>

четвъртък, 19 декември 2019 г.

DEVONINE Facial Cleansing Whip*, All-Day Toning Mist*, All-In-One Essence* & Aqua Power Moisturizing Cream*

Здравейте,

Празниците са съвсем близо и днес се включвам с последно празнично предложение за подарък. Този път - за господата.

Преди време един мистериозен пакет от Корея почука на вратата ми. Плахо го отворих и... оказа се истинско съкровище за мъже - нов бранд козметика, който покрива всички нужди нa съвременния мъж. Кой е той? Запомнете това име - Devonine. Glam up yor life, boys!


Devoninе e корейска марка премиум продукти за мъже, която е специфична с това, че е направена не с вода, а със.. спирулина. Богата на витамини, антиоксиданти и протеини, тази зелена суперхрана е базата във формулите на всички продукти на тази марка, която предлага комплексна програма за мъже и продукти, които са веган, чисти и cruelty-free.
Защо спирулина като основа ще се зачудите? Спирулината е една от най-старите форми на живот на Земята (цианобактерии) и съдържа витамин Е, селен и тирозин, които са известни с мощния си анти-ейдж ефект. Антиоксидантите, присъстващи в тирозина, елиминират свободните радикали и забавят стареенето на кожните клетки, а спирулината действа обновяващо и захранващо, зареждайки с микроелементи и витамини.

Семпла и създадена за модерния мъж, линията продукти на Devonine съдържа четири основни продукти - почистваща пяна, тоник-mist, есенция и овлажняващ крем, за които ще разкажа днес. Специфичното в продуктите освен спирулината е, че всеки един от тях съдържа специален троен комплекс от 9 съставки, които третират различни нужди. Грейпфрут, зелен чай и кестен подпомагат баланса на отделяне на себум, тъй като мъжката кожа е по-дебела и има повече мастни жлези. Невен, чаедно дърво и центела успокояват по-лесно раздразнимата мъжка кожа, подложена на повече стрес от фактори като бръснене. Хиалуронова киселина, масло от карите и кафяво алгае пък овлажняват и подхранват.

Масивни и луксозни опаковки дават усещането за лукс, а наситен лавандулов аромат е характерен за всички продукти на марката, помагайки на работата на ума.
Продуктите осигуряват цялостно грижа за мъжката кожа - овлажняват, успокояват, действат анти-ейдж и третират вече налични бръчки, пoдпомагат естествения блясък и се борят с признаците на умората. Но да ги разгледаме един по един..

Почистващата пяна на Devonine е от онези whip продукти, които имат текстура, подобно на бита сметана и правят пищна пяна.  С богатата си текстура, тя може да се ползва както като ежедневна почистваща пяна, така и като пяна за бръснене.


Малки микробалончета почистват в дълбочина кожата, докато плътната текстура не позволява на кожата да се изсуши. Пчелен восък, млечна киселина, босвелия и алантоин правят компания на комплекса от девет съставки, които вече изброих, в тази формула за дълбоко, но нежно почистване, дължащо се на това, че повърхностно активните вещества в лицето на пенещите са агенти в пяната са от природно източници, а богатата й формула не позволява на влагата да се загуби.

След почистване, кожата е оставена мека, но почистена до "скърцане", без обаче да е премита. За разлика от други корейски пяни, тази не оставя опъващо усещане, въпреки че сваля всички замърсявания и усещате как прониква дори в порите.
 Използвана като пяна за бръснене пък се справя чудесно, подпомагайки процеса на бръснене с тексурата си, движението на самобръсначката и действайки антибактериално.

Какво следва след почистване/бръснене?  All-Day тонизирашият мист на Dеvonine.



Той е подходящ за употреба навсякъде, по всяко време. Използван веднага след почистване (до минута), за да възстанови баланса или когато имате нужда от свежест през деня, той е формулиран с ниацинамид, див лимон, тученица, гъби, китайски билки и растения, кетони от малина, спирулина и комплекса за успокояване, овлажняване и баланс, който е характерен за всички продукти.

Нежният мист, който спрей-помпата от стъкленото луксозно шише произвежда, обгръща равномерно лицето във фин, мокър облак, а лавандулово масло приятно охлажда и снема умората. Освен усокояващият аромат, мистът моментално омекотява и олажнява кожата, насищайки я с нутриенти, витамини и антиоксиданти, правейки я по-сияйна. Най-хубавото? Може да пръскате по всяко време на деня тази витаминозна бомба! И да, All-Day мистът е и чудесен автършейв след бръснене, който да охлади и тушира парещото чувство и да овлажни лицето.

Без да тежи, мистът освежава, овлажнява и зарежда батериите на кожата, подготвяйки я за следващата стъпа: All-In-One есенцията.


Използваща се след тоника и преди крема, тя има деликатно изсветляващо и мощно анти-ейдж действие. Пантенол, алантоин, аденозин, ниацинамид, овлажняващ глицерин и масло от специфичен вид орех се отличават сред множеството растителни екстракти и спирулината от Нова Зеландия, съдържащи се в есецията, комбинирани с комплекса от трейпфрут, зелен чай, кестен, невен, чаедно дърво, центела, хиалуронова киселина, масло от карите и кафяво алгае, характерен за всички продукти. 

Есенцията има една идея по-гъста текстура, подобна на нещо средно меду гел и лосион, която се стапя бързо и омякотява кожата, правейки я да се усеща по-еластична, гладка и жива. Тя се бори против стареенето, изсветлява кожата и третира бръчките, както и овлажнява дълготрайно, подпомагайки водно-масления баланс и борейки се с прекомерното омазняване и засушаването.

Специфичното при есенцията е, че тя се води all-in-one - може да замести тоник, есенция, серум, крем и дори.. парфюм, тъй като комбинира свойствата на всички. Да, парфюм, не се шегувам! Тя е за онези мъже, които не обичат много продукти в грижта си и може да се ползва самостоятелно или като част от ритуала (нанесена след тоника и преди серум/крем).
За разлика от другите продукти в линията, този е ароматизиран по-силно и има дъх на фрезия, който деликатно парфюмира кожата, което кара при близко докосване да се усети възхитителния аромат на цветето, който е получен от екстракт, тъй като продуктът не съдържа парфюм и изкуствени ароматизатори. Дори ако нанесете от есенцията върху китката - тя се усеща като истински парфюм и се носи - много интересен продукт!

Есенцията е идеална за бърза и комплексна грижа, подходяща носена самостоятелно, след бръснене или имплементирана в обичайната рутина като допълнителна стъпка след тоника, както аз я ползвам.

Последното от премиум гамата на Devonine e Aqua Power овлажняващият крем, който насища кожата с вода.


Това е ежедневен хидратиращ крем, той оставя кожата мека и гладка, спомага за подобряване на тонуса, хидратацията и еластичността, осигурявайки по-подмладен вид. Той обаче прави и нещо друго..

По-плътен от останалите продукти, той е като щит, който да запази влагата върху вашата кожа през целия ден/нощ, заради богатото си съдържание на масла от макадамия, карите и маслина, вит. Е, серамиди, комбинирани с базата от спирулина и растителения комплекс.

Богатата му текстура се стапя в кожата и я оставя обгрижена. Усещащ се комфортно, питателно и подхранващо, този крем има богат подхранващ ефект, който тушира сухотата, насища с влага, изпълва, омекотява вида на съществуващите бръчки и дава здравословен блясък на уморената кожа. Богатата му формула не тежи, но оставя деликатен маслен воал, който защитава кожата от атмосферните условия. Алантоин успокоява, аденозин тонизира, ниацинамид овлажнява и избистря, захари -  захранват клетките, а масло от лавандула пречиства.

В заключение, както виждате, четирите продукта на Devonine осигуряват комплексна, глобална грижа, богата на активни съставки, която е подходяща както за по-млади мъже, така и за онези, при които стареенето и бръчките са вече налице. Точно достатъчно, те осигуряват пълна грижа за лицето за съвременния мъж, който няма достатъчно време за грижата си, но иска да поддържа красив и младежки вид въпреки забързаното ежедневие. Комфортните формули ще се харесат и на най-взискателния мъж, а опаковките, изчистени и луксозни, ще докоснат дори ценителите на лукса и премиум изживяването.

Единственияр недостатък за мен е липсата на слънцезащитен фактор в крема, което обаче се компенсира от BB и SPF крем в едно, който марката предлага (но който не се зарежда у нас).


В България Devonine и техните продукти може да откриете в сайта KoCos.bg. Почистващата пяна (31 лв./150 мл.), All-Day тонизирашият мист (49 лв./100 мл.), All-In-One есенцията (68 лв./100 мл.) и Aqua Power овлажняващият крем (56 лв./50 мл.). се предлагат както поотделно, така и в комплекти, които до Коледа може да купите на промоционални цени с код "JaysDeenKC", с който получавате -15% отстъпка на всичко в сайта за корейска козметика KoCos.bg, които го предоставят за моите читатели. Намалението е за всички продути и марки, като важи включително за  вече намалени сетове и продукти, секцията "Разпродажба" и може да се комбинира и с точки "лоялен клиент".

1 коментар:

  1. Благодаря за споделената статия. Използвам почистваща пяна на Бентън он известно време и резултатът върху лицето ми е изключително добър.

    ОтговорИзтриване