>

неделя, 24 ноември 2019 г.

L'Occitane x Pierre Herme "Jasmine - Immortelle - Neroli" EDT*

Здравейте,

Само след дни е рождения ми ден. Този месец беше и рождения ден на блога. Не е ли време да хапнем заедно нещо сладко по този повод?!

Като истинска почерпка за сетивата, днешното ревю няма да е за нишов аромат, както другите в този специален ароматен за мен. Не, той ще е една сладко парче десерт, което ще е нашата малка тайна! И спокойно, няма да развали формата ни! Как? С една сладка лимитирана празнична колекция от L’Occitane!

Оливие Босан, създателят на френския козметичен бранд и дизайнер на продуктите им от 1976 г. насам, кани своя приятел – известният шеф сладкар Пиер Ерме да създаде колекция от ухания.. отново, след успехът на предишната колекция между двамара през 2015 година!
Пиер Ерме започва своята кариера на 14 годишна възраст с работата си за Гастон Ленотр. Той революзионизира отколешни традиции и непрекъснато създава нови вкусове, глезейки сетивата на клиентите. Пиер Ерме има памет не само за вкусове, но и за ухания. Той е вдъхновен от „съставките, които събуждат желание, суровините, които доставят удоволствие" и това си личи в работата му. Не просто, че създава сладкиши-творения на изкуството, а и аромати, именно защото има нос, който не познава само уханията, а вкусовете и как те се отразяват върху небцето! Наричан "Диор на десертите" и "Пикасо на сладкото", счита се че той е най-добрият съвременен сладкар.. и с право.

Резултатът на тази среща на два таланта? Прекрасно композирани аромати, едновременно сложни и непринудени, носещи живи спомени за земите на Средиземноморието и острова на красотата – Корсика, така обичан и от двамата мъже.

“Контрастите са сходства.”- е философията на Пиер Ерме. И това може да бъде видяно в необикновената комбинация от жасмин, безсмъртниче и нероли – три (не)сродни души, които се дразнят помежду си със своите нежни и огнени настроения, ефирната си красота и чувствено богатство. Именно в тяхната симбиоза лежи сладкото ароматно творение, за което ще ви разкажа днес: тоалетната вода Жасмин-Безсмъртниче-Нероли за нея, дело на Пиер Ерме и L'Occitane!


Невинността и магнетизма на букета, създаден от Пиер Ерме, e видим в тази тоалетна вода. Сияйна и чиста, тя носи магията на Корсика и Средиземноморието, уловена по нетрадиционен начин чрез съставки, които сладкарят комбинира по един върховен начин.

Помирисвате го за първи път и... Искрящите връхни нотки носят изненадващо усещане. С едно дълбоко вдишване от дробовете, лимон и масло от горчив портокал възбуждат небцето, енергизират и дават оптимистично чувство, носейки полъх на чист въздух. Кристално чист и свеж, той изгрява като топло слънце на хоризона, дарявайки ви със светлина!
Събуждайки обонянието с деликатни, едва доловими нотки розов пипер,  цитрусите приятно се затоплят и имат онова вкусно, сладко цитрусово усещане, което месестата им вътрешност има на вкус.

Сърцето на тази тоалетна вода е неговата ангелска същност. Един красив букет от невинност и непринуденост, който може да плени всеки, съставен от три противоположности, които само един човек с "нос" и добър вкус може да смеси така! Майстор е Ерме.

Приятно нагарчаща есенция от нероли, свежа и ободряваща, субъжда сетивата и усилва слънчевото усещане, подготвяйки за една топла прегръдка. Прегръдка, която ще дойде неочаквано: от етеричното масло от безсмъртниче от Корсика. Никога неувяхващото цвете, познато от продуктите за грижа за кожата на марката, които забавят стареенето, разкрива едно неочаквано ухание: топло, медено и дълбоко, променяйки изцяло тоалетната вода. Като щипка ароматно злато, което ще промени целия десерт за сетивата!
В дълбокия, топъл и плътен аромат на това етерично масло се разкрива и зелена, дива, остра и тръпчива нотка, която подчертава цитрусите, с които тоалетната вода на Пиер Ерме започва.
И тук идва той.. жасминът. Като струя женственост, която носи невинноста в кръвта си. С типичите пудрени нотки, бялото цвете дава ангелски, почти божествен дъх на уханието, дарявайки го с бяла, флорална чистота и чувственост. Като кадифе!

Пудреността на жасмина се подчертава от мускус във финалните нотки на тоалетната вода на L'Occitane, където амбра затопля допълнително цялата композиция, а бяла дървесина помита възприятията със сух, дървесен финиш.

Обещах ви десерт в началото.. Тоалетната вода Жасмин-Безсмъртниче-Нероли е истинско проявления на моментите, в които сме пренаситени и имаме нужда от лек десерт, който едва ще усетим и няма да натежи, но приятно ще погали небцето и задоволи апетита ни за сладост. Неговата искряща лекота, облечена в красива чувственост и нежност, го прави един подчертаващ естествената красота аксесоар. Той е истинска дефиниция на невинноста и неопетнеността, подобно на див остров, на който расте безсмъртниче, портокалови цветчета и жасмин. Без грубост, пошлост, тежест и показност, тази тоалетна вода е проявление на чистата елегантност, която няма нужда от друго, за да впечатли! Нужна е само "хапка" от нея, за да разберете за какво говоря...

Поставен в скъпоценна и ярко жълта кутия, кръглият, щедър, сладострастен флакон е грижливо пазено съкровище, което събужда сетивата. Както казва Оливие Босан, чието дело е дизайна на опаковката и флаконите: „ Това, разбира се, е аромат, създаден от велик шеф сладкар, в моите очи – най-великият.”, затова и дори визуално той пресъздава това негово величие.
Като истински майстор-сладкар пък, Пиер Ерме влага в съдържанието на уханието и чисти етерични масла и екстракти от трите основни растение в пирамидата му за още по-наситено и естествено, натурално усещане на съставките, което е постигнато.

Цветен и женствен, ароматът на френския сладкар Пиер Ерме балансира белите нотки на градините по зазоряване със златото на неувяхващото цвете безсмъртниче, което цъфти в корсиканските маквиси.


Тоалетната вода (75 мл. - 127 лв.), както и ароматизираните продукти за тяло с нейния аромат (сапун, ду-гел, лосион за тяло и крем за ръце) ще откриете в двата бутика на L'Occitane (Сердика Център и Витошка), в  BeautyLab  на Шишман и онлайн в сайта им.
Колекцията на сладкаря съдържа още две ароматни линии: на грейпфрут и ревен, както и мед и мандарина. По продукт от всяка от трите линия ще имате шанса да спечелите на страницата на блога тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар