>

събота, 5 ноември 2016 г.

M.A.C / Fix+ / Strobe Cream

Здравейте,

Наскоро ви споделих в Instagram, че съм фен на бялата козметика на M.A.C, но досега се оказа, че не съм писал за нищо тяхно. Веднага трябваше да поправя тази грешка и се запътих към магазина им в The Mall.

Две неща ще ви покажа, които съм купувал не веднъж последните години -  Fix+ и Strobe Cream. Избрах двете не случайно, защото представянето и на двете в българското пространство (и не само) е в малко по-различна светлина. Ще обясня защо...


Fix+ е продукт, тип "водна мъгла", чиято идея е да омекоти и освежи кожата, давайки й моментална доза хидратация. Зареден с много витамини, минерали и екстракти, той е идеално освежаващо и насищащо с влага средство. Той е представен като фиксиращ спрей, и да, той е такъв - идеално средство е за "заключване" на грима, премахване на пудрения ефект, смесване на продукти, пръскан върху четка и т.н., но освен в тази му роля, той е грижа за кожата.


Как го използвам аз? Обичам да го слагам като допълнителна стъпка между тоника и серума - пръскам няколко пъти върху лицето, след което изчаквам да попие. Моменталната хидратация е просто налице - усеща се като много лека и фина хидратираща грижа. Не оставя неприятен филм или слой. Усещам го като всички онези хидратиращи mist-ове, като при Fix+ ефекта върху моята кожа е моментален.
Може да го ползвате вместо тоник, като хидратиращ спрей през деня (също любимо мое приложение, особено зимата), преди/след нанасяне на грим или самостоятелно като лека грижа.

В съдържанието си има освежаваща краставица, успокояваща лайка, антиоксидантен зелен чай, кофеин, аргинин, витамин Е и пантенол.


Има съвсем лек аромат на свежо, супер икономичен е, с годност 2 години след отваряне. Цената на един спрей е 35 лв. и е добра инвестиция за кожата.

Видяхте Strobe Cream - вероятно знам какво си помислихте - "база за грим". Именно в тази му роля е представян той понякога и да, той със сигурност е страхотна основа за грим. Но това всъщност е озаряващ крем за лице против умора. Пълен с мега доза зелен чай, витамини и растителни екстракти, той зарежда, овлажнява, действа анти-стресово на кожата, избистря тена и прави кожата сияйна. Идеален за уморена и повяхнала кожа, той й вдъхва нов живот.


Цветът му е много интересен и действа като усилвател на ефектите от светлинните частици върху кожата. Сребърно-розовеещ, пълен с почти незабележими блестящи частички, които са толкова малки, че при разнасяне почти не си личат. На мястото, където са нанесени обаче, кожата е озарена като след много фин хайлайтър. Ако нанесете на половината ръка и след това погледнете разликата на слънчева или изкуствена светлина, тя веднага ще си проличи - кожата е много по-озарена, изглежда свежа и жива, като докосната с лек блясък. Напомня ми на метеоритната грижа за лице на Герлен, която обаче е доста по-бляскава. Както казах, тези частици не си личат върху лицето и мога да го нося спокойно, всеки ден. Като фин течен файлайтър за цялото лице е, без обаче да има ярко зебележими частички - великолепно нежно е направен.



Има лек флорален аромат, а текстурата е кремообразна, с тенденция към емулсия. Не оставя мазен или лепкав филм върху кожата, въпреки това е по-хидратираща грижа и не е подходяща за много мазна кожа, според мен. За нормална към суха кожа мисля е превъзходна крем-версията, дори и смесена. Оставя кожата гладка, мека и хидратирана. Усеща се й подхранващ ефект.
Кожата ви е хидратирана и озарена моментално, светлината се превръща в нейн съюзник, а мощните съставки ще се погрижат за грижата й.


Съдържа масло от жожоба, екстракт от гроздови семки, зелен чай, екстракт от ябълка, екстракт от черница, екстракт от корен на шлемник, мая, витамин Е, пантенол, хиалуронова киселина, серамиди, витамин В12 и витамин С. Както виждате, стабилно заредена с активни съставки грижа.

Цената на 50 мл. крем е около 60 лв., но се предлагат и малки "travel" разфасовки от 30 мл., които излизат по-изгодно - по 19 лв. всяка. Марката сега лансира и нова линия Strobe кремове за различни кожни типове и проблеми.

И двата продукта може да намерите в двата обекта на марката в София. Не купувайте онлайн и винаги залагайте само на официалните физически магазини, които за България са следните:


Няма коментари:

Публикуване на коментар