>

четвъртък, 16 май 2019 г.

Van Cleef & Arpels / Bois Doré* - Collection Extraordinaire

Здравейте,

"Има различни видове прегръдки. Някои докосват кожата, други обгръщат душата. Въпрос на потребност." - Джон Грийн

Емоции, истории, чувства, спомени, асоциации... Ароматите са способни да породят всички тях и за всеки да значат нещо различно. Да създадат настроение, да извикат в главата любим спомен или човек, да ви накарат да настръхнете.. Или да ви накарат да се почуствате така, сякаш някой ви прегръща. Точно това за мен е Bois Doré уханието, част от Collection Extraordinaire на Van Cleef & Arpels. Един магичен парфюм за него и нея..

Прегръдка. Топла, чувствена и истинска. Това е Bois Doré, тази златна дървесна приказка за душата...


Топлина, уют и спокойствие. Сякаш сте седнали пред камината, навън е мразовита зима, но на вас ви е топло, чувствате се щастливи, сякаш заобиколени от любимите хора, дори тях да ги няма. Наметнали сте се с топло одеяло, направили сте си топъл шоколад, запалили сте ванилова свещ и макар очите ви да се затварят вече, е време за хубава книжка, филм, игра с домашния любимец.. няма значение, докато дърветата в камината пукат от горенето, а вятърът навън "свири" от прозорците. Домашна идилия и уют!

Усещате нещо скъпоценно. Приятно сладък, меко опушен, дълбок и чувствен аромат, който се стича по кожата ви като злато. Но не, това не е течно злато, а всъщност скъпоценно златно зрънце. Зрънце "Тонка", на цвят като изгоряла дървесина, отпуска благоуханието си и ви обгръща като топла прегръдка пред камината. Минерални нотки на топъл камък завладяват сетивата, затопляйки кожата, а мека дървесина се усеща така, сякаш гори и пука от пламъци.  Не стига това, ами и пикантен черен пипер гъделичка носа и стопля още повече композицията, придавайки ориенталски дух.

Опушени нотки, тютюн и много горчиви бадеми: някак мрачни, много ориенталски и завладяващи, от тях извира топлина и светлина! Да, противоположности! Bois Doré е като мелодична, бавна песен - удоволствие да я слушаш. На моменти баладична, на моменти закачлива, но през цялото време в умерен ритъм и много секси. чувствена и завладяваща. Песен за правене на любов, която действа като истински афродизиак! Trust me. 

Ванилия. Приятно сладка, мека и обаятелна, подслажда този ароматен, златен огън, в който бразилските зърна "Тонка" не спират да излъчват своята дълбочина, мистичност и софистицираност. Като течно злато, в чийто финал се долавя чувствено сандалово дърво: млечно и ухаещо на комфорт, както и красив бял мускус, придаващ обаятелна пудреност.

Bois Doré. Пристрастяващ и чувствен парфюм, безценен като самороден къс злато, който насища с ухание и затопля кожата. Като прегръдка е. Като чувство е, каращо те да настръхнеш при допира с кожата на другия, усещайки топлината му и горещата кръв.
Узрял, скъпоценен, тежък като присъствие, носещ собствено обаяние и каращ другите да извъртят главите си след теб. Тази монотонна песен е толкова завладяваща, че излъчва чиста любов, излъчва комфорт, излъчва емоция.. и те прегръща. Истински, като човек, чието биещо сърце и топлина на кожата можеш да усетиш.


Каквото и да кажа повече за Bois Doré ще е малко. За мен това е възхитително ухание, едно течно, скъпоценно ароматно злато в Collection Extraordinaire на Van Cleef & Arpels. Парфюм на друго ниво: и като аромат, и като присъствие, и като усещане, и дори като флакон. Лукс, класа, стил, френски шик, ароматно върховенство...Bois Doré е ароматно злато. И прегръдка за носителя си - гледам проливния дъжд навън от прозореца, обвит в него и разказвайки ви...  Истинска душевна идилия е Bois Doré! Истинско творение от парфюмериста Фабрис Пелегрин!

 Ще откриете Bois Doré (75 мл. - 267 лв.) и цялата колекция Collection Extraordinaire ексклузивно в парфюмерии Douglas / Beautyzone у нас, както и онлайн в официалния онлайн магазин на Douglas.

"- Студено ли ти е? - попита ти и цяла ме загърна в прегръдка. Тогава не знаех, че дълги години занапред в студовете и ветровете, които ме причакваха, щях да се свивам в спомена за тая прегръдка, за да се сгрея." - Блага Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар