>

неделя, 3 юни 2018 г.

Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Eye Cream SPF15*

Здравейте,

През зимата се случи тотален обрат с околоочната ми зона, която след екзема, появила се точно под едното ми око, се засуши страшно, дехидратира се и се появиха ужасни фини линии. Толкова се промени, че дори най-богатия околоочен крем, който имах, не й беше достатъчен! Сърбеж, опъване, белене - истински кошмар!
Започна едно голямо търсене на нова грижа, продължило с дни.. Открих я! Не къде да е, а в най-популярната серия на любимата ми марка Елизабет Арден.

Серията със серамиди на марката е продукт на 25 години изследвания, съдържаща козметични формули, идентични със състава на кожата ни, повлияващи защитната кожна бариера. Серамидите естествено се намират в кожните липиди, изграждайки водно-липидната бариера на кожата, което ги прави ключови за здравината на кожата, нейната хидратация и липиден баланс. С напредването на възрастта, тяхното наличие ннамалява, което води до стареене, поява на бръчки и липса на еластичност, а кожата губи своята здравина и жизненост.
Серията със серамиди на Елизабет Арден е ключов помощник срещу стареенето, тъй като серамидният комплекс в тях, бивайки идентичен с кожата, успява да замести серамидните липси и да ги достави на кожата. За по-млада, жизнена, plump-ната и здрава кожа, чиято бариера успява да задържи влагата в нея, както и естествените мазнини.
Представете си тухлена стена. След години на излагане, хоросанът между тухлите започва да се разпада. С кожата положението не е по-различно. Стареейки, серамидите (хоросанът) не се произвеждат със същата скорост, което води до забележимо им понижаване от 30-те години и още по-драматичен спад след 40-те. Кожата започва да отслабва и да образува бръчки, сухота, неравен тонус и загуба на плътност. Точно тук се намесва и Ceramide линията на Елизабет Арден, която с мощния си серамиден комплекс замества липсите. Препоръчително е продуктите със серамиди на марката постепенно да започнат да се включват в грижата ни след 25 годишна възраст, а пика, когато кожата има неистова нужда от тях е след 40, заради биологичните процеси в организма, които не могат да бъдат спрени.

Именно търсейки нещо мощно, силно и ефективно, запълващия и лифтинг крем със серамиди и SPF15 от линията беше моя избор! Нека ви разкажа повече за него!


Идва в златиста пластмасова опаковка, която съдържа стандартните 15 мл. продукт.
Текстурата му е бяла, кремооразна и стапяща се в кожата. Изключително богата, маслена и подхранваща, подходяща за суха или по-зряла кожа. Като маслен воал, който обгръща кожата ви - тя се чувства подхранена на n-та степен, хидратираната и видимо plump-ната.
Нямам бръчки, нито бих очаквал лифтинг ефект от козметичен продукт, но при редовна употреба кожата е видимо по-стегната и фините линии са намалели. Запълващия ефект е видим, сякаш кожата е boost-ната с влага, липиди и колаген. Тя видимо здравословно сияе, изглежда отпочинала и хидратирана.

Ползвам околоочния крем ежедневно от края на зимата, като текстурата му е толкова икономичка, че количеството в опаковката почти не е мръднало (виждате на снимката по-долу). Няма ден, в който да не съм го сложил и въпреки това при тази маслена, богата и балсаместа текстура имате нужда от съвсем малко количество, което нежно да разнесете около очите (под и над тях).

Огромен плюс в този околоочен крем е това, че той съдържа слънцезащитен фактор - SPF15/P++, бивайки идеален за ежедневието в града. Из много малко марки се намира околоочен продукт с фактор, а слънцезащитата за тази тънка зона е ключова! Много хора я пренебрегват, а не трябва, затова този околоочен крем дава решение на проблема, блокирайки вредните лъчи. За разлика от конвенционалните слънцезащитни продукти за лице, този е формулиран специално за очи, което е фактор за това те да не биват раздразнени от химичните филтри вътре. Без парене, без щипане и всякакъв дискомфорт, дори когато ми се е случвало от крема да попадне в очите. Изключително нежен и грижлив към очите продукт!
Кремът не съдържа добавен аромат, като се усеща единствено изключително деликатна слънцезащитна нотка.


Съдържанието на този крем е най-очароващото в него, защото съдържа мощни активни комплекси! Не един, не два, не три... Много!
EquiStat™ е напреднал анти-ейдж комплекс, който е композиция от екстракти от ябълка и соя, които съдържат естествени терпеноиди, пептиди, изофлавон и протеини, действащи като усилватели на производстовто на колагена, блокиращи разпадането на матрицата и подобряващи еластичността. Изключително мощен комплекс е, за който бихте могли да прочетете повече тук.
Eyeliss™ комплекса, създаден от Sederma, Inc., подпомага борбата срещу тъмните кръгове и подпухванията. Съдържа 3 активни мокелули - флаваноиден хесперидин от цитруси, дипептид VW и липопептид Pal-GQPR подобряват лимфната микроциркулацията, намаляват капилярната пропускливост и подобряват плътността на кожата, заедно с еластичността.
Ceramide Plumping Technology (Cpt) със серамиди на марката има запълващ, plumping ефект, докато тройния серамиден комплекс (Ceramide Triple Complex), съдържащ три ценни серамида, който е центъра на линията, защитава и усилва кожната бариера, възвръщайки серамидните загуби.
Ако си мислите, че е това.. едва сега започвам! Нали ви казах колко сериозна и интензивна грижа е?! Това предполага да е наистина заредена с активни съставки!
Фосфолипиди, множество пептиди и познатата ни хиалуронова киселина действат в симбиоза, добавени концентрирани витамин С и витамин Е имат освежаващо и анти-оксидантно действие, а мощен ретинол (витамин А) има силно анти-ейдж действие.
Екстракт от хибискус е мощен антиоксидант, борещ се със свободните радикали, докато екстракт от червена детелина таргетира преждевременното стареене. Зелен чай има освежаващ ефект, а ферментирал екстракт от репички запазва младостта.
Маслеността на крема се дължи на базата от масло от шеа (карите) в комбинация с холестерол и мастни киселини, добити от растителни масла, а балсаместото усещане се дължи на чист пчелен восък.
Слънцезащитните филтри вътре са в лицето на оксибензон и октиноксат.
И въпреки, че има още чудни съставки.. стига толкова! Това е един от най-силно активните продукти, които имам! Личи си и по действието!

След месеци употреба кожата е видимо по-хидратирана, подхранена, мека и хладка. От засушаване, сърбежа и линиите, следствие на дехидратацията, няма и следа! Ден след ден, кожата става по-жизнена, по-свежа и видимо озарена.
Не повлиява в дълбочина тъмни кръгове при мен, за съжаление, но видимо помага зоната да изглежда по-сияйна и бистра. Подпухване нямам, нито дълбоки бръчки, затова и не мога да споделя ефект.
Изключително мощни подхранва, като усещате грижата през целия ден - дори на финала на деня, когато е време да отмия всичко от лицето, подхранващият маслен филм все още се усеща на пипане. Защитава, хидратира и подхранва през целия ден! Казвам ден, тъй като използвам околоочния крем само сутрин, заради наличието на фактор, което е и единствения недостатък, който откривам в продукта - това, че може да се ползва само сутрин. За сметка на това обаче, предпочитам да съм защитен от слънцето, така че... choices, както би казала Татяна от RuPaul's Drag Race!  Тази тънка зона е толкова крехка, че да я защитаваме е ключово - каквато и грижа да ползваме, ако самата кожа е увредена и ние позволим това да се случи, едва ли ще има значение. Затова - защитавайте я и се грижете за нея подобаващо!
Дълбоко хидратирана, мека, гладка, стегната, plump-ната, запълнена и подхранена - това е околоочната зона, която се открива пред вас след този крем. Всеки ден, ден след ден! А с икономичността на този крем - поне година не му мърда! Това е добре дошло, тъй като изобщо не мисля да го сменям, тъй като покрива нуждите ми всеки сезон - ползвах го във финала на зимата, през цялата пролет и продължавам сега, началото на лятото, като определено няма какво повече да искам от него (освен да можех да го ползвам и вечер, де, но както казах - слънцезащитата е по-важна)! Покрива всяка нужда и един от най-добрите околоочни кремове, които съм ползвал - всичко, което очаквам от такъв!


Една наистина богата, ефективна и концентрирана на активни съставки грижа, която хората с нуждите, които тя третира, трябва да пробват! Ако обичате плътни, маслени и богати текстури, които наистина преобразяват сухата и деликатна околоочна зона - този е за вас!

Цената на бурканче от крема е 96 лв., като в София бихте могли да го отриете в парфюмерия "Скандал" на Графа, както и в notosgalleries в Ринг Мол. Това са двете места, в които Елизабет Арден се зарежда от официалния вносител у нас и от които аз купувам продукти на марката.
За хората в останалата част от страната, парфюмерия "Скандал" има онлайн магазин, откъдето може да се закупи, а ето и линк.

Няма коментари:

Публикуване на коментар