>

понеделник, 3 юли 2017 г.

Biotherm Homme "Total Recharge" / Non-Stop Moisturizer Fatique Sign Reducer* & Anti-Sign Of Fatique Eye Care*

Здравейте,

Днес ще ви покажа два продукта, които са много добри помощници в грижата за кожата през настоящия сезон. Те идват от линия, която познавам и харесвам от много време - "Total Recharge" на Биотерм. Линията е създадена специално за мъжка кожа с признаци на умора. Ако ме четете, то знаете, че освен отпуснат контур и нужди като на 45+ кожа, моята страда от умора, сивкав тен и повехналост. С правилните продукти туширам това и определено тази линия помага безотказно... Как? Предстои да разберете!

Днес ще ви покажа овлажнителя за лице, който редуцира умората и околоочната терапия, изтриваща умората.


Овлажнителят се води нон-стоп такъв, обещава хидратираща грижа през целия ден и силен освежаващ и тонизиращ кожата ефект. Идва в опаковка с помпа, която може да се заключва и това я прави подходяща за куфара при лятната почивка.
Хидратантът представлява прозрачен оранжев гел (по-скоро желе), който има лек аромат на ментол. Не се усеща лепнещ, нито тежък - осигурява много лека и приятна грижа, без да натоварва лицето.  Определено е подходящ за по-топъл сезон, защото хидратацията му е точно за такъв - успява да поддържа влагата в кожата, междувременно без неприятно усещане. Личи си, че серията е създавана за мъже точно по текстурите - леки и веднага попиващи.
Кожата го изпива, след което идва приятната част.. тенът на лицето се избистря, кожата започва да придобива здравословен оттенък, усещате леко затопляне и после - леден прилив. Чакайте, върнете се и вижте какво казах - "леко затопляне и после - леден прилив". Да! Чудите се как?


Основната съставка на линията е... мента. Да, продуктите са не просто заредени с такава, а тя е челната съставка. Какво прави?  Снема умората, избистря тена и кара кожата да изглежда наспана и отпочинала, дори вие да не сте. Освен това, има силно охлаждащо действие - спасение през лятото. Нямате си и на идея какъв кеф е нанасянето, особено вечер или след душ - усеща един толкова приятен прилив, който охлажда не само лицето ви, но и сетивата. Този леден ефект има и свиващо капилярите и порите действие, което е приятен бонус!


Освен основната съставка - вода от мента, овлажнителят съдържа още мощни антиоксиданти от корен от жен-шен, ударна доза кофеин, витамин С, аденозин, витамин Е, ментол, гуарана, спирулина,  колония от ферментирала бактериална култура и биозахариди.
Страшно концентриран и богат на активни съставки, които не просто събуждат кожата ви, а й действат като леген със студена вода, изляна върху спящ човек (като в онези пранк видеа)- бързо и ефикасно я събужда!


Оставя кожата хидратирана, без да се усеща, което го прави подходящ за мъже, които не обичат тежка грижа и идеален за основа преди нанасяне на слънцезащита. Успява да тонизира много добре и да осигури моментален събуждащ ефект на кожата! Моментален!
За мен е продукт, подходящ за по-топлите сезони, а през зимата спокойно може да се ползва като серум.


Минус? Единственият минус за мен е, че съдържа алкохол, на който аз не съм фен, но именно заради него, имаме бързоабсорбираща се текстура и леко усещане, така че - преглъщам го!

Марката го описва като даващ "допълнителни 4 часа сън" на вид, "подходящ както след дълга нощ, така и след къса нощ. Както след дълъг ден, така и след уморителна работа".
Кожата отделя по-малко себум, текстурата й е подобрена и тя е ревитализирана.
Дали работи?! Мисля, че отговора "Да!" е очевиден след написаното!


Околоочният продукт не е крем, а по-скоро терапия. Текстурата му е на лек, бял гел, който се топи и попива моментално. Осигурява лек блър ефект, ефирна хидратация и моментално изглаждане на зоната. Не е маслен, нито дълбоко хидратиращ - подходящ е за ежедневна градска хидратация за мъже, които не харесват да виждат следи след продукта.
За мен е подходящ за кожа между 20 и 35 г., защото след това лично аз бих препоръчал по-маслен крем.


Има апликатор с три мини рол-она. Сега, да си кажа, не съм фен на такъв тип опаковки, защото  рол апликатори имат "един" недостатък - не правят нищо, не разнасят продукта и пускат повече от необходимото с всяко завъртане... което обезсмисля всичко, защото накрая пак трябва да разнеса с пръсти. Получава се едно омазване, което не може да попие в кожата и трябва да се намесят пръстите ми..
Апликаторът на Биотерм, обаче... Просто поздравления! Идеално направен - нужно е леко изстискване на продукт, след което започвате да масажирате с ролките - чувства се приятно охлаждащо, успява да се разнесе продукта и да попие, защото в крайна сметка това е идеята на апликатора - да не ползвам пръсти. Много добре направен, наистина! Нито пуска продукт и се разтича, нито се чувства неприятно, масажирайки. Много успешна направа на апликатор, много!


Както казах, усеща се много приятно на кожата, разхлаждащо и хидратиращо, без да оставя следи или лепнещ/мазен ефект. Зоната бива загладена, фините линии - блърнати, а вида - по-озарен. Няма силиконово усещане, въпреки лекия блър ефект. Дали изтрива тъмни кръгове като с магическа пръчка? Не. Не го и очаквайте. Но това ще помогне в борбата и ще накара зоната да изглежда по-свежа и озарена, намалявайки образуването им!

Как ще направи всичко това? Отново с магични съставки, този път без мента, защото все пак от марката са помислили за очите ви. Съдържа висока доза кофеин, минерали (като магнезий, манган цинк и мед), олигопептиди, серамиди, аминокиселини, отново бактериална колония и екстракт от екзотичен храст. Няма аромат, няма алкохол, както и дразнещи съставки.


С постоянна употреба, определено виждам резултат, благодарение най-вече на олигопептидите, които правят зоната по-бистра и неутразлизират образуването на кръгове.
Но най-хубавото ще дойде на края на поста.. цената.

За финал ще кажа, че това е идеално дуо за всеки мъж през летния сезон. Не случайно казвам мъж, защото мъжката кожа е по-плътна, дебела и здрава, затова не съм сигурен дали при една дама високата концентрация на мента и други съставки няма да дойде прекалено агресивно.
С две ръце препоръчвам за всеки мъж, който има нужда от нещо освежаващо кожата и тена му, но който няма много време за грижа или бърза сутрин - с веднага попиващите леки текстури, продуктите са идеални за градския мъж!

Ще намерите във познатите бутици и вериги за селективна козметика (Debenhams, Douglas, Beаuty Zone..), като цените са 92 лв. за овлажнителя и едва 50 лв. за околоочния.


Няма коментари:

Публикуване на коментар