>

вторник, 13 септември 2016 г.

Lierac Mesolift Serum

Привет!

Скоро навлизаме в есента и аз започвам все по-усърдно да мисля за обновяването на грижата си за кожата. Правя го всеки сезон, подбирам продукти с точните формули и съставки, които да доставят на кожата ми това, от което има нужда и сезона предполага.
Уморения вид на кожата става по-силен през студените сезони и винаги се доверявам на нещо допълнително, което да ми помогне. Да се справи с проблема през есента и  зимата за втори път се спирам на серията Mesolift на Lierac и по-специално серума/концентрата за тонизиране и блясък от нея.


Идва в очевидно нова визия на опаковката - розова картонена опаковка, а в нея се крие малка стъклена бутилчица, чийто оранжев цвят не е случаен. Изглежда луксозно и дори пипетката е стъклена.
Не се подвеждайте по името Mesolift - няма нищо общо с лифтинг, но въпреки това е добра превенция.
Серумът е създаден да коригира вида на кожата при умора - може да се ползва като интензивна терапия или като основна стъпка в грижата. Осигурява трайни резултати и кара кожата да върне блясъка си, тонизирайки я.

Предпочитам да го наричам концентрат или коктейл, отколкото серум, ще обясня защо.


Това е продукт с нетипичен състав за серум. Именно той ме кара да го наричам коктейл.
Основното му предимство е, че 15% от продукта са чисти витамини и минерали. Съдържа 5% витамини С, А, Е, В5 И В6 и още 5% минерали - желязо, калций, магнезий, цинк, мед и манган. Само загрявам.. + 5% хиалуронова киселина.
Не съм свършил... Казах, че цвета на концентрата и бутилката са неслучайно оранжеви. Да, цветът е тонизиращ и освежаващ, носи такова настроение, но.. една от основните суровини (заедно с водата), от която е съставен той е истински портокалов сок.
Ухае много леко и ненатрапчиво. Плодов аромат, усеща се най-вече портокал.


Текстурата му е особена и интересна - не е нито олио, нито е крем, нито гел, нито течност.
Гъста е, но при допир с кожата става подобна на сок - лека, водниста и въздушна. Попива на секундата, на която я нанесете. Докато разнасяте оставя леко sticky усещане, заради портокаловия сок, но то не се задържа.
Както при всички подобни продукти, това трябва да се случва преди основната ви грижа в лицето на дневния или нощния ви крем.
Тук идва и момента да кажа, защо не смятам това за серум, а концентрат/коктейл. Както казах, попива на секундата и кожата го изпива моментално. Няма хидратиращ, подхрванващ или какъвто и да е друг ефект. Не очаквайте нищо освен освежаване и тонизиране от него.


Как се използва?

Като интензивна терапия трябва да се слага всяка сутрин/вечер в продължение на месец - така ще получите траен и наситен ефект. Този начин на употреба е по-подходящ за хора като мен, които по принцип имат проблема и кожата им има тенденцията да изглежда уморена. Аз го правя преди началото на нов сезон най-често, за да заредя кожата с витамини и минерали. След този месец лично аз давам малко почивка на кожата от серума, но не е нужно да го правите.

Коктейлът от витамини е добре да се ползва само веднъж на ден,  според мен, за да не претовари кожата, но може да го нанасяте и сутрин, и вечер (аз не го правя така, за да не пренаситя кожата). Заради липсата на хидратиращ ефект, аз го предпочитам вечер.
Може да го ползвате при нужда (след тежка или безсънна нощ, след тежък работен ден или когато по кожата ви има явни следи от умора) или като ежедневен серум.

Личното ми мнение е, че има още едно добро приложение -  може да добавяте и капка-две от концентрата всеки ден към дневния/нощния крем, за да го заредите с витамини ако търсите освежаващ ефект. В предвид срока му на годност след отваряне (6 месеца), добре е да му намерите допълнително приложение, за да можете да го свършите, тъй като е супер икономичен. Моето решение беше именно такова - капка всяка сутрин в дневния крем.

Как го използвам аз?

Както споделих по-горе, правя интензивен едномесечен курс в началото на новия сезон. Ефект - кожата е по-сияйна и тонизирана и ефекта определено се запазва след този курс. Това се дължи на факта, че кожата се насища  с витамини. Това е причината да не го ползвам интензивно повече от месец/два, тъй като кожата не може да поеме повече витамини и се натоварва излишно. Това между другото е и  причината да трябва да сменяме грижата си за лице редовно, за да не привикне кожата към нея.

Разбира се, може да го ползвате и след този курс, дори всекидневно, без почивка. Аз обаче предпочитам хидратиращия ми серум и затова използвам този като терапия.
Друг ефект, който ми правят впечатление е, че тена на кожата се избистря, равен е и петънцата ги няма. Текстурата на кожата също се усеща по-равна и гладка, а ако имате пъпчици, минават по-бързо.

Цената за 30 мл. е около 90-100 лв., като може да се намери и на по-ниска цена според аптеката. Този месец линията има специални цени.


2 коментара:

  1. Според мен Lierac много хитро са се измъкнали с този цвят, защото трудно ще се разбере, ако се е оксидирал.

    Ако го смесваш с крем, а витамините са pH вависими, както е витамин C често е възможно да го правиш неефективен или значително да му намаляваш ефективността.

    ОтговорИзтриване
  2. А какъв е хидратиращият им серум?

    ОтговорИзтриване