>

четвъртък, 14 април 2016 г.

Shiseido Men Hydro Master Gel*

Здравейте!

Днес е особено специален ден за мен... най-накрая ще мога да ви споделя и разкрия така пазената тайна, за която ви споменах... Е, тя си има име... по-скоро той -  Hydro Master Gel.


Hydro Master Gel e най-новото попълнение в мъжката гама на любимия ми бранд Шисейдо. Той не просто е нов продукт, а отново уникална иновация от марката, която с всеки следващ нов продукт прави буквално бум в козметичните среди. Имах честта да притежавам продукта още преди дори да е обявено някъде за него, той беше обвит в мистерия, не се знаеше за съществуването му в световен план, затова и отговорността от моя страна беше голяма. Защо обаче е толкова специален Master Gel-а?

Както казах, той е абсолютна иновация - комбинира мощната сила на науката в една практична грижа за кожата. Учените на марката са създали истинско творение - изключително мощен ефект, събран в проста грижа от една стъпка, указваща силни и трайни резултати. В условия на средата ни на живот и стреса, който го съпътства, изключителната формула на продукта поставя физиологията на кожата на преден план.

Специално създаден за мъжка кожа, той е изключително компактен - подходящ е както за най-сухата и груба тип кожа, така и за най-мазната, проблемна, с разширени пори. Третира нестабилната кожа, която има проблеми от всякакъв вид, за да задвижи естествените процеси и да я направи здрава и уравновесена на клетъчно ниво, т.е. идеалната кожа, за която всички мечтаем. Hydro Master Gel работи на клетъчно ниво, той не е обикновен крем. Той дава това, което кожата има нужда, за да заработи правилно на физиологично ниво. Той се адаптира според нуждата на конкретната кожа, карайки механизмите й да проработят правилно и да я направят напълно здрава, правейки я дори устойчива на стареене. Третира както най-сухата кожа, така и тази, която произвежда себум в излишък - тук се крие й магията, която се съдържа в формулата на продукта. Той дава само това, от което кожата има нужда, за да задвижи необходимите клетъчни процеси.
Освен с активни съставки, марката е вложила аромат, който събужда позитивни чувства, успокоява, карайки ума и кожата да се съсредоточат, променяйки коренно лицето на нашето бъдеще -   и в буквален, в преносен смисъл.


Когато прочетох за какво става дума, знаех, че държа истинско произведение и може би революция. Но как се справи отвъд прекрасното описанието?

Hydro Master Gel идва в цели 75 мл., в стандартната за мъжката серия на марката опаковка. Тя е стабилна, прозрачна и с помпа-дозатор. Запечатана е с характерния стикер от марката.


Самият продукт има текстурата на гел - лек и освежаващ. Нанесен на кожата, той е изключително лек и попива за секунди. Това, което първо ми направи впечатление, че Т-зоната, която по принцип ми е по-мазна, беше матирана идеално. В същото време, около брадичката и бузите, където кожата ми е по-суха, чувствах достатъчна хидратация.
Ароматът е лек, приятен, мъжки и освежаващ/ободряващ с лека пиперлива нотка (бергамот, жасмин, мускус).
В съдържанието си, продукта съдържа естествени овлажняващи и защитни фактори. Обогатен е с екстракт от корен на божур, който редуцира проблемите, които излишния себум създава (пъпки, черни точки, разширени пори). Соли от женско биле пък имат успокояващо и силно хидратиращо действие, карайки дори най-сухата кожа да бъде овладяна. Екстракт от бяла коприва има ефект против зачервявания и силно антиоксидантно действие. Билката "Гръмотрън" има пречистващо действие, карайки кожата да изхвърли всички токсини и излишна вода.  Японската бяла бреза (богата на витамини А, С, Е, В1 и В2) има лечебни и пречистващи свойства, примесени със стягащ ефект -  съставката действа на метаболитно ниво, затова често се  използва от медицината. Като щрих във формулата е добавен и освежаващ ментол.
За разлика от стандартни гелове, неговите частици не се опитват да задържат влагата, а обгръщат масления компонент на кожата, което гарантира не-лепнене.



Как се държи продукта на моята кожа?
В началото заради текстурата реших, че ще го ползвам като нощен. Леката текстура е идеална - грижи се за кожата през нощта, без да се усеща , без да е тежка и без да пречи на кожата да диша. Сутрин се будите с избистрена, мека и гладка кожа. Ако през деня е била подложена на агресивни фактори, тя е успокоена, а засушяването го няма. Също така няма излишен себум - Т-зоната ми не е лъснала както обикновено сутрин след ставане.
По време на коледните празници (тъй като го ползвам още от миналата година) взех само него като грижа и го използвах и като дневен. Мислех си, че ще ми е лек, но не - отново се адаптира. Силна хидратация през целия ден без да се усеща - в края на дена кожата не е засушена, не чувствам порите си мръсни и кожата е в идеален вид. Буквално според условията и типа кожа се адаптира - усещаш това, от което имаш нужда. В най-студеното време супер леката текстура ми доставяше достатъчно хидратация.
След бръснене е също чудесен, защото успокоява червенините и кожата, хидратирайки я и давайки нужната хидратация след стреса от бръсненето за нея.
В дългосрочен план, тъй като го ползвам от над 4 месеца, самите пори се свиват и не произвеждат излишен себум - с или без крема, ефекта е постоянен. Самата кожа произвежда по-малко себум. Пробвах да не го ползвам няколко седмици - проблема с омазняването в Т-зоната остана "под контрол", т.е. резултатите са трайни, а не само докато го ползваш. В същото време няма засушавяне или прекалено сухи зони - кремът буквално балансира кожата ви в пълния смисъл на думата. Някои кремове, които ползвам, дори вече ми станаха излишни, защото просто този ми дава всичко, от което кожата има нужда. Няма условие или проблем, който той на физиологично ниво да не накара кожата сама да реши.
Няма слънцезащитен фактор, но пък може да се ползва като нощен, което за мен е по-голям плюс. Ако държите на наличието на фактор, този крем на марката може да се нанася върху ежeедневната грижа и върши страхотна работа.


Мога да кажа, че за моята кожа Mater Gel изпълни всичко, което обещава. Начинът, по който го усещам и ми действа за мен е показателен, че продукта определено си струва гръмкото описание и вложените усилия в него. Определено си личи, че това не е случаен или обикновен продукт - цитирам малко по-горно изречение, а именно: "...променяйки коренно лицето на нашето бъдещето -   и в буквален, в преносен смисъл." За мен Hydro Master Gelе феноменална иновация, която трябва да се пробва и види! Ако до сега съм си мислил, че ще намеря грижа, която да дава на кожата само необходимото и да я кара сама да работи правилно, е невъзможно... о чакай, аз дори не съм си го помислял! Шисейдо са царе в иновациите - имунната система на кожата; водоустойчиви слънцезащитни продукти, чиито действие се засилва от водата; подтискане на протеините/ензимите, които състаряват кожата и т.н.,  а сега и това! Мога да кажа само, че за пореден път затвърждавам мнението си, че Шисейдо е марка номер 1 в грижата за кожата за мен!
Цената оставям на последно място, защото честно казано за мен тя е смехотворна - 75 лв. (75 мл. продукт ). Искреното ми мнение е, че за продукт, даващ такива истински ефекти, бих дал дори с една нула отгоре. В това отношение е дори бюджетен за джоба, спрямо това, че покрива всички нужди на всякакъв тип кожа, една стъпка е и е голямо количество (за над 4 месеца съм преполовил опаковката)!


Няма коментари:

Публикуване на коментар