>

неделя, 12 февруари 2017 г.

Garnier Moisture+ Tissue Masks / Aqua Bomb, Comfort, Freshness

Здравейте,

Преди време ви показах шийт маските на Garnier и днес е време да ви разкажа малко по-подробно за тях!


Откакто се появиха на пазара тук ми беше любопитно да ги пробвам - за никой не е тайна, че обожавам шийт маски и нямаше как да ги пропусна. На българския пазар (за съжаление) не могат да се намерят толкова хубави маски, колкото оригиналните корейски, които са супер богати на активни съставки и се различават коренно от западните прототипи. Когато видях тези на Garnier, макар да са западен прототип, нямаше как да не ги купя и пробвам.

Биват три вида - за дехидратирана кожа с нар (синята), за суха/чувствителна кожа с лайка (розова) и за нормална към комбинирана кожа със зелен чай (зелена).


За тези от вас, които не знаят - шийт маските са платнени маски за лице, които се поставяте на чиста кожа, стоите с тях известно време, след което не отмивате, а масажирате до попиване останалото количество по лицето. Една маска на Garnier е напоена с около 30 мл. серум - т.е., представете си една опаковка серум за лице, напоен върху плат и поставен върху лицето ви. Cool, a?!

Маските идват със сложено синьо предпазно фолио върху тях - слагате на лицето маската и тогава премахвате "фолиото". Направено е с цел улеснение, но за мен това е излишно и го прави по-трудно. Просто го махнете и сложете маската както при всяка друга подобна.


Самият плат е напоен с наистина доста количество продукт, но не се разтича. Изрязаните очи/нос прилягат за моете лице, но въпреки това са една идея по-големи от корейските на дължина (успявам да покрия зоната под брадичката и челюстта)

Започвам със синята маска с нар. Ухае свежо и някак кремообразно. Съдържа захари, хиалуронова киселина, вода от хамамелис и екстракт от нар - те ще върнат влагата на дехидратираната ви кожа и ще я заредят. Добавена е и т.е. "драконова" киселина, която е почистваща и антибактериална съставка - служи както почистващо за кожата ви, така и консервира продукта.


Какво е чувството след употреба? Кожата е мека, пълна с влага и приятно освежена. Есенцията не лепне, попива бързо и се чувства като хидратиращ серум. Ако кожата ви е дехидратирана, определено тази маска ще й дойде добре и тя ще си "попие" влага.

Розовата маска с лайка обещава да успокои сухата/раздразнена кожа, да премахне опъващото чувство и да върне комфорта. Съдържа лайка, драконова киселина, захари и хиалуронова киселина. Ухае много нежно, отново кремообразно, подобно на онези глицеринови кремове за ръце с лайка/невен, ако се сещате - нещо такова.


Това е най-добрата маска от трите за мен - използвах я в най-големите студове и определено имаше резултат. Наистина упокоява и премахва опъването,  което ми причиниха студа, снега и вятъра. Зачервената кожа се успокои, а след премахване, тя беше достатъчно хидратирана и мека. Усеща се като грижа и не просто помощно средство.
Това е и най-хидратиращата маска от трите и за мен е най-добрата цялостно.

Зелената (със зелен чай) обещава освежаване и свиване на порите. Тя е за комбинирана кожа, съдържа освежаващ зелен чай и познатите ви вече захари, драконова киселина и хиалуронова киселина. Ухае на крем с алое, не на зелен чай.


Това е най-леката маска от трите и бих казал, че е по-подходяща за мазна, отколкото за комбинирана кожа (къде бузите са сухи). Много лек хидратиращ ефект, който се усеща като много лека есенция. Върху моята суха кожа се усети като тоник - освежи и избистри, но нищо повече. Не бих казал, че е лоша - просто не е за моя тип кожа, но ако ще избирате от коя да вземете, препоръчвам горните две.

За хората, които се интересуват от състави - и в трите продукта има доста ненужни консерванти, включително по няколко парабена във всяка, Ако имате проблем с тези съставки, имайте го в предвид.

Маските могат да се открият навсякъде и са около 3 лв. всяка. По-особеното е, че аз успях да открия розовата само в Дм и Ремедиум (може би се предлага само там) В "Медея", Лили и други вериги (всички обекти, които проверих) имаше само синята и зелената.

Дали препоръчвам? Ако тепърва навлизате в дебрите на шийт маските - струват си да ги пробвате. Ако сте капризни като мен и имате големи изисквания/очаквания - може да ги пропуснете. По-хубаво от корейското просто няма!

Няма коментари:

Публикуване на коментар