>

сряда, 30 май 2018 г.

Decléor Aroma Cleanse 3-in-1 Hydra-Radiance Smoothing and Cleansing Mousse* & Tonifying Lotion*

Здравейте!

Две стъпки не пропускам във всекидневната си рутина - почистването и тонизирането на кожата след него. Случвало ми се е да съм болен, да не се чувствам добре, да ми се спи много, да се прибера късно през нощта и т.н. - случаи, в които последното нещо, за което мисля, е грижата ми за кожата, колкото и тя да е важна за мен. В такива случаи мога да не сложа крем, серум, околоочен и т.н., но не мога едно нещо - да почистя лицето си. Не мога! Дори не говорим за грим - просто не мога да не почиствам лицето си - не бих могъл да сложа грижа върху непочистено лице сутрин, нито бих могъл дори да си легна на възглавницата вечер, ако не съм го направил, пък дори и да съм бил само вкъщи целия ден, например. Именно затова да подбирам правилно почистващия продукт, както и тоника, който използвам след него, за мен и моята рутина са ключови стъпки, тъй като не минава ден без тях. Докато сутрин предпочитам меки измивни продукти, които нежно да отмият нощната грижа и да са максимално щадящи кожата, то вечер предпочитам продукт, който да почисти кожата от всичко с един замах, ефективно и дълбоко, отпушвайки порите и премахвайки нечистотиите, събрани през деня в мръсна София.

И понеже темата е много важна за мен, днес искам да ви представя едно почистващо дуо, което се настани трайно в банята ми и което кожата ми обича!


Започвам с почистващата 3 в 1 мус-пяна на Деклеор с етерично масло от нероли, която ползвам от зимата на миналата година и която се оказа едно съкровище, което бях забравил тотално, макар да съм притежавал преди.

Какво представлява? Хидратиращ и омекотяващ почистващ мус, който е 3 в 1 - почиства, запазва естествената влага на кожата и я кара да засияе.

Идва в продълговата, компактна и изчистена опаковка под формата на флакон с безвъздушен дозатор. Вкъщи имам прекалено много продукти и в банята ми винаги има дефицит на място, затова тук отчитам удобния размер, който не заема много място и който е идеален за пътуване с вас, дори е подходящ и за чантата за спорт. Опаковката е много лека, почти аерична.


След натискане на помпичката, дозаторът изпомпва изключително богатата консистенция на тази пяна. На пръв поглед наподобява бял лосион, но при допир с вода и масаж, кремообразната консистенция се превръща в богата, кремообразна и гъста пяна. Много пяна! Толкова обилна пяна прави, че количеството от едно изпомпване би ми стигнало за две-три измивания, затова винаги изпомпвам по-малко.
Богатата пяна, която образува, е изключитлено кремообразна, пухкава, чувства се тежка, хидратираща и много луксозна. Колкото и пъти да трябва да го повтора - точно "богато" описва тази пяна. Много е различна от почистващите пяни на пазара, включително ми харесва повече от пяните на Шисейдо, които обожавам.

След като разпеня в дланите, нанасям директно върху кожата на лицето и врата, избягвайки околоочната зона. Усещането върху кожата е също толкова богато - хидратиращо, кремообразно и масажирайки я, тя се усеща като пенещ се балсам. Кожата ви е обгърната в кремообразна, мека и гъста пяна, която сякаш образува филм между кожата ви и нея, почиствайки, но запазвайки нейната влага. Това много ясно си личи след изплакване - кожата е перфектно чиста, измита почти до скърцане, но в същото време се усеща хидратирана, мека и plump-ната., сякаш сте нанесли грижа, без да оставя филм. След попиване с кърпа, тя е перфектно чиста, много мека и наистина сияе. Не очаквах това като ефект от почиствващ продукт, но определено кара кожата естествено да сияе.

Не изсушава, не дразни кожата ми и не премива, а свежия аромат на "чисто", в който има леки нотки на цитруси, действа ободряващо и оставя усещането за перфектна чистота, тип "чисти чаршафи".  Не изсмуква естествената влага, благодарение на съдържанието на хиалуронова киселина, която задържа водата в клетките, както и хидратиращ и омекотяващ глицерин. Съдържа още екстракт от папая, който има мек ексфолиращ ефект, етерично масло от нероли, което ободрява и събужда, както и освежаващ зелен чай.

Лично аз предпочитам употребата на пяната вечер, когато искам да премахва целия ден от лицето си, но разбира се е подходяща и за употреба сутрин, от всички типове кожи и възрасти. Това е много ефективна пяна и не се шегува - тя наистина почиства в дълбочина, но оставяйки кожата хидратирана и plump-ната. Изключително богатата формула и усещане при нанасяне оставя чувството за великолепно, нежно и луксозно почистване, което усещане обожавам!
Толкова е ефективна, че би могла да премахне full face ot makeup, без нужда от дегримьор преди това.


След почистване с пяната е време за.. тоник! Другата стъпка, без която не мога. Дали ще е класически тоник, нанасящ се с помощта на памучен тампон или дали ще е спрей, с който да напръскам лицето, това е стъпка, без която не минавам! Тоникът връща нормалното pH на кожата, нарушено от измиването, тонизира, подготвя кожата за следващата грижа, омекотявайки я и използван с памучен тампон - обира остатъчните замърсявания.
Тук се намесва и следващия продукт, за който ще ви разкажа, а именно продължението на горната пяна - тонизиращия лосион с етерично масло от нероли отново на Деклеор.

Може да ви звучи познато, но всъщност има за какво - това е новата, обновена формула и опаковка на популярния тоник на марката.

Какво представлява? Професионален тоник за лице, който съпътства всички терапии в салоните на марката и е заложен в тяхната есенциална грижа. Освежава, ревитализира и рехидратира кожата.

Новата визия дължим на философията на марката, която високо цена и изповядвам - зелен идеал, който не е само философия, но и се изразява в практики. Още преди месеци, когато в разговор с марката разбрах, че всички опаковки от почистващата линия ще бъдат сменени с цел грижа за природата, лично изказах възхищение. Идеята е да се редуцира и намали използването на пластмаса от страна на бранда, съответно и impact-а им върху околната среда. С оглед на това, новите им свръх леки опаковки в ергономични форми ще намалят употребата на пластмаса с всяка следваща година (минус 5 тона годишно) от страна на марката, както и транспортните разходи за горива, благодарение на лекостта си и по-лесната им дистрибуция. С един куршум - два заека. Намаляване на използването на пластмаса и на гориво за транспорт - I'm here for it!  Да си пожелаем повече брандове да мислят така и да изповядват подобна идеология, която цели опазването на планетата ни, без която нищо от това, което имаме, няма да има значение, защото и нас няма да ни има. Да не забравяме, че не света се върти около нас,, а ние около него, затова трябва да мислим за него!


Тоникът с етерично масло от нероли нанасям с помощта на памучен тампон, който напоявам с него. Той носи изключително лек, ефирен и приятен аромат, който ми напомня на зелен чай с аромат на плодови корички. Лек, свеж, ободряващ и приятен. Точно такова е чувството и върху кожата - тоникът я оставя свежа, копринено мека, обира остатъците от грим, нечистотии и себум, избистряйки тена и тонизирайки. Усеща се точно рехидратиращо, тъй като сякаш "напоява" кожата с влага, която тя поглъща.
След минаване с тампона с тоника, кожата е мека, чиста, събудена и се чувства много, много свежа! Сякаш е изпила ободряваша напитка. Не оставя неприятен филм или лепкавост, попива изцяло и оставя усещането за чистота, кадифена мекота и комфорт. Лицето е приятно озарено, изглежда здраво и свежо.

В съдържанието си, той съдържа богат на антиоксиданти и танини зелен чай, който събужда кожата и я тонизира, затваря порите, детоксикира и действа против възпаления, в комбинация с етеричното масло от нероли, което хидратира.
Освен да почисти, тонизира, ребалансира и възвърне нормалното pH, за един тоник е много важно да омекоти кожата, тъй като колкото по-мека е тя, толкова по-лесно и ефективно ще проникнат съставките в продължаващата грижа след това (есенция, серум, крем..). Точно затова, Деклеор са добавили соево масло, което действа като кондиционер, подхранва и омекотява, бивайки богато на фитосъединения, микроелементи, витамин Е и омега мастни киселини.
Разбира се, ключовото за мен при избора на тоник е той да НЕ съдържа алкохол - този е абсолютна десетка откъм съдържание - нежен, с правилно подбрани съставки и комплексно действие.


Всичко, което очаквам и търся в тоник - този го прави. Нежен, ефективен и приятен за употреба. Всяка сутрин, всяка вечер, за всеки тип кожа, нужди и възраст! Какво друго да кажа освен, че го обичам?! Каквото се очаква и трябва да прави един тоник - тук го откривам, което за мен е важното.

Май толкова за това дуо - определено два продукта, които си заслужават и трайно намериха място в банята ми! Деклеор наистина ме впечатляват все повече и повече, а аз ставам все по-огромен фен! Последното няма нужда да казвам, тъй като си личи - вкъщи всички рафтове с козметика блестят в ярко жълти картонени опаковки, запазената марка на бранда, а все по-сериозното включване на постове с техни продукти тук също говори много.

Пяната (100 мл. - 50 лв.) и тоника (200 мл. - 42 лв.) ще откриете в Дъглас и Бютизон, където марката се предлага у нас.


Няма коментари:

Публикуване на коментар