно и тежко усещане. Кожата след измиване е чиста и много мека на допир. Няма изсушаване, няма и мазен филм. Перфектно чиста на пипане и мека, хидратирана.
Измива чудесно тялото, но аз използвам и за лицето сутрин - измива нежно, премахва остатъците от нощната ви грижа и излишния себум, оставяйки я свръх мека.
Дамите ще я харесат и заради това, че може да свали и разтвори грим, дори водоустойчив, заради маслата - може да замени почистващото ви олио (твърдо или течно) и почистващия гел, тъй като върши и двете функции.

Емулсията поддържа хидролипидния баланс на кожата, премахва сърбежа и чувството за опънатост, създава чувство на комфорт, мекота и чиста кожа.

Базата на емулсията е изцяло от масла - бадемово и сусамово, с добавени меки пенещи се агенти (от кокосови деривати) и дори неосапуняеми фракции слънчеглодово масло - патентовата съставка, която стимулира производството на липиди в кожата. Не съдържа сапун - най-важното при екземата - абсолютна забрана върху сапуна за подобна кожа.
Съдържа още глицерин и витамин Е.


Емолиентният крем има една идея по-маслена и не толкова млечна текстура, но изглежда идентично. Усеща се леко и попива много бързо. Нанесен  върху кожата, той попива, не оставя бял филм и не се чувства тежко. Оставя лек маслен воал, който може да забележите, но нека това не ви подвежда - или може да изчакате да попие, или да се облечете веднага - нито стои мазно, нито лепне, нито се усеща тежко. Лекият маслен филм може да се види, но не и да се усети - на допир и усещане, той сякаш е попил напълно.

Повечето кремове/лосиони за тяло за атопична кожа са супер тежки и мазни, чувството след тях е ужасно. Този се държи изключително приятно и няма никой от негативните ефекти на събратята си. Оставя кожата мека, гладка и перфектно овлажнена и подхранена, без да е неприятно. Държи се като по-маслен лосион за тяло, лек  и приятен - ще се хареса на хора с проблема, които не обичат мазни продукти, особено пък през за лятото.
Лекото усещане върху кожата не означава лек хидратиращ ефект, напротив - овлажнява на 100% и подхранва в дълбочина, ама наистина в дълбочина. Кожата се усеща еластична и няма дискомфорт или сърбеж.
Не съм пробвал върху лицето, но може да го ползвате и там.

Намалява сърбежа, успокоява и възстановява. Направен е също от масла - бадемово, сусамово, масло от шеа, рициново масло, масло от царевица, масло от семена на шипка и отново фракции на слънчогледоов масло. Добавени са също растителни восъци, екстракт от розмарин, витамин Е и сок от алое. Сами виждате - чудесен набор от активни съставки.

Серията не съдържа минерални масла, парабени и силни химикали. И двата продукта са подходящи за лице и тяло, за възрастни/бебета/деца/ и за ежедневна употреба.


Серията се оказа страхотна за моята кожа и печели десятка в личната ми класация относно това, че не е тежка, каквито са 99% от продуктите за такъв тип кожа. Просто страхотни две попадения, които наистина се грижат за кожата ми и от които мога да видя резултат и подобрение. Състоянието се подобрява от тях, премахват всякакъв дискомфорт и ме държат далеч от лекарствата, тъй като кожата ми е в идеално състояние. Може да видите на торбичката  логото/мотото  "Здраве" за цял живот", което в моя случай може да се приеме буквално, защото грижейки се за кожата ми и предотвратявайки нови екземи и възпалителни периоди, ме държи далеч от кортикостеродите, които са вредни и носят негативни последици за здравето на организма след себе си.

Цената на всеки продукт по отделно е около 18 лв., а ако страдате от подобен проблем или много суха кожа, определено препоръчвам с две ръце! Българска серия на световно ниво - какво повече да кажа?! Препоръчах серията дори на дерматолозите си.

2 коментара:

  1. Здравейте, използвали ли сте ги достатъчно дълго? Тъй като имам дерматит на лицето ме интересува премахва ли зачервяванията?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, ползвам ги ежедневно от 2 месеца, но не мога да кажа дали се справят със зачервявания - вероятно биха ги успокоили и намалили, но за премахване - не знам. За щастие, при мен няма проблем със зачервяването, но последно върху ръцете имах активни екземи и изчезвайки, изчезна и лекото зачервяването, което те носят. Върху лицето обаче си мисля, че е по-особена ситуацията.

      Изтриване