>

петък, 18 ноември 2016 г.

Bvlgari Le Gemme / Launch Party

Здравейте,

От две седмици на българския пазар може да намерите ексклузивно колекцията Le Gemme на Bvlgari. Колекцията от парфюми може да намерите само в notosgalleries в София Ринг Мол, а в следващите няколко минути ще се опитам да ви отнеса в пътуването, което преживяхме по време на официалното представяне, което бяха подготвили от прекрасния екип на марката и магазина.



Ароматите са шест, като всеки един от тях е вдъхновен от скъпоценен камък. Вплетени са редки и ценни съставки, които рядко ще откриете другаде. В атмосферата на кино прожекция, хореографска танцова композиция, акомпаниране от пияно и шампанско се пренесохме в различни части на света, откъдето разбрахме за вдъхновението зад всеки един парфюм, както и зад бутилките във формата на амфори.


Ashlemah е личният ми фаворит, който е вдъхновен от аметистът и идва от Рим. Лавандула, виолетки, хелиотроп и ирис - облак от тази семпла луксозна комбинация ви пренася в един спокоен и балансиран свят. Повече за него - скоро в отделно ревю!


Amarena идва от Бразилия - с плодово-флорална сърцевина, която напомня чувствения и екстровертен характер на бразилките. Вишна, майска роза и индийска тубероза... Вдъхновен от розовия турмалин.


Lilaia  е любопитен дървесен и отчетливо тревист аромат. Вдъхновен от перидот и идващ от Египет, ухае на мастиково дърво, мента, галбан, опушени тревисти нотки и тютън.. Както камъка, ароматът е много зелен и свеж, с лека киселинност и горчивина на горчив портокал.


Maravilla е химн на светлината. Цитрусов, плодов и светъл. Вдъхновен от цитрин, ухае слънчево - сочна праскова, шипрови нотки портокалови цветчета, пачули, жасмин и ветивер ацетат.


Calaluna идва от далечна Шри Ланка, вдъхновен от магическите сили на лунния камък. Сандалово дърво, бял хелиотроп и кардамон в едно съчетание, което не може да те остави равнодушен.


Noorah е топлият и студен тюркоаз. Аромат на дим от наргиле, захар, тропически бензоин, олио от пачули и  дъбов мъх. Мистериозен и чувствен, топъл и студен, свободен...


Noorah, Ashlemah, Lilaia, Maravilla, Calaluna, Amarena: Шест красиви почивки, шест творби “дневник на пътешественика”, които са толкова ценни за душата на авантюриста. Те са свързани с властта на митовете и парадигмите на въображението на Bvlgari. Те пътуват до сърцето на тайните на женската обонятелна аура и желание . Те са носители на рога на изобилието от езици и символи. Предлагащи една приказка от букет от нова и завладяваща и номадска магия ...в нейното същество.


Може да намерите, както казах само в notosgalleries в Bvlgari corner-а (заедно с чайовете на марката), а цените в България са повече от добри и наистина страхотни - 30 ml. - 266 лв / 100 ml. - 537 лв (при 310 $  на Запад, така че е много добра цената в лева!).
Отидете, насладете се, пренесете се в световете на шестте аромата и не забравяйте да ми споделите кой ви е допаднал най-много!




2 коментара:

  1. За тези пари, мисля че 100-ца на Шанел си заслужава повече. Флакончетата и замисъла са супер, но цената им е височка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В сравнение с цената им на Запад, при нас са супер. Точно за тези аромати е разумна, аз очаквах да са доста по-скъпи и останах приятно изненадан.. естествено, офертата е да вземеш 100-ца (30-ка бих взел ако искам да взема два различни, примерно). Вече е до предпочитания в какво и коя марка да инвестираш, но според мен си заслужават.

      Изтриване