>

събота, 30 ноември 2019 г.

By Kilian / Black Phantom "Memento Mori"

Здравейте,

Последен ден от ноември. Последен специален ароматен пост в блога. На какво ли ще заложа? На един аромат, който улавя мрака, черния цвят и отровно-сладката същност на любовта. Но той нямаше да е възможен без една дисертация, съсредоточена върху семантиката на миризмите в търсене на общ "език" между богове и смъртни...

Създател на тази дисертация, докато следва в университета CELSA в Париж, е Килиан Хенеси. Наследник на легендарна алкохолна марка коняк Hennessy и внук на създателя на "LVMH" (откъдето й H в името на най-голямата луксозна групировка днес), той от дете израства сред бъчвите на семейството си в Kоняк, Франция, откъдето започва любовта му към миризмите и съставките. Обучавайки се след завършването си от най-добрите парфюмеристи в света, той започва да създава аромати за едни от най-големите марки (Диор, Армани..). Всичко това до 2007 година, когато сам ще пренапише историята на парфюмерията. Защо?

Ражда се By Kilian - естественото продължение на семейния бизнес с луксозни стоки, който иска да възроди онази парфюмерия като изкуство от 19 и 20 в., както и нейните практики. 
By Kilian e еко-луксозна марка нишови парфюми, която е несравнима с нищо! Екологични пълнители, правещи един флакон вечен, кутии-творения на изкуството, невероятни парфюмни формули, софистициран и вечен лукс: това е в сърцето на By Kilian. Сърце, което ясно личи в любимия ми парфюм на марката: мрачният  черен фантом "Black Phantom", за който ще разкажа днес.


Черният ароматен фантом, който е всъщност "Black Phantom", носи много кратко и ясно послание: "Memento Mori". Този латински израз гласи в превод "Помни, че ще умреш",  използван в Древен Рим, а и до днес, за да напомни на хората, че са смъртни. И вероятно именно затова "Black Phantom" идва в луксозна опаковка, която представлява черен керамичен скелет, в който в легло е положен черният флакон на парфюма, заключен с ключ. Парфюм със сладка, но всъщност отровна същност..

Наричат го най-добрия гурме парфюм. И с право.. още в началото усещате прелестната му същност. Наситени ром, коняк и уиски дават отлежала, наситена алкохолна нотка, която се потапя в сладкия аромат на кафе и карамел, образувайки ухание, подобно на тирамису. Пудрен, сладък, тежък, наситен и отлежал - като истински десерт, но за сетивата, "Black Phantom" грабва още първите секунди и те замайва така, както чаша отлежало уиски на гладно! С невероятен характер и присъствие, този парфюм не е за дневно носене и навсякъде. Специален като отлежало питие, което вадите за специално поводи! Питие, с което може да почерпите и дори отровите другите..


"Black Phantom" не просто ни напомня чрез името си, че ще умрем, но той пресъздава и нещо, което може да ни убие. Нотки цианид - една от най-силните отрови на планетата, са включени в отровната ароматна кръв на Черния фантом. Металически, хващащ те за гърлото и опитващ се да те убие, този цианидов аромат е ароматен убиец. Тази смъртна парфюмна прегръдка се "усмихва" ехидно и заплашително на околните върху кожата ви, докато захарно цвекло, бадеми и наситен черен шоколад й дават пудрено, сладко и нагарчащо усещане, което маскира токсично наситената, метална същност на цианидените нотки.

Върховна дървесина - млечно и кремообразно като бита сметана сандалово дърво, остро и наситено пачули, сух, сушен на слънце ветивер и ярък, мощен кедър завършват пирамидата на "Black Phantom", допълвани от хелиотроп. Тази дървесина дава една наситена база на уханието, върху която отровни и сладки нотки играят с вас и околните, както и с тяхното обоняние.


Представете си чаша отлежало уиски, която дегустирате в комбинацията с черен шоколад, карамел и горчиви бадеми.. Звучи пленяващо за небцето и опияняващо за сетивата, нали?! Ето това е  "Black Phantom", с малката разлика, че в същото това уиски има отрова, а вие не знаете за нея.. но ще разберете, защото сте смъртен.  Кафява захар, кремообразна бадемова горчивина, шоколад, ром, черно кафе и карамел пък го превръщат в наистина изкушаващ гурме парфюм-десерт, а почитателите на тези аромати трябва да го познават!
Тежък, наситен и без да остава незабелязан от никого, Black Phantom кара всеки да се поинтересува какво носите и е парфюмно съкровище, което е толкова наситено, сякаш ще носи отровния си шлейф вас сякаш до гроб, ще напомня на другите, че са смъртни , а вие - божество и е истинско ароматно проявление на черния цвят. Като истинска среща със смъртта, но ароматна! Горчива, мистична, отровна и мрачна сладост от един УБИЙСТВЕН унисекс парфюм в буквалния смисъл, стоящ еднакво добре както на мъже, така и на жени, които са зрели в мисленето си, здраво стъпили на земята, знаят какво искат и не се притесняват да демонстрират една класа от друго равнище. Само за ценители, идеален за вечерно носене и зимни месеци, както и за първа среща! Като топла прегръдка със задни мисли е!


Пленяващ, единствен по рода си и мистичен, "Black Phantom" е дело на прекрасната Сидони Ланцессер, лансиран през 2017 година. Марката By Kilian у нас от години се предлага в Salon Olfactive и The Circle у нас, където можете да получите най-доброто консултиране за нишовия бранд и техните аромати, както и да се докоснете до магичните им опаковки. 509 лв. струва основната опаковка на уханието, идваща в кутия с череп и ключ (50 мл.), 264 лв. струва травъл сет с "Black Phantom" (4 х 7.5 мл), a отново за 264 лв. се предлага и пълнителят (50 мл.) на фантома, с който никога да не оставяте вечния черен флакон празен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар