>

вторник, 1 март 2016 г.

My "Sun" Story / Shiseido Urban Environment UV Protection Cream Plus

Здравейте!

Днешният пост ще бъде малко по-различен, В него ще ви разкажа и покажа моята "слънчева" история. Този пост е важен за мен и смятам, че има важни неща, които трябва да се знаят и видят.

Днес е 1 март - ден, който освен с мартеничките, свързваме й с идващата пролет. С пролетта идват и първите по-силни слънчеви лъчи, заради което й точно днес реших да напиша този пост. Но дали чак сега трябва да се замислим за слънцезащитата?
Постоянно слушаме за слънцезащитата, но има един голям проблем - за нея се говори само през лятото (и тогава се предлага най-вече.). Това е сериозен проблем, поне според мен.
Но нека поразсъждавам малко....
Всички предполагам сме забелязали как щом дойде времето май/юни, изведнъж навсякъде ни заливат реклами на слънцезащитни продукти и започва да се говори колко тя е важна. Не само това, блоговете, които също четем, също започват да пишат за това, като "актуална" тема.
Дойде ли септември, всички слънцезащитни продуктите се изтеглят от щандовете от самите вериги, сякаш нямаме нужда от тях и се пускат отново на щандовете лятото.
Но според мен, това е грешка. Слънцезащитата е важна през всеки период от годината и може да спаси живота ви... Днес аз няма да ви говоря колко е важна слънцезащитата, а ще ви ПОКАЖА колко е важна тя!


Така изглежда белега ми, от една от операциите за отстраняване на образование, причинено от слънцето. Той не е единственият по тялото ми... и въпреки това, исках тези белези да останат, за да се сещам колко е важно. Колко е по-лесно и приятно да нанесеш шепа качествен SPF крем, отколкото две седмици да чакаш резултат дари образованието е доброкачествено или не.
Мисля, че постер с реклама какво слънцето предизвиква не е достатъчен - е, ето ви реална история, на реален човек,  с истински последици, а не просто на хартия или рекламен спот.

Най-често обаче слушаме как е важно на плажа или под яркото слънце да сме предпазени. Не чуваме толкова често, че в градска среда и през снежните дни, отразените слънчеви лъчи са дори по-опасни и силни. Ние имаме нужда от слънцезащита  ежедневно, във всякакви условия навън, а дори и пред телевизор/компютър. Слънцезащитата е важна не просто на морето, на плажа, на планината... а какво остава за хора като мен. Но какво още ли пък има "специално" в мен?
Ако четете блогове, то сте забелязали как се говори за алергичност към слънцето и т.н. - как продукта бил толерантен, как не се проявявали сърбежи, например. Едва ли повечето от блогърите, преписващите етикет на производител, знаят какво е истинска слънчева алергия и как се изразява тя, за която се пият лекарства/бият се инжекции. Малко хора знаят, че слънчева алергия не е просто сърбеж и зачервяване. Малко знаят, че можеш да се подуеш като балон или цялото ти тяло да се обрине за минути. Е, аз знам, затова за мен да използвам качествени продукти е важно! Не просто слънцезащита - качествена слънцезащита! Едно от хубавите неща е, че заради всичките ми проблеми със слънцето, моята кожа реагира на всичко, което не е достатъчно добро, затова винаги знам кога у себе си държа добър или лош продукт. (Леле, звуча като вампир...) За да мога да излизам спокойно навън, без да се налага да пия лекарства, аз трябва да имам най-качествената слънцезащита.
Има един бранд обаче, чиито продукти смело мога да кажа, че са най-добрите в това отношение (и не само) - Шисейдо.

Не знам колко от вас знаят, но те са първия бранд, пуснал слънцезащитен продукт някога в Япония (познат като "Слънчевия чадър"). Освен, че формулите им са едни от най-водоустойчивите и пригодими за всякакви условия, тяхната линия Wet Force беше огромна иновация през изминалата година - формулите са създадени така, че водата да засилва действието на филтрите, а не да ги отмива (затова й тази година трябва да ги пробвам вече при морски условия ). Това е обявено и за най-значимото събитие след откриването на SPF!
Днес обаче, ще говоря за друга серия. Линията Urban Enviorment UV Protection е направена за градски, ежедневни условия. Създадена е, за да предпази кожата от всякакви възможни увреждания в ежедневието и средата на живот. Разработена според най-добрите стандарти, предпазвайки кожата ви не само във външни условия ( знаете, че UVA лъчи проникват през стъклата и могат да ви поразят и докато сте си във вкъщи ). Серията предлага защита за всякакви температури, околна среда, климатици, влажност, слънцегреене и замърсяване - оптимална грижа, за да предпази кожата ви от всякакви възможни увреждания. Серията поддържа кожата ви здрава и красива ежедневно, а е добавен и силен анти ейдж ефект, за да ви предпази от състаряващото действие на слънцето и факторите в града. Дали сте в офиса пред монитора/климатика или навън, в условията на градската среда,  тази серия ще защити кожата ви от всякакви възможни увреждания (включително на ДНК), дори такива на клетъчно ниво.
Cream Plus е протекторът с фактор 50, който има най-голямата защита (за който и ще говоря).


Формулите са леки като перце, направени са да се нанасят или самостоятелно, или над дневния ви крем, в случай, че искате да полагате друга основа грижа под тях. Характерно за всички формули на марката е, че не са тежки и мазни, а напротив - приятни и лесни за нанасяне. С покачването на фактора все пак текстурите са една идея по-плътни. Друго характерно е, че независимо от високия фактор, продуктите на Шисейдо не оставят бял филм.
Но нека говорим все пак за Cream Plus.


Идва в 50 мл. сива тубичка с леки блестящи частички по нея, подходящ както за лице, така и за тяло. Лично аз винаги го нанасям на откритите места - лице, шия, деколте, врат, ръце, длани, крака... Когато съм 10-12 часа на ден навън и обикалям навсякъде, искам нещо, което наистина да защитава.


Текстурата е лека, за да може спокойно да се носи навсякъде без да личи филм, а просто кожата да е защитена и мека. Има овлажняващо действие, така че не се притеснявайте от засушаване независимо от сезона - определено хидратацията се усеща.
Водоустойчив е, тоест няма нужда да нанасяте след изпотяване, но освен това е лесен за премахване - нужен ви е обикновен почистващ продукт. За дамите е идеален за база за грим. Филтрите са нежни, не дразнят кожата или очите, ако сте чувствителни. Обогатен е с аминокиселини и екстракти, които имат антиоксидантен ефект, неутразлизирайки окисляването на кожата, което води до нарушаване на нейната работа и структура.
Екстрактите от шлемник, розова ябълка и грамотрън действат върху клетъчното увреждане, предпазват от увреждания върху ДНК, дават антиоксидантен ефект и повишават производството на колаген и еластин.


Как ми се отразява е най-важното. За мен марката е ненадмината в случая - чудесни формули и страхотни резултати. Защитават на макс - с алергията ми, много лесно мога да разбера дали продукт работи. Е, този крем работи идеално във всякакви условия, всеки ден за мен - аз съм защитен и кожата  ми е в перфектен вид, без да изглежда мазна или бяла. Оставям крема да попие добре поне 20 минути преди излизане сутрин и усещам действието му и меката кожа до края на деня. Нанасям както над дневния крем, така и като основна грижа и се справя чудесно. Текстурата се разнася за секунди, има лек типичен аромат за такива продукти. Кожата се усеща мека и хидратирана през целия ден, а липсата на реакция към слънцето говори, че слънчевите лъчи биват успешно отразени. Все пак, има един сочен ефект, който дава, без той да изглежда мазно - с фактор 50 това е нормално. Удобната опаковка може да е с вас и при спешен случай да нанесете отново, затова и винаги е с мен.
Правя вметка - извън медицинските марки, които лекарите препоръчват, много рядко те са запознати с други, да не говорим за тези от високия клас. Лекарят ми беше впечатлен след като му показах този!

Ако сте като мен и през всеки сезон трябва да се сблъсквате с градската среда, то задължително погледнете серията. Нека слънцето да не е враг, а вие да сте защитени - лесно е! Ако пък търсите "морските" си защитници както мен (макар да е рано), тяхната серия WetForce трябва да се пробва (има тестери, ако не искате дa се хвърляте на сляпо - и за тяло, и за лице - от марката винаги мислят за клиентите).
Що се отнася до цена, от градската серия кремовете са в порядъка на 70-80 лв. според фактора (две разновидности - SPF30 и 50), което не е малко, но си заслужава, защото дава ежедневни резултати и предпазва кожата ви от всяко нещо, което може да я увреди в такава среда.
Кремовете от серията се предлагат целогодишно, има ги в бутиците и оторизираните вериги. Годни са цели 18 месеца след отваряне и са икономични. За мен това е поредната опаковка от най-качествената слънцезащита на пазара, благодарение на която аз мога да водя нормален живот!

П.с. с този пост не целя да се оплача  ( или публично да призная, че съм вампир ). С този пост искам да ви кажа, че слънцезащитата за някои от нас не е просто поредното кремче, а й начин на живот. Искам да кажа, че тя не е важна само на думи или реклами - всяка година слушаме как била важна за това и онова, но аз днес исках да ви покажа, че благодарение на нея може да се живее нормално и защитено. Искам и да ви кажа, че слънцето не грее само лятото и то наистина причинява вреди!

2 коментара:

  1. Много ми хареса поста, по някои теми мисля абсолютно като теб - миналата година часове обикалях, за да намеря слънцезащитен крем за ски ваканцията ми, тъй като от 4 от 5 аптеки беше изтеглена! Аз съм фенка на Шисейдо, но тази линия не съм я пробвала и трябва да поправя грешката!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, това с изтеглянето е проблем определено

      Изтриване