>

неделя, 15 декември 2019 г.

Korres "Bergamot Jasmine" Shower Gel & Body Milk*

Здравейте,

Преполовихме декември, а празниците сякаш чакат зад ъгъла.. днес давам идея за по-бюджетен подарък за любим човек (или вас), включващ опиянващия аромат на свеж бергамот и чувствен жасмиин.

За никого не е тайна колко обичам Korres и в Instagram често виждате, че именно с техни продукти е отрупана банатя ми. Една от ароматните им серии за тяло обаче се откроява и е личният ми любимец сред богатата гама на гръцкия бранд: тази с ухание на бергамот и жасмин.
Именно затова днес ще ви споделя за душ-гела и млякото за тяло от линията: два компактни продукта, с които да се потопите в изящна грижа и красив аромат!


Бергамот -  познат ни често от свежите и ярки парфюми, този зелен цитрусов плод, наподобяващ лайма, води началото си от Калабрия, Италия. Познат като основния компонент на чая "Ърл Грей", неговият аромат е благоуханен, чист и приятно киселинен. Какво ще се случи ако го комбинираме с шепи жасминов цвят? Роднина на маслината, жасминът носи името си от персийското "дар от Бога" (yasameen), носещ дълбоката си история от Индия, където то се нарича "Лунен храст“, заради омайния му мирис и нежния загадъчен, наподобяващ  луната цвят. Веществото "жасмон" в жасмина му дава специфичното му ухание, с което цветете е познато.

Смесвайки лунното цвете с малкия зелен плод от Калабрия, Korres показват, че така се получава великолепно чувствено ухание, в което отчетливо се усеща ароматът на жасмин, омекотен от цитрусовия дъх на бергамота. Бялото цвете, имащо пудрен, сладнеещ мирис гали с деликатността си сетивата, а зеленият цитрус му дава щипка свежест, без да позволява на наситения пудрен шлейф на жасмина да надделее. Сладък, приятно наситен, чувствен и женствен, той обгръща кожата във воал от нежност и блаогуханност, напомнящ цъфтяща жасминова градина, в която се взирате от балкона, пиейки "Ърл грей"чай с бергамот. Разкош!

Как ни пренасят в него от Korres с гамата си за тяло?

Започваме с почистването: душ-гелът "Бергамот и жасмин" на Korres идва в типичната рециклируема опаковка, която всички видяхме от лятната почивка на Джиджи Хадид в Гърция.


Всеки ще си каже "душ-гел като душ-гел", но не - тези на гръцкия бранд се различават с нещо! Съдържащ 87,4$ съставки с натурален произход, този кремообразен душ-гел има плътна текстура, която не само почиства кожата, но и оставя деликатен подхранващ и хидратиращ филм. Именно това е нещо характерно за измивните продукти за тяло на Korres: те измиват, почистват и приятно парфюмират кожата, но и я оставят воал грижа върху нея, което ги прави идеални за по-сухи кожи, за сутрешен бърз душ, в който нямате време за последваща грижа или пък за мързеливци, които не обичат да нанасят грижа след къпане, но държат на кожата си.

Как? Във формулата на душ-геловете на марката  е включен гел от алое вера - именно той им дава по-плътната, гелообразна текстура, както и овлажняващо свойство, способно да премахне опъващото чувство от сухата или дискомфорта от изложената на жега/студ кожа.  Активното алое в продуктите на Korres (Active Aloe®), богато на витамин С, витамин Е, цинк и антиоксидантни ензими, дори подобрява имунната система на кожата.

Благодарение на способността си да стимулира синтеза на колаген и еластин, това специфично алое, съдържащо се и в душ-гела с бергамот и жасмин, спомага борбата със стареенето. Усещате след почистване как онова сухо, създаващо дискомфорт чувство върху кожата, бива туширано само от почистващ продукт! За това помагат и съдържащите се душ-гела пшенични протеини с подхранващо действие, които "захранват" кожата, както и възстановяващ аргинин и успокояваща лечебна ружа.

С по-млечна и плътна текстура, той е върховна наслада за под душа! Правещ обилна и плътна пяна, той обгръща кожата на тялото с хиляди балончета и кремообразен филм, които след изплакване я оставят чиста, мека и хидратирана. Върховният аромат на жасминов цвят завладява бяната ви, а сред него деликатно се долавя свежестта на маслото от бергамот, което пудреността на лунното цвете обгръща в наситена прегръдка.
Подсушавате и усещате кожата си не просто чиста, но и обгрижена - сухотата е туширана, кожата е овлажнена, чувства се еластична и .. ухае разкошно! Идеалното време за нанасяне на следващия продукт е тук!

Млякото за тяло "Бергамот и жасмин" идва отново в екологична опаковка. Текстурата му е плътна, но в същото време свежа, усещайки се млечно върху тялото. По-гъста от лосион, но една идея по-лека от крем, това точно "мляко" съдържа 92,3% съставки с натурален произход.


Дълбоко овлажнявайки и подхранвайки кожата, той е онази истинска грижа, идеална за след душ, която вече дълбоко да проникне в сухата кожа, зареждайки я с липиди, вода и антиоксиданти, давайки й еластичост и тушурайки загрубелите участъци. Привличащ влага глицерин и подхранващо масло от сладък бадем са в основата на формулата му, обогатена още с овлажняващи масло от шеа и сок от алое вера. Богато на мастни киселини соево масло в млякото подхранва, пантенол - успокоява, а комплекс минерали (магнезий, цинк, манган) поддържа здрава кожата.

С кадифената си, свежа текстура, млякото се топи в кожата, подхранвайки и овлажнявайки мощно, без да тежи. Макар в текстура на мляко, то е дълбоко хидратиращо и питателно, способно да утоли нуждите и жаждата на суха кожа като моята.
Наситеният му аромат пък остава върху вас в продължение на целия ден, напомняйки парфюм, което със сигурност ще ви донесе поне един въпрос "На какво ухаеш?". Чувственият и пудрен аромат на жасмина гали кожата, а бергамотът дава приятна свежест.

Резултатът от комбинацията между душ-гела и млякото е не просто красиво ухаеща кожа, но и обгрижена, потопена в магията на гръцките билки и естествени съставки за здравина. Мека, хидратирана, подхранена и еластична е кожата на тялото, готова за ласка от любимия човек, който няма как да устои на това опияняващо ухание! И аз не бих! Толкова нежно, чувствено, но в същото обаятелно, доза мистично и увличащо те.. пудрена сладост, кадифена мекота, искряща свежест! Ето затова "Бергамот и жасмин" е любимата ми линия на марката за тяло! Оставя те без дъх!

Ще откриете серията "Бергамот и жасмин" на Korres в техния фирмен бутик (ул. Кракра) и BeautyLab (ул. Цар Иван Шишман) в София, както и онлайн. Освен душ-гела (250 мл./16 лв.) и млякото за тяло (200 мл./22 лв.), марката предлага и противостареещо олио за тяло с уханието от линията, а в момента във физическите магазина е наличен и сет с душ-гела и олиото,  както и още празнични предложения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар