>

петък, 15 февруари 2019 г.

Decléor Organic Harmonie Calm Soothing Comfort Cream & Mask 2 in 1*

Здравейте,

Мина празника на любовта, а случайно или не, именно червената роза е нещото, което първо изниква в съзнанието ми в този ден. Още унесен в този дух, реших да ви разкажа за един продукт, който я съдържа и който успешно тушира дискомфорта при чувствителни кожи. В духа на розовите ревюта този месец и любовното настроение след Свети Валентин, днес ще ви покажа 2-в-1 крем-маската с розово масло от Harmonie Calm органичната линия на Decléor!



Harmonie Calm Organic серията на френския бранд е специално формулирана за чувствителна кожа, съдържайки натурални и органични съставки, както и успокояващо етерично розово масло, което доказано стабилизира кожата, намалява реактивността и зачервяванията, туширайки дискомфорта (сърбеж, опъване..). Формулирана със 100% натурални съставки, част от които сертифицирани органични, линията идва в еко-friendly опаковки, а продуктите в себе си не съдържат оцветители и консерванти.  Без ГМО, парабени, феноксиетанол, наночастици, силикони, PEG, синтетични парфюми и багрила и съставки от животински произход.  Какво още? Без облъчване на натуралните съставки, подбрани от естествените региони, в които растат и подпомагайки местните фермери със справедливо заплащане. Също така използване на етични методи за добиване, които не замърсяват околната среда, не вредят на живота на планетата и  не допринасят за повишаване на въглеродния отпечатък. Чиста красота от природата, поднесена от Decléor, която е подходяща дори за най-чувствителните и реактивни кожи.
Линията съдържа крем-маска, серум-масло и нощен балсам, а аз ще ви разкажа за любимия си продукт от нея!



2-в-1 крем-маската от Harmonie Calm Organic нa Decléor е формулирана с 99% натурални съставки, а 20% от които - с органичен произход, бивайки сертифицирана по стандартите Ecocert и Cosmos Organic. Произведена във Франция, тя напомня френски винтидж лукс. Кремообразната й бяла текстура се стапя върху кожата, разкривайки великолепния си аромат на лешници и роза, с меки шоколадови нотки. Представете си лешникова торта, глазирана с шоколад и съдържаща розово сладко между блатовете, както и розово листенца за декорация. Е, точно така ми ухае крем-маската и всеки път изпитвам истинска наслада за сетивата, щом я ползвам!

Защо 2-в-1? Тя може да се ползва ежедневно като дневен крем, който да нанасяте на тънък слой върху обичайния серум или олио за лице. Като маска, тя би могла да се използва веднъж-два пъти седмично, нанесена на плътен и дебел слой на чиста кожа вечер, без изплакване.

Маската е фомулирана на основата на успокояваща розова вода и подхранващо масло от сладък бадем, както и ключовата съставка - етерично розово масло.
Пищна и богата, тя съдържа още слънчогледово масло, задържаща водата в клетките хуалуронова киселина и овлажняващ глицерин. Успокояващ екстракт от невен тушира дискомфорта, салицилова киселина действа пречистващо , а пчелен восък предотвратява изпаряването на водата от кожата в условията на агресивните външни фактори (студ, вятър, климатици, сух въздух..).
Друга ключова за чувствителната кожа съставка, която Decléor са вложили, е мадекасосид - вещество, което се извлича от азиатска центела и има мощни успокояващи, лечебни и противовъзпалителни свойства. За центелата, която е един от хитовете козметичния свят в момента и е чудодейна съставка, съм разказвал повече тук, затова няма да се повтарям, само ще посъветвам да го прочетете!

Нещо много важно в маската е, че тя е дерматологично и кличнично тествана за поносимост върху чувствителни кожи. Натуралната грижа не е тъждествено за най-добра грижа, особено при чувствителни кожи, които са лесно раздразними, затова Decléor са се погрижили да са сигурни, че тя ще се понесе от всички!


Как използвам и какви са резултатите?

Макар чудесен за използване като дневен крем, предпочитам употребата на продукта като маска, просто защото пищното и богато усещане, което оставя нанесен на дебел слой, е любимо на сухата ми кожа!

Нанасям маската след почистване на плътен слой, а тя се стапя като масло, обгръщайки лицето в деликатен кадифен филм, оставяйки кожата да се усеща обгрижена и успокоена, завладяна от приятният й аромат, който действа като ароматерапия - нещо характерно за продуктите на Decléor. Опъване, сухота, зачервяване и сърбеж - няма ги след маската! Толкова успокоява, че  "soothing comfort" в името й идеално описва какво прави!
Измръзналата кожа през зимата, раздразнена, зачервена и сърбяща, сякаш се преражда!
Пищният й ефект подхранва сухотата, хидратиращите агенти задържат влагата в клетките, а успокояващите съставки връщат комфорта на лицето. Още преди да съм си легнал чувствителността е намалена и комплекса е избистрен, а на сутринта се събуждам със здрава и спокойна кожа, готова да започне новия ден. Без нуждата да попивам остатъци от крем-маската след нанасяне, кожата ми я изпива, а лицето се усеща plum-нато, хидратирано и подхранено, тенът е изравнен, а кадифената мекота ме кара да искам постоянно да пипам кожата!

Независимо дали за моменти, в които имате нужда от успокояване и връщане на комфорта или търсите ежедневен помощник, който да помага на кожата на лицето при срещите с външните агресори,  2-в-1 крем-маската от Harmonie Calm Organic линията на Decléor ще се хареса на всички, които търсят успокояване, пищна грижа и туширане на дискомфорта през целия ден/нощ, оставяйки кожата по френски обгрижена, а сетивата - поглезени от ароматерапевтичните свойства на етеричните масла.


Продуктите на Decléor ще откриете в парфюмерии  Douglas и Beautyzone у нас, като цената на опаковка от маската (50 мл.) е 108 лв. Както казах, линията съдържа още серум-масло и нощен балсам с етерично розово масло и успокояващи свойства, формулирани с органични съставки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар