>

четвъртък, 27 юли 2017 г.

Giorgio Armani / Armani Code Profumo*

Здравейте,

Чаках именно хладен, мокър и дъждовен ден като днешния, за да ви разкажа за един аромат, който е чудесно носим в такива условия (и не само). Е, времето на този пост настъпи - днес ще ви покажа Armani Code Profumo от Giorgio Armani, лансиран през 2016 г.


Топъл, сладък и изгарящ - така го усещам. Боб "Тонка" от класическия Armani Code е усилен на n-та степен. Носи силен ориенталски дъх на подправки - индийско орехче, карамфил и много кардамон. Притежава ванилов, карамелен, тип "захарен памук" сладък привкус, който омекотява остротата на подправките, но засилвайки ефекта от тях. Бих казал, че дори е доза пудрен - има лека десертна, вкусна, гурме нотка. Тип "bubblegum" биха го нарекли  ароматните критици, но не съм съгласен: много изтънчен и с много силна мъжка, тежка аура е.

Много топъл, както казах дори горещ! В началото се усеща пикантната нотка на индийското орехче, която възпламенява сякаш цялата композиция и й дава летящ старт! Много е силно именно орехчето през цялото време - то и Тонка-та са основните съставки, които усещам.
Добавена кожа му дава онова арогантно, изкусително и дори съблазняващо чувство, което те омайва. Обожавам кожа, знаете, тук определено тя е мека и много балансирана.


Амбър... ах, този амбър! Тук е толкова разпознаваем и ясен, въпреки, че не успява да се развие напълно, неговата топлина се вплита в тази на боба "Тонка" и дава онова warm, успокояващо чувство, което обаче е силно арогантно, заради кожата и подправките. Някак крещи и вика - не е тих, нито спокоен аромат - има сила, воля и собствено присъствие. Той е социален - сякаш самото ухание общува с хората и има свой език, който те разпознават.

Зелена ябълка, портокал, портокалови цветчета? Не виждам как в подобна композиция те биха се усетили или развили - няма шанс да се пребори всичко, което описах до тук. Въпреки това са добавени, но някак изтласкани на заден план, отваряйки пътя на една сладка, арогантна и пикантна ароматна пътека.
Най-интересното в композицията е, че базовите нотки буквално изяждат  връхните и средните - ам, ам, ам... което е иронично, тъй като, както казах, Armani Code Profumo носи лека десертна нотка. Точно като десерт - нужни са му съставки, преди да стане това, което е.


Невероятно траен и интензивен, страшно наситен! С толкова боб "Тонка" това не е изненада, но това е аромат, който остава върху вас, кожата ви и излъчването ви. Той носи своя аура със себе си. От ароматите е, които ще останат върху кожата дори след къпане. 10 часа е минималната му трайност... Както казах, страшно наситен и траен! И спокойно мога да твърдя, че не става въпрос само за моята кожа, а става въпрос за самата композицията - тя е направена такава.

За моя вкус е по-подходящ за студени или дъждовни сезони - виждам го абсолютно идеален през зимата и особено вечер. Въпреки това, съвсем спокойно може да се носи и в лятна вечер на плажно парти около басейна, например. Стига да е вашето ухание , разбира се - а този определено не е за всеки. Тежък и наситен аромат е - тест си трябва задължително! Омае ли те, обаче... ще остане твой за дълго!


Не е единствен по рода си аромат - доста близки ухания могат да се намерят в този клас. Този е различен с едно - носи аура и излъчване. Собствено.
Класически, но модерен - така бих го описал. Арогантен, но с много топла и захарно сладка същност - като определен тип мъж.

Идва в типичната опаковка на линията, в кафеникаво-черна гама. Визията определено е красива и грабваща, а преливащи цветове са нещо, което много харесам!
Не харесвам капачката, обаче - знаете, че съм страшен критик на капачки и тази ми е "сложна"! Разбира се, това не е важно, защото центъра е самото ухание.

Един аромат-аура, носещ мъжката физика, но и душа в себе си...
Ще намерите във веригите за селективна парфюмерия и козметика, като се предлага в разфасовки от 30 мл, 60 мл. и 110 мл.. Цените съответно - 92 лв., 149 лв. и 197 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар