>

четвъртък, 23 февруари 2017 г.

Benton Snail Bee High Content Sheet Mask Pack

Здравейте,

Този месец трябва да спомена и още един вид шийт маска, която за разлика от тези в предния ми пост, се оказа една от най-добрите, които съм ползвал!

Марката - Бентон. Наскоро ви описах марката и ви показах един прекрасен техен тоник. Днес ще се спра на шийт маската им с пчелна отрова и охлювена слюз.


Какво обещава маската? Подходяща е за всеки тип кожа, включително акнеична и чувствителна. Обещава да изглади и подобри състоянието на кожата, да подобри вида на бръчките, да избистри тена и да омекоти кожата.

Платът - маската е доста интересна и засега не съм попадал на плат като нейния. Не е типичния памучен плат (макар да е 100% памук). Не знам как да го опиша, наистина. Наподобява хартия, но напоена. Много е мека и на лицето не се усеща разлика с обикновено използваните платове.

Количеството есенция, с която е напоен плата е по-малко - 20 мл. (стандартно е около 30)
Самата маска не е прекалено лигава или течна. След 20-30 минути с маската, платът става напълно сух - цялата есенция бива изпита. За първи път ми се случва нещо такова. Накрая маската е някак суха и плата прилича на навлажена хартия.

Друго нетипично за маската е, че предлага и грижа за очите - поодбрява фините линии, избистря торбички и повдига. Как? Има изрязана част върху очите, която след поставяне на плата върху лицето може да сложите върху тях и де факто получавате маска за лице и очи 2 в 1.

Какво съдържа? Тази маска е не просто бомба, а ядрена бомба... само че от активни съставки. Няма нищо излишно в нея. Започваме от това, че вместо вода, в маската се съдържа зелен чай, който освежава, има антиоксидантни свойства и избистря тена. "Слузестата" форма на есенцията, с която е напоена маската, се дължи на чист охлювен секрет, който регенира кожата, бори несъвършенствата и има анти-ейдж действие.
Пчелна отрова с лифтинг ефект стяга кожата и повдига, а арбутин и аденозин изсветляват и излгаждат. Епидермален растежен фактор е малката голяма тайна на формулата - подпомага клетъчната регенерация и възстановява кожата от ежедневния стрес.
Хиалуроновата киселина се бори с дехидратацията и фините линии, пантенол и алантоин успокояват кожата, а бета-глюкан се бори със свободните радикали.
Ферментирали млечни култури се борят срешу несъвършенствата, в комбинация с азелаинова киселина, която успокоява.
Съдържа също растителни екстракти от райска ябълка, черна върба, живовляк, кафяви водорасли, ружа, алое, сечуански пипер , пулсатила и брадат лишей.

Без парабени, без минерални масла, без алкохол, без бензофенон, без изкуствени консерванти, без стероиди, без изкуствени оцветители, без изкуствени аромати.
Самата течност има много лек, едва доловим аромат - ухае ми на мента (няма нито мента, нито ментол в продукта).

Аз нямам дума за тази палитра от съставки, а вие?!


Не е препоръчително използването на маската сутрин, тъй като след използване на продукти с арбутин не се препоръчва директно излагане на слънчева светлина.

Ефектите и усещане след употреба:
След махане, част от есенцията остава върху кожата, затова трябва да направите лек масаж, за да попие. Отнема 2-3 минутки на течността да попие - леко е лепкаво, заради слузта от охлюви, но кожата я изпива напълно. След попиване усещането е за мека и освежена кожа, няма лепкавост или тежест.

Най-големият ефект от тази маска е колко приятно стяга кожата - знаете, че имам отпуснат контур и с тази маска мога да видя наистина моментален лифтинг ефект. Самата кожа е много по-стегната, еластична, повдигната и с подобрена текстура. Знам, че не вярвате, но се върнете при състава и вижте колко концентрирана е пчелната отрова в продукта (а и който не знае - именно с нея Кралицата поддържа кожата си).

Тенът става много равномерен и избистрен, а ако имате пъпчици успява да успокои и тушира зачервяването. Върху очите успява да избистри тъмните кръгове и да тушира сухите линии.

Много приятно охлажда и след употреба кожата е ледена в добрия смисъл - червенините са туширани, порите са затворени, а благодарени на cooling  ефекта, кожата се чувства свежа, отпочинала и много лека.

Та, така - тази атомна бомба от активни съставки наистина насища кожата ви с безброй благинки, сами видяхте. Мога да кажа само колко препоръчвам да я пробвате - аз сигурно ще се заредя с пакет (10 броя - 50 лв.), а ако вие искате първо да пробвате - Кокос предлагат на бройки (1 маска - 6 лв.)


Няма коментари:

Публикуване на коментар