>

неделя, 6 януари 2019 г.

Wilkinson Xtreme 3 Hybrid* / AD

Здравейте,

Бръснене. Повече от година не съм ви говорил на тази тема и има защо.. бях избрал технологично решение в лицето на любимата си машинка, но тази зима се завърнах към отбора на close shaving-а по класическия начин.
Още в началото на блога съм ви разказвал за Wilkinson като бранд, който ползвам и харесвам за целта. Днес обаче освен, че ще направя това и ще представя нещо ново в отбора им, ще разкажа още нещо. Нека поговорим за бръснене... и история.


Зад Wilkinson - европейски бранд, произвеждащ самобръсначки и продукти за поддържане на външния вид, стои вековна история. История, която започва с Хенри Нок - предприемчив лондончанин, който през 18 в. произвежда оръжия за Британската армия. Каква стомана да ползва за сабите на войниците, каква да е дръжката, каква да е точната форма, колко да е тежка и най-важното: какво да е острието, са едни от въпросите, които той си задава, изграждайки бизнеса си. Използва стомана Solingen за целта, а и до днес от марката използва същата. Но да се върнем на историята...
Години по-късно и във вече мирни времена, наследниците му се чудят как да запазят фамилния бизнес и как да използват толкова знания за остриетата и стоманата, когато армията вече няма нужда от тяхната експертиза. Трябва да са взели добро решение, щом запазват бизнеса над 200 години, независимо от социалните и историческите промени. Тяхното решение за фамилния бизнес е пренасочването и ориентирането му към продукти за бръснене - това, което превръща Wilksinson в бранда, който всички познаваме днес, преoбръщайки логиката на Нок - вече правилният въпрос е: Как да направим така, че с толкова остра и качествена стомана да не се порежем?

Xtreme 3 серията на марката, която е най-продаваната им, съдържа такова решение.


Различното при нея в сравнение с останалите еднократни самобръсначки на пазара е, че Xtreme 3 самобръсначките (Xtreme3 Ultimate Plus, Xtreme3 Sensitive, Xtreme3 Black Edition) са единствените с 3 гъвкави остриета, които следват контурите на тялото и лицето. Ножчетата са гъвкави и прецизни, за да осигурят пълен контрол по време на бръснене. Трите остриета гарантират тройна ефективност, а ергономичната дръжка осигурява стабилност при всяко движение. Лентата, обтягаща кожата увеличава ефективността, а овлажняващата лента е обогатена с витамин Е и алое, които добавят комфорт и хидратация.

Не ги срещам за първи път, тъй като баща ми обича да ги купува при пътуване, тъй като могат да се вземат няколко, тъй като са леки - така и ги открих преди години и ползвах за първи път. Бюджетно и икономично заради броя в пакет решение, предпочитам ги обаче за тялото, тъй като за лицето винаги съм харесвал по-premium усещането, което досега ми е давалa Quatro Titanium Sensitive, за която съм писал. Точно за тялото обаче ми осигуряват чудесен комфорт, както и гладко бръснене без порязвания, следвайки контура и бивайки подходящи за по-голяма площ кожа, като sensitive версията, която имам, има 50% по-голяма овлажняваща лента и това определено се усеща!  Но..  няма да разказвам за тях!

Съвсем нов продукт обаче е Xtreme3 Hybrid, върху който ще се съсредоточа днес – хибрид между еднократна самобръсначка и система за бръснене, на която може да се сменят ножчетата.


Отново е с 3 гъвкави ножчета, които следват контурите на лицето за комфортно, прецизно и гладко бръснене. Овлажняващата лента е обогатена с активен комплекс от жожоба и алое вера, а главата е гъвкава и подвижна. Хибридният продукт обединява най-доброто от серията Xtreme3, съчетано с по-високия клас на системите за бръснене за по-премиум изживяване. Предлага се в опаковка с ергономична дръжка и 5 ножчета, всяко с удобна капачка за пътуване.
Плюс е също така, че дръжката позволява многократна употреба - нужни са само нови ножчета, което прави дръжката екологична, освен по-икономично решение, за което се нуждаете само от глави.

Дръжката е профилирана, лека и ергономична, като главата с ножчета е подвижна и с механизъм, който позволява смяна. При бръснене основата се държи лесно като нито се налага да ползвам натиск и усилие при употреба, нито пък я изпускам - определено самобръсначката е удобна и осигурява контрол, което е важно за мен, най-вече благодарение на лекотата си и гумираната дръжка, която не се хлъзга, за разлика от металните. Може да се ползва върху лицето, тялото и дори главата, защото се движи лесно, но.. за това улеснява и богатата защитаваща кожата пяна за бръснене, отново на Wilkinson.


Съдържайки богата глицеринова база, в която е добавен слез, тя защитава и овлажнява, образувайки защитен филм върху кожата по време на бръснене. Толкова богата, че сякаш сте нанесли и pre-олио, което много харесвам! Най-важното ми изискване за пяна е да прави точно това - да защитава, тъй като кожата ми е чувствителна, а брадата - твърда, което е лоша комбинация, която често води до сърбеж, зачервяване и обриви след бръснене. С тази дискомфорт по време и след бръснене няма, тъй като улеснява процеса за кожата ми максимално.
В съдържанието си тя още включва богатия на антиоксиданти витамин Е, както и успокояващите пантенол, алантоин и алое вера. Текстурата й е икономична - нужно е малко количество, за да покрие лицето и шията, тъй като след допир с кожата и масаж,  пухкавата и въздушна пяна се превръща в плътен, бял и богат защитен филм.

Тази защитаваща пяна на Wilkinson с вит.Е определено си върши работата идеалнo, обгръщайки лицето в защитен филм и приятен свежо-пикантен аромат с нотки пипер и бамбук.
Улеснява бръсненето, защитава кожата, не запушва порите и върши всичко, което очаквам от пяна. Да не кажа, че ми харесва повече от любимата ми на Vichy, за която съм ви надувал главите в този блог! Ще се заредя с нея!

И колкото и да улеснява бръсненето, острието също е важно.. да се върнем на хибридната Xtreme3 Hybrid, която с помощта на пяната и своята овлажняваща лента се плъзга върху кожата на лицето. Спокойно и без усилия, главата се нагажда според контура на лицето и врата, работейки се лесно с нея. Не е нужно повтаряне, тъй като остриетата са достатъчно остри (наистина остри!) да се справят с наболата брада с едно движение. Без опъване, без "скубане", без ефект на шкурка и дискомфорт, което много харесвам. Лентата наистина си върши работата: овлажнява и лубрикира, докато се бръснете - толкова, че дори след изплакване се усещат маслата от нея върху кожата, които изплаквам с хладка вода.


Гладкo и лесно бръснене без дискомфорт, без нужда от повтаряне и с това допълнително стресиране на кожата, характеризира най-точно комбинацията от защитаващата пяна и новата Xtreme3 Hybrid на Wilkinson. Лесно плъзгаща се по кожата, богата на масла лента, остри и ефективни остриета, минимални усилия и максимални резултати без дискфоморт по време и след употреба. Рядко ми се случва самобръсначка да ми осигури такъв комфорт, а в комбинация с пяната от седмици се завърнах към традиционното бръснене.
Кожата на лицето е избръсната гладко, тя е мека, овлажнена, без дискомфорт, опъване и сърбеж.  Какво повече да искам?!

Ще откриете новата Xtreme3 Hybrid  система с дръжка + 5 глави с ножчета (всяко с капачка, за да могат да се взимат при пътуване) на цена между 8 и 11 лв. в Метро, ДМ, Лили, Ремедиум и други, а пяната за бръснене Protect с витамин Е - в избрани обекти. Обикновените еднократни Xtreme3 Sensitive в комплект 3+1 подарък ще откриете в Кауфланд, Дм, Лили, Фантастико, СБА, Метро и Ремедиум на цена между 5 и 7 лв., според обекта.


Няма коментари:

Публикуване на коментар