>

неделя, 17 ноември 2019 г.

Galop d’Hermès

Здравейте,

Знаете ли какво е галоп? Това е основед ход на коня, изпълнен от десен или ляв крак, в който животното прави три последователни стъпвания, последвани от латеж, докато всички крака са във въздуха. Този ход на коня осигурява скорост от около 20 км./час. Понякога мек и плавен, друг път груб и необработен, галопът на коня е скоростен алюр, който всеки ездач познава.

Може ли да си представите тази прескачаща бързина и скорост, уловена в ухание?
Кристин Нажел, един от великите парфюмеристи на нашето време и единственатата жена-еклузивен дизайнер сред големите парфюмерийни къщи, създава именно такова ухание, когато прави първото си голямо, самостоятелно лансиране за Hermès - Galop d’Hermès. Един спиращ дъха аромат на Hermès за нея, който носи свободата на конския галоп и уханието на иконичната кожа, от която модната марка създава чантите си. Ухание, което е най-скъпото в портфолиото на марката и избрах да покажа в този специален месец на нишови и скъпи, различни от масовите аромати в блога.


Hermès винаги са имали уникално виждане за женствеността, различно от тенденциите. Модерна и свободна жена стои начело на Galop d’Hermès, в унисон с парфюма й: изпълнен с дързост, увереност и замах. Танцуващa боса върху топлата земя, описваща идеален кръг, следващ идеала; махваш с ръка, празнуваш радостна, движиш се премерено и без залитания, скачаш по-високо, целиш се по-високо, тичаш... "Искам да живея живота си в галоп", си казва носителката на този парфюм. Одухотворена и свободна, дива и страстна. Тя се движи в нов ритъм.

За да преведе есенцията на тази фурия в движение, Кристин Нажел, главен ексклузивен парфюмен дизайнер на Hermès, сътворява  именно Galop d’Hermès.  Тайното й желание за първият й голям парфюм за къщата е да създаде едно  цяло от противоположности. Животински и флорални, мъжествени и подчертано женствени. Аромат на свободата.
Как го постига?

В Hermès открих цялата женственост на кожата. Съставих Galop d'Hermès като картина с два основни цвята. Две суровини, които са емблематични за Hermès и за парфюмерията: кожа и роза.", казва Нажел за своето творение. То започва именно така.

Кожа. Металическа, анималистична, с изчистено и ярко присъствие, носи необичайна острота в уханието. Напомняща на аромата на кожените чанти на модния гигант, тя цели именно това: в библиотеката от кожи на Hermès, сред чувствените текстури и благородни материали, Кристин  е заинтригувана от телешката кожа Doblis – мека и нежна, чувствителна кожа, която отвръща на галенето с галене. Тази кожа носи женствена нотка, но и анималистичен, животински дъх, който идеално улавя духа на Galop - животински, но и цветен. Ако кажа, че е една от най-красивите и специални кожи, които съм помирисвал, няма да е лъжа! Фемининна, но и мъжествена. Остра, но и чувствена. Галеща, но груба.


Роза. Кралицата сред цветята дава по-женствената същност на Galop d’Hermès: пудрена, червена и приятно сладка, в нея липсва етеричната, маслена нотка, характерна за българската роза. Червената роза, обработена макроскопично, която Нажел използва, съчетава красивата и елегантна флорална същност на растението, което сякаш танцува, заедно с кожата. За танцът с кожата Doblis, розата е едиинствен избор. Истинска феерия! Противоположностите танцуват, движенията стават по-уверени, балансирани, триумфални.

Прокрадва се мек, ориенталски дъх на шафран, който дава доплина. Дюля, приятно плодова, подсилва кожения дъх на парфюма, като могат да се усетят дори власинките на кората на този зимен плод. Толкова е естествена!
Кожата съживява розата; розата понася кожата; кожата става женствена, розата излъчва цялата си сила. Galop d’Hermès е пламнал. Горещ, червен..

Дълбок и плътен, но нежен. Цветен, но анималистичен. Чувствен, но остър. Женствен, но носещ мъжка сила. Елегантен и изискан, Galop d'Hermès е съвременен манифест, който изразява абсолютна свобода в женското изразяване и в парфюма. Той е една определена, нова за времето си ароматна естетика, която не напомня нищо познато и улавя смелостта и дързостта на жената. И на онази, която го създава!


В тежък, изчистен и масивен флакон, напомнящ стреме за езда, Galop d’Hermès крие ароматната си, мощна парфюмна течност. С кожена, оранжева връв на Hermès , укичена на нея, тя пресъздава коженото вдъхновение зад ароматната пирамида и на живо. Опаковката на Galop d’Hermès е изключителен предмет на изкуството, който завършва до най-малкия детайл творението на Нажел, като е създаден с възможност за пълнене, за да не се лишавате никога от непреходната му красота.

Лансиран през 2016 година, Galop d’Hermès се предлага екслузивно в Douglas в Сердика Център и Мол Парадайс, както и в Beutyzone в Мол София. Цената на 50 мл. от  уханието е 489 лв., а рефил от 125 мл. е 565 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар