>

вторник, 22 май 2018 г.

Sisley Paris Neck Cream* (The Enriched Formula)

Здравейте,

Една от зоните, които винаги казвам, че е много важно да не се изпускат в грижата за кожата - шията. Грижата за врата (предната му част - в областта на шията) е също толкова важна, колкото и тази за лицето, а често се оказва и по-важна, тъй като това е зоната, която заедно с околоочната, старее най-бързо, притежавайки тенденцията да се отпуска и увисва, където бръчките често са най-дълбоки. Няма да се повтарям защо грижата за тази зона е важна, тъй като в минал пост по темата вече обясних доводите си. Независимо дали използвате специфичен крем за зоната или слагате от нормалния ви овлажнител, няма значение - важното е просто да не забравяте! Почистване, тонизиране, серум, крем, слънцезащита.. правете всичко, което правите с лицето си и там! Всеки ден! Ще си позволя да се повторя със следното, което се надявам повече хора възприемат за свое мото: "Make sure what you do to your face, you do it to your neck. Can't have a 1$ million dollar face with 2$ dollar neck.

Както казах, ако сте млади и нямате специфични проблеми със зоната, обичайната грижа и продуктите за лицето са достатъчни и оптимални и за врата. Ако сте skin care junkie като мен или вече сте минали определена възраст, усещате, че кожата ви изпитва определени нужди и е време да включите нещо по-сериозно, то специализираната грижа за зоната е на ваша помощ.
За малкото избор на пазара вече съм говорил, но за сметка на това днес ще ви представя най-доброто, което лично аз откривам из всички знайни и незнайни брандове. Продукт, който е световен бестселър (включително у нас), въпреки високата си цена, който покорява класациите на списания и е любимец на огромна част от онези дами, които обичат кожата си и се стремят да й дават най-доброто. Това е кремът за шия на Сисли в неговата обогатена версия.

The Neck Cream, както го наричам аз, звучи точно така, сякаш той е единствения и няма друг. Така и се държи! А откакто е в новата си, обогатена формула, той определено е "THE" в селективния клас!


Какво представлява? Anti-gravity крем за пия който обещава запълване и лифтинг усещане, в допълнение с моделиращ, скулптуриращ и изглаждащ ефект. Освен специфичните цели, които се стреми да постигне, той също така обещава работа в още няколко насоки - тонизиране, дълбоко хидратиране и подхранване. С други думи, това е една наистина глобална грижа за зоната на шията и деколтето, създадена специално за специфичните нужди на кожата там.

Идва в масивно стъклено бурканче, което визуално е изпипано в специфичните детайли за Сисли, не само изглеждащо, но и усещащо се на пипане много луксозно. Тежко и масивно, отваряйки го, вътре се крие една прасковена магия!
Текстурата на The Neck Cream определено ме изненада. Чувайки "обогатена версия" и крем, задоволяващ толкова специфични нужди, очаквах богат, гъст и балсамест продукт. Не. Оказа се, че в луксозното бурканче се крие една кадифена феерия! Лосионесто-кремообразна, в ярък бледо прасковен цвят, ухаеща умопомръчително!

Текстурата на крема за шия наподобява лосион на вид, който обаче е гъст като крем и топящ се върху лицето като масло. Изключително интересна и много любопитна текстура! Щом я докоснете с ръка веднага ви става ясно, че този вид на прасковен лосион всъщност представлява богат крем. Щом започнете да го масажирате - от крем, той се превръща в масло!
Загребвайки с шпатулката и взимайки количество, колкото бадем, поставям крема върху върха на пръстите, след което започвам да масажирам върху предната част на врата. Кремообразната текстура се стапя като масло-олио, запазвайки богатия привкус на крем, усещайки се богат като балсам. Изключително луксозно се усеща върху кожата и по време на нанасяне, а ароматът определено спомага това. Ухае на градина с цветя и на мекота! Кремообразен, мек и много сочен аромат, който е като флорална соната за сетивата, с лек билков привкус! Меко казано го обожавам! Сочен, свеж, сякаш пълен с плодови сокове и живот, много оптимистичен и приятен е ароматът.


Макар Сисли да предлагат цели три начина на апликация на крема според ефектите, които искате да постигнете, лично аз слагам на върха на пръстите, както казах, след което масажирам в двете предни половини на врата, слизайки до деколтето. След като вече е нанесен, кремът се усеща изключително богато, подхранващо и хидратиращо, без обаче да оставя неприятен филм.
Говорейки за "врат" в този пост, нека бъде ясно, че говоря за областта отпред - шията, където кремът се използва, както и всяка друга подобна грижа. Врат, шия, гуша, neck- както искате го наричайте.
Sink in-ква се от кожата, тя го изпива, но на пипане се усеща изключително обгрижена, сякаш покрита с копринен воал и кадифено мека. Разбиране, това се отнася за моята суха кожа, на която това й харесва - тъй като все пак е обогатена версия, имайте в предвид, че е по-богата от нормалното. На пипане текстурата на кожата е загладена перфектно, не се чувства силиконово, а напротив - сякаш обгърната в масла. Като традиционен и класически маслен крем се усеща, много богато и подхранващ.


Последното не е случайно - базата, от която е направен The Neck Cream-ът, е изцяло съставена от слънчогледово масло и масло от шеа. Богати растителни масла, които подхранват кожата ви и са като храна за нея, омекотявайки я. Богати на мастни киселини, витамин Е, витамин F, фосфолипиди, растителни стероли и други, тези масла обгръщат кожата ви в една прегръдка, която я държи далеч от сухотата, загрубяването и увреждането.
Активните съставки, които работят в крема, далеч не са малко. Вътре са добавени дрениращ, ободряща и събуждащ кофеин, който тонизира и стяга кожата, както и екстракт от конски кестен, който подобрява кръбообращението, микроциркулацията, притока на кислород към клетката и същевременно тонизира. Червено алгае, добавено вътре, е водорасло, което има силен анти-ейдж ефект и е богато на мощни антиоксиданти и микроелементи от дълбините, комбиниращо се с добавена чиста форма на вит. Е, ключова за кожата, за да защити клетките.
Цариче е чудодейна билка, имаща много силни стягащи свойства, която работи като активна съставка заедно с екстракт от Крамерия - растение, богато на татини, което стяга и противодейства на стареенето на клетките.
Соеви фибри се борят със загубата на плътност, масло от овес и пантенол успокояват, растителен глицерин омекотява, а поливинилпиролидон има лифтинг ефект.

Както виждате, този крем съдържа богат активен състав от растителни екстракти - това е ключово нещо, което трябва да знаете за продуктите на Сисли. Те впрягат силата на природата и растителни екстракти в своите продукти, които именно извършват всичко в техните формули. Не се разчита на химични съединения, киселини и вещества, създадени в лаборатория, а на активни съставки от природата, които чрез наука са впрегнати в едни наистина работещи формули. Всички, ползвали Сисли, знаят това - при тях ефект има!

Разбрахме как го усещам върху кожата, но стигаме до най-важния въпрос - какви са дългосрочните ефекти от крема?!

В дългосрочна употреба, кожата става изключително мека, гладка, еластична и стегната. На моята възраст нямам нужда от лифтинг, нито боря бръчки, но за сметка на това имам отпуснат контур и съм anti-age freak, заради Jeffree Star. Именно последното лице и класацията на Allure ме накараха да загледам именно крема за врат на Сисли.
Добрата хидратация, подхранване и превенция не вредят на никого. Да не говорим, че нещо, за което малко хора се досещат - пръскането ежедневно на парфюми върху врата, които са направени от алкохол.. само при мисълта за това ме побиват тръпки, въпреки че го правя всеки ден. Алкохолът, особено в такава форма, е убиец за кожата, затова е важно грижата да е добра! И не само заради това- а това, че забравяме слънцезащитата там? Това, че забравяме да нанасяме ежедневно хидратираща грижа? Това, че кожата е изложена на същите стресови фактори, както и кожата на лицето? И т.н., и т.н... Трябва грижа за зоната, независимо от възрастта!

Текстурата на кожата след месеци употреба е подобрена, контура ми е по-стегнат, кожата е изключително мека, подхранена, хидратирана и някак прибрана нагоре буквално и дори масажирайки продукти в нея, тя се усеща стегната и "оформена" по контура. Запомнете последното!


Тук е важно да отбележа, че The Neck Cream може да се ползва по два начина - като интензивна терапия или като всекидневна грижа.
В първия случай на интензивна терапия, целяща бързи и мощни резултати, кремът се използва два пъти дневно - сутрин и вечер, в продължение на две месеца.
Ако го използвате като всекидневна грижа, която да работи за възстановяване на зоната, но и за превенция, той се използва веднъж дневно. Лично аз в момента го използвам по втория начин, нанасяйки вечер, когато кожата усвоява най-пълноценно всички съставки.

Когато започвах да използвам крема, първият месец го ползвах сутрин и вечер - не, защото имах нужда от интензивна терапия, а защото не бях прочел инструкциите, признавам. Не се оплаквам, даже напротив... тук е време за един много сериозен разговор!
От козметичен продукт не можем да очакваме да изтрие бръчки, да заличи годините и т.н. Никога нямам някакви кой знае какви очаквания към продукт и имам базови нужди, които да се задоволят, спрямо не възрастта ми, а състоянието на кожата. В случая с отпуснатия ми контур, дехидратираната и суха кожа на врата, подложена на ежедневно пръскане с парфюм и външни агресори от околната среда, кремът на Сисли покрива всяка нужда перфектно и след достатъчно дълга употреба наистина мога да кажа, че кожата ми се чувства и изглежда по-добре в зоната. По-мека, по-гладка, по-стегната, бивайки ежедневно дълбоко подхранена от този маслен воал... НО! Има едно голямо "но".Едно нещо ме шокира и едно нещо не очаквах.. Казах ви, че кожата ми е видимо по-стегната и някак прибрана към формата на врата, без грам отпуснатост. И ви казах да запомните това "становище"! И да, макар възрастта си, мога да забележа такъв ефект, но преди да продължа може би трябва да илюстрирам важен факт - преди няколко години свалих над 10 килограма, което оказа влияние върху кожата ми и което спомогна нейното отпускане в определени зони. Всеки, който е свалял килограми и то в голям диапазон - знае. Кремът на Сисли е първият продукт, който наистина да ми стегне кожата не просто като козметичен ефект (както балсама на Елемис, например), а И като терапевтичен, тъй като кожата ми е видимо по-стегната и прибрана. Това се превръща в постоянно състояние на кожата. Разбира се, не си представяйте, че имах увиснал контур, сякаш съм на 50. Не. Между увисване и сериозно отпускане има разлика - второто води до първото след години. Виждам ефект дори в това, че когато легна по гръб и съм подпрял главата си, не се получава ефекта "Шар пей" и както се шегувам -"сякаш имам 3 брадички". Често ми се случва този "ефект", когато си лежа на дивана и гледам ТВ, подпрял съм си главата на възглавницата и т.н.
Ефектът на стегнат, ремоделиран и изпънат нагоре контур е толкова видим дори сред близките ми, че дори Снежи, която има особено мнение към този клас козметика, прояви интерес, а майка ми получи бурканче-подарък от мен, след като се убедих в него. Казвам го, защото ефект с просто око има - няма да казвам, че е ефект сякаш след естетическа намеса, защото звучи безумно, но реалността е, че контура на врата ми е като моделиран, прибран нагоре, а от отпуснатата кожа на jawline-a и отпускането тип "втора брадичка" няма и следа. Сякаш гравитацията е спряла! Дано след 20 години, когато поостарея и имам по-сериозно нужди, още съществува този продукт!

С други думи -  The Neck Cream работи. Поне за мен. Говорейки с клиентки на марката, пазарувайки веднъж и попадайки в средата на сладък разговор с консултантка на бранда, там се чуха дори мнение от едната дама как смекчавал драстично бръчки. Както казах, не очаквам никога подобни резултати от козметичен продукт и не вярвам в чак такива чудеса. Но ето, че едно такова се случи при мен. Казвам чудо, защото наистина още не мога да повярвам в тази видима промяна. Но всъщност - дефиницията ми на "чудо" не е правилна, защото в случая знам какво е довело до резултата: този крем. Не измислени конспиративни сили, не плацебо, не извънземни, не Биг Фарма и т.н. а един крем в бурканче, което е просто перфектно създаден и с истински, действащи съставки! Сякаш създаден за кралски особи, както всички продукти на марката - карат те да се почустваш специален. И тъй като кралските особи имат високи очаквания, не е случайно, че Сисли ги изпълнява, че и надхвърля! Кара те да се почустваш със синя кръв!


Богат като текстура, дълбоко хидратира и подхранва, тонизира, стяга, изпълва, цели да запази красотата на зоната, има лифтинг ефект и действа против гравитацията, бивайки богат на активни съставки - накратко какво представлява този крем. И разбира се, още една добавка - работи! За моята кожа се оказа истинска терапия с резултати и се радвам, че го видях при Джефри и че се запознах с този продукт. Определено до момента е най-добрия крем за шия, който съм ползвал, а позициите му на пазара определено говорят, че не съм единствения, който споделя такова мнение!
Ако търсите наистина добра грижа за врат, която да си струва и която да третира специфични нужди и проблеми - погледнете го. Ако нямах отпуснат контур, дехидратирана и суха кожа, то вероятно нямаше да му хвърля поглед, а вижте каква ефективна смес в буркан се оказа! Толкова, че може би за последен път в блога се оплаквам, че имам отпуснат контур под jawline-a - просто вече отпускане няма! Кожата е стегната, прибрана и изпълнена.
Разбира се, ако нямате специфични проблеми и не мислите, че имате нужда от подобен продукт, то използвайте обичайния си крем в зоната! Това е много важен съвет към всички! Най-важното е просто да използвате грижа и там, а именно както започнах: правете всичко, което правите с лицето си и върху врата, защото той старее също толкова бързо. Ако пък вече искате да му осигурите най-доброто - обогатената версия на крема за шия на Сисли е на разположение в Дъглас и Бютизон, като цената за едно много икономично бурканче е 278 лв. (50 мл.).

Няма коментари:

Публикуване на коментар