>

неделя, 10 февруари 2019 г.

Lancôme Rose Sugar Scrub & Hydra Zen Jelly Mask

Здравейте,

Трябва да си призная, че винаги съм ценял качествата на Lancome като марка, продукти и излъчване, но що се отнася до грижата, те никога не са били "моят" бранд за грижа.
В края на изминалата година обаче, пазарувайки в "Douglas" реших да дам шанс на част от новите попълнения в бялата им грижа, които меко казано ме очароваха и доведоха до факта, че от декември бранда да се настани стабилно на тоалетката ми и ме накара да направя няколко haul-а с техни продукти, откривайки нови и страхотни любимци!
Днес ще ви покажа и двата продукта, които започнаха тази любов и това преоткриване на марката, бивайки едни от последните лансирания на Lancome: "Rose Sugar Scrub" скраба за лице и "Hydra Zen Jelly Mask" нощната маска за лице.


Започвам със захарния скраб за лице с розова вода, който има консистенция, подобна на конфитюр, в която се виждат частички от черупки и при допир се долавят захарни кристалчета. Гъста и почти захарасона, текстурата се точи като мед, който и съдържа, а дори случайно да попадне в близост до устните, вие може да усетите сладкия й вкус.
Приятно и деликатно ухаещ на сладко от рози, скрабът се разнася лесно върху лицето и оставя усещането за комфорт.


Лично аз го използвам два пъти седмично и нанасям малко количество от продукта върху мокро лице, след което започвам нежен масаж, като текстурата деликатно се затопля, след което престоявам около минута и отмивам с топла вода.
Ексфолиращите частички са изключително деликатни и цялостното усещането, което този скраб оставя у мен е, че той е силно подходящ за суха и чувствителна кожа. Много мек към кожата, но в същото време ефективен и комфортен, заради богата си, сладка текстура, той успява да изглади кожната повърхност, неагресивно да премахне мъртвите клетки и сухота кожа, без да изсушава или раздразва. Кожата е оставена полирана, мека, и гладка, чувстваща се подхранена и перфектно чиста, без тежест или лепкаво усещане. Перфектен баланс между нежно ексфолиране за бебешки мека кожа и доставяне на усещането за пълен комфорт.

Скрабът на Lancome постига това чрез базираната на акациев мед и глицерин текстура, която не съдържа вода, бивайки богата нa ексфолиращи захарни кристали, начупени арганови черупки и салицилова киселина, както и успокояваща розова вода, аргинин и пантенол. Подхранващото усещане и комфорта се дължат на бадемово олио, докато хиалуронова киселина из съставки задържа водата в клетките.
Огромен плюс за мен е, че не съдържа изкуствени ексфолиращи частички, което го прави екологичен и полезен за околната среда, благодарение на разграждащите се натурално захар и черупки от арган. Това е основен критерий за мен в търсенето на скрабове за лице или тяло.


В заключение, това е чудесен скраб за по-сухи и чувствителни кожи, които имат нужда от нежно ексфолиране. Мит е, че сухата кожа не трябва да се ексфолира, а напротив - то е ключово, когато е с правилните продукти. Неагресивен и мек, розовият захарен скраб на Lancome почиства и ексфолира деликатно, а богатата и върховна текстура се усеща пищна и защитава кожата от увреждания по време на процеса на ползване. Премахва мъртвите клетки и полира кожата на лицето и шията, оставяйки чувството за комфорт и мекота, избистряйки комплекса.

След като съм почистил лицето и съм свалил мъртвата кожа, време е да нанеса нощна маска! Hydra Zen желираната маска с екстракт от божур и розова вода е тук за целта!


Рехидратираща и насищаща с влага кожата през нощта, тази успокояваща и снемаща последиците от ежедневния стрес маска идва в лека, водна текстура, подобна на желе, която се стапя в кожата и приятно охлажда, снемайки умората. С приятният си и вкусен аромат на десерт с рози, тя се изпива мигновено от лицето, без да оставя лепкав филм, който да ви накара да залепнете за възглавницата. Изравнява сивкавия тен и съживява, оставяйки rosy-glow вид и успокоявайки зачервяванията, връщайки комфорта.
Интензивно утолявайки жаждата и заключвайки я в кожата, тя е идеалното решение за нощна хидратация!

Hydra Zen желе-маската е богата на успокояващи зачервяванията и дискомфорта ниацинамид, екстракт от божур, френска роза и флорална розова вода, както и енергизиращи кожата микроводорасли, вит. С, вит. Е и моринга. Хиалуронова киселина заключва и насища с влага дори най-дълбоките слоеве на кожата, в комбинация с хидратиращ екстракт от какао и глицерин. Салицилова киселина пречиства, аргинин насища с антиоксиданти, а захари "захранват" кожата.
Keep in mind, че съставките и името на маската се различават на различните пазари. В САЩ и Канада, например, тя е формулирана с мед и бадемово олио, докато в Европа тя е с екстракт от божур и розова вода, попадайки под шапката на Hydra Zen серията, тушираща последствията върху кожата от емоционалния стрес и негативното влияние на околната среда.

Нанасям маската на много дебел слой върху лицето и врата на чиста кожа (след ексфолиране и минаване с тоник) вместо нощен крем два-три пъти седмично, масажирайки леко, след което завършвам с потупващи движения.
Текстурата, подобна на гел-желе, се стапя като вода, абсорбирайки се бързо и напълно от кожата. Тя буквално я пие като чаша вода със сламка! Жаждата си личи!
Маската не се отмива и не оставя филм или усещане, че имате нещо на лицето, а на сутринта кожата се измива с обичайния почистващ продукт.


Какво забелязвам като ефект?

Обожавам тази маска, заради наистина мощните й хидратиращи свойства! Успява да насити с вода кожата, да я plump-не и да изглади линиите от дехидратация. Подходяща е за всеки тип кожа (включително чувствителна), която има нужда от допълнително влага и хидратация, като според мен ще е върховен продукт за по-топли сезони, особено лятото, когато слънцето и сухия въздух са способни да пресушат лицето! Представям си разкошното усещане и ефект от тази маска след плаж в горещ юлски ден, държана в хладилника при това... О, разтапям се от удоволствие само мислейки си го!
Тъй като в маската липсват масла, а моята суха кожа има нужда от липиди, ми идва една идея недостатъчна в зимния период, ако я ползвам по-често от необходимото, затова комбинирам с олио отгоре в момента.

Успокоява зачервяванията и дискомфорта, туширайки включително моментни несъвършенства и спомагайки за по-бързото им заздравяване.
На сутринта кожата видимо изглежда събудена, жизнена и енергизирана, което при моята уморена кожа си личи отявлено. Комплексът е изравнен, сивкавостта е туширана, кожата изглежда свежа и отпочинала, а от стрес и умора няма и следа.
Влагата - тя е в кожата, сякаш през нощта кожата е пила ли, пила..
Рехидратация! Точно това прави маската и ако имате нужда от допълнително количество вода за кожата, отвъд традиционните подхранващи leave-on маски, тя е върховен продукт за целта.

Единствения недостатък, който мога да намеря на маската е, че съдържа алкохол в малко количество, чиято идея е да олекоти текстурата, която и без това е свръх лека като вода.
Като изключим това и в заключение: ако искате успокоена кожа, която се събужда сякаш ще се пръсне от влага, изглеждаща жива и отпочинала, нощната Hydra Zen желе-маска с розова вода и екстракт от божур е идеалната.


Скрабът и нощната маска на Lancome ще откриете в парфюмерии "Douglas" и "Beautyzone", както и бутиците за селективна козметика, които предлагат марката, като последната приятна изненада при тях са прекрасните им цени. Опаковка от 50 мл. от "Rose Sugar Scrub" скраба струва 31 лв. (100 мл. - 58 лв.). Голямата опаковка от маскатa "Hydra Zen Jelly Mask"(100 мл.) струва 58 лв. Лукс, ефективност и френски дух на приятни цени, имплементирани в работещи продукти!

Няма коментари:

Публикуване на коментар