>

понеделник, 14 януари 2019 г.

Sensibel Nachtkerzen Shower Oil* & Sensibel Nachtkerzen Balm* / Dr.Theiss

Здравейте,

Когато чуя "д-р Тайс", винаги се сещам за любимия си сироп за кашлица от детството ми с теснолист живовляк.  Това беше нещото, което ми помагаше безотказно при кашлица, а аз обожавах вкуса му! Толкова, че в детската градина веднъж госпожите забелязаха, че искам допълнителна доза от него от медицинската сестра, та ме "изказаха" на нашите. Какво да ви кажа?! Обожавах вкуса му, а и до днес този сироп ми е любим, когато имам проблемa.

Защото ви казвам всичко това? Оказа се, че д-р Тайс е създал не просто нещо, което ми помага при кашлица, но и нещо, което да ме държи далеч от екземата в най-студения период от годината. Два помощника за къпане и грижа след това, за които ще ви разкажа днес - душ-олио и балсам, част от линията Сенсибел Нахткерцен за възрастни и деца с чувствителна, суха и проблемна кожа.

Да започваме!


Душ-олиото идва в продълговата бяла тубичка, чиято капачка е с въртящ се механизъм и се затваря добре, без да се разлива, като при отварянето й може да изстискате от олиото от отвора на бутилката.
Текстурата му е гъста и прозрачна, с лек жълтеникав оттенък, като от олиото не се долавя ухание, което се дължи на липсата на парфюми вътре. Има стандартен медицински аромат.

Не просто липсва ухание, а дори.. вода! Олиото е толкова пречистено, че е единствено на базата на масла, в които са разтворени меки детергенти, които да измият кожата.
Koкосови мазнини, 5%  масло от вечерна иглика и масло от жожоба си партнират с успокояващ пантенол и антиоксидантен витамин Е, докато меки пенители почистват  деликатно, без да нарушават хидролипидния слой.


Нанасям олиото с ръце върху мокра кожа, след което масажирам до образуването на мека пяна: тя е кремообразна, богата и деликатна. Олиото се чувства подхранващо и богато, но не и тежко, превръщайки къпането в удоволствие. Липсата на аромат не е недостатък, напротив, предимство е, тъй като знам, че няма какво да раздразни кожата ми след баня.
След като съм покрил цялото тяло с меката пяна и подхранващите масла от олиото, отмивам с топла вода, за да се радвам на чиста и кадифено мека кожа. Подсушавам и .. воала!

Кожата след къпане е измита деликатно, но ефективно, чувствайки се чиста. Без тежест или мазен филм, благодарение на подхранващите масла, кадифената мекота е обгърнала тялото, а подхранващият ефект осигурява липиди на сухата кожа. Без да е нарушен хидролипидния баланс, без засушаване и премиване, олиото перфектно почиства, но и грижейки се за кожата, без да оставя филм. Нежно, неагресивно и грижовно измиване за малки и големи, което защитава кожата от дехидратация и сухота.


Освен като душ-олио, нанесено директно върху кожата или върху гъба, то може да се ползва и като пяна за вана, добавяйки 30-40 мл. във водата. Подходяща е за честа или всекидневна употреба, а след месец използване обещава да подобри видимо състоянието на сухата и чувствителна кожа, с което аз не съм съгласен. Не съм съгласен, защото върху моята кожа положителен терапевтичен ефект имаше още няколко дни, след като започнах да го използвам. Разкошно е, нежно и грижовно!

След баня е време за любима стъпка: грижата. След измиване с олиото слагам логичното продължение от серията: балсамът за суха и чувствителна кожа. 



Ефект на балсам, в текстура лека като перце, този продукт идва в продълговата и удобна лека тубичка, чийто размер я прави подходяща и при пътуване, или взимане в чанта, раница и т.н. Защо е важно това? Нахтхерцен балсамът е успокояваща грижа за суха и чувствителна кожа, подходящ за възрастни, деца и бебета, подходящ за многократна употреба през всеки ден.
Интензивно обогатява кожата с липиди и насища клетките в влага, облекчава сърбежа и диксомфорта, защитавайки кожата от засушаване и агресивните фактори на околната среда. Как го прави?!

Както казах, текстурата му е лека като перце, което не очаквах. Когато чуя ""балсам" си представям богата и пищна формула, богата на мазнини, но не и такава, която наподобява лосион или емулсия, както при този. Това е само заблуда! Масло-във-вода формулата осигурява това той да съдържа всичките ползи на интензивен балсам в една лека и водна текстура, която му позволява да се нанася повече от веднъж или два пъти дневно: нещо ключово за много сухата и белеща се кожа, която изисква сериозни грижи.

Без оцветители и ароматизатори, той има приятен бебешко син цвят на текстурата, както и деликатен аромат на растителни мазнини и едва доловима нотка черешка в началото, дължаща се на хелиотропин.
Без силикони и нефтени продукти, балсамът е направен на базата на изворна лечебна вода и чисти растителни масла, като се стапя в кожата бързо и приятно. Масло от вечерна иглика, богато на мастни киселини, поддържа кожата здраве и успокоява, докато млечна киселина и 3% урея спомагат излющването на сухата кожа, обновявайки я. 1,5% линолова киселина дълбоко подхранва, в комбинация със сквален, масло от жожоба и кокосови липиди. Те насищат кожата с мазнини, която тя не успява да произведе, а за да не излиза и влагата от кожата, глицеринът в балсама я задържа там, омекотявайки. Провитамин В5 има успокояващ раздразненията и сърбежа ефект, а вит. Е - предпазва от оксидативния стрес, както и от оксидирането на мазнините, които току-що кожата е получила. Цветът на балсама пък се дължи на guaiazulene - дерматологична съставка, която е извлечена от синя лайка, с мощен успокояващ ефект, особено подходящ за кожи, склонни към екземи, розацея, акне и т.н.

При този богат микс, няма как да има изненадани, че балсамът успява да омекоти, подхрани, тушира сухотата и облекчи дискомфорта.


Лично аз го нанасям веднъж на ден след къпане, като текстурата му се стапя като кадифе върху тялото. Сухата ми кожа изпива балсама напълно, което е плюс през деня, когато искам да се облека бързо и да не чакам продукта да попие. Вечер обаче, предпочитам по-богата и маслена грижа, затова и тогава залагам на интензивния балсам от линията, който е отделен продукт и в пъти по-богат, подходящ за почитателите на пищните и богати формули като мен

Чувствам обгрижена, успокоена, защитена, мека и хидратирана кожата на тялото си след употребата на балсама, без мазен филм и чувство на дискомфорт. Заради масло-във-вода текстурата, нанасянето му е лесно и бързо, без да се изискват усилия или време, за да попие, което харесвам, когато бързам или механично слагам грижа, защото сухата ми кожа има нужда.
Макар лекотата си, балсамът определено успява да тушира сухотата, да овлажни, да подхрани и да омекоти кожата на тялото, оставяйки я с чувство на комфорт. От опъване и сърбеж няма и следа, която много харесвам в него, тъй като мощно успокоява, бивайки идеален в моментите, в които кожата ми е раздразнена. Направен е за всекидневна употреба и възможност за многократно нанасяне, попивайки веднага и без ефект на тежест, което го прави подходящ за хората, които търсят това в забързаното ежедневие.

Лек като текстура, но мощен като ефекти, поддържащ нивата на влага и мазнини оптимално в кожата, без тежест и подходящ за многократно нанасяне от малки и големи.

Както олиото, така и балсамът са чудесни попадения за хора и семейства с чувствителна, суха и проблемна кожа. Без да са мазни, текстурите подхранват в дълбочина, омекотявайки дори белеща се кожа, а мощни успокояващи съставки тушират сърбеж, опъване, болка и т.н. Без да дразнят, неароматизирани и без оцветителите, те са максимално пречистени и готови да задоволят нуждите и на най-чувствителната и проблемна кожа. Комфортни като текстури, достъпни като цени, икономични (и годни година след отваряне,!) и наистина ефективни. Силно препоръчвам, ако страдате от суха, проблемна и чувствителна кожата по тялото!

Ще намерите Sensibel гамата в аптечната мрежа, съдържаща душ-олио (200 мл. - 8-9 лв,), балсам за суха и чувствителна кожа (100 мл. - 13-14 лв,), интензивен балсам (50 мл. - 11-12 лв.) и спрей с лечебна вода (100 мл. - 15-16 лв), за който преди да съм разказвал.


2 коментара: