>

петък, 18 март 2016 г.

Lush Toothy Tabs / Aquatic - Ultra Blast - Dirty

Здравейте!

Наскоро ви споменах в пост за това, че използвам твърда паста за зъби... интересно, но получих доста въпроси каква и какво представлява. Днес мисля е време за пост по темата, какво ще кажете?

Типично ако става дума за нещо откачено, странно и необикновено, то говорим за Лъш! Това са техните твърди таблетки за зъби - това е паста, под формата на таблетки. Днес ще ви покажа трите вида, които аз имам и ползвам - Aquatic, Ultra Blast и Dirty.


Таблетките всъщност представляват твърда паста, която трябва да схрускате, след което да започнете да миете с влажна четка за зъби - от твърдата таблетка няма и помен, а обилна пяна започва да се появява в устата ви - след това, както обикновено, изчетквате и изплаквате. Това, което мога да кажа е, че измиват повече от добре - зъбите са чисти, оставят свежо и приятно усещане, в същото време изцяло натурално измиване. Всички са без флуор, изкуствени пенители, консерванти и т.н. Една таблетка се пени доста, така че спокойно може да използвате по половинка - едната половинка сутрин, другата вечер. Различните видове имат различни аромати и действия:

Dirty са може би най-любимите ми - обещават искрящи от чистота зъби, секси дъх и "орална наслада".  Измиват прекрасно, оставяйки много свежо, ментово усещане. Ароматът им е ментов, свеж, носещ чувството за прохлада. Това са най-добрите таблетки за освежаване на дъха и изобщо свежо почистване. Ако почуствате зъбите си "dirty". те са тези, които ще премахнат това чувство (освен това й описанието за употреба им е много "мръсно" (в друг аспект), но това е друг въпрос ).
Съдържат сода, хума, мента и масло от нероли.

Към Ultra Blast имах големи очаквания. Те обещават най-свежия дъх, който някога сте имали, премахване на всички бактерии и невероятно свежо усещане, благодарение на уасабито. Да, това са таблетки с уасаби, които аз очаквах да са супер люти (обожавам люто!), но се оказаха съвсем леко пиперливи (от което и леко се разочаровах). Ако не сте фенове на много лютото и искате просто лек лют ефект, ще ви харесат. Що се отнася до свежест,  Dirty се справят по-добре, но пък определено леко лютия ефект, ментата и лавандулата оставят приятно чувство на свежест.
Съдържат сода, прах от градински грах, хума, три вида мента, френско органично лавандулово масло, уасаби и морска сол.

Aquatic са емблематичните - аромат на лайм, жасмин и чай "Earl Grey". Супер интересен аромат (който се носи в магазините на Лъш) и приятен за мен. Те са "романтични", идални за първа среща, тъй като аромата е афродизиак. Оставят много приятно чувство, без ментова нотка (ако не сте фенове на ментата) - наистина има романтична нотка, чаят определено се усеща приятно, жасмина също - хладни нотки, но в същото време и лайм. Много интересни таблетки, те неслучайно са първите на Лъш - трябва да се пробват!
Съдържат сода, хума, чай, жасмин, масло от лайм, фина морска сол и екстракт от водорасло, изключително богато на калций.

В последователен ред - 1. Aquatic 2. Ultra Blast 3. Dirty
А ето и малко снимки на прекрасните кутийки:


Картонените опаковки съдържат 40 таблетки, супер готини са, с различни картинки вътре, но вече се предлагат в нови, пластмасови малки шишенца, които съдържат както повече таблетки, така и са внесени доста нови видове в България (например с активен въглен за избелване). Цената на тези беше около 7-10 лв., докато новите опаковки струват 14,90 (както й имат нова паста на прах, която вече ползвам).


Според мен таблетките са много готини, удобни за употреба и освен това може да носите и ползвате навсякъде, по всяко време.

2 коментара: