>

неделя, 5 ноември 2017 г.

Shiseido WASO Quick Gentle Cleanser

Здравейте,

При настъпването на всеки нов сезон, аз сменям от-до грижата си за кожата. Това за мен е ключово, защото по този начин съобразявам нуждите й и й предлагам това, от което има нужда. А каквото и да говорим, метеорологичните условия й оказват голямо влияние, затова за мен подобна смяна с нови, по-подходящи продукти е абсолютно задължителна.

В студения период ( който настъпва в момента ) доста хора се ограничават в най-добрия случай  с използването на по-богат крем, например. Да, това е чудесно, но често пренебрегваме една ключова стъпка - почистването. През зимата, за мен е много важно да имам почистващ продукт, който да е мек, да не пресушава кожата ми и да измива максимално нежно, но и ефективно.
Без капка съмнение, аз се спрях на медения почистващ гел на WASO (Shiseido). Той е всичко, от което имам нужда!


Вече съм ви разказвал за тази линия, подбранд на Шисейдо, като знаете с какво вълнение (и точно колко силно) я чаках! Този почистващ гел беше едно от първите неща, на които хвърлих око още от прес снимките и взех веднага, щом продуктите стъпиха на българска земя!

Какво представлява? Почистващ меден гел, който е нежен към кожата и запазва естествената влажност на кожата след измиване.
Консистенцията му е подобна на мед - точи се по същия начин, но е гъст, даже наподобява гел-желе - ако отворя капачката и обърна, той няма да изтече през отвора.
Има деликатно ухание - усеща се деликатно мед, но и лека, чиста и флорална нотка. Определено е свеж и освежаващ, макар да очаквах да е по-топъл. Наподобява уханието на виолетки.
Опаковката побира 150 мл. продукт, като е идеална за носене с вас, каквато е й идеята е - затова е quick cleanser. Идеална е за носене в сака ми за спорт, например, защото мога да ползвам веднага и да измия лицето си след тренировка.


Меденият гел не съдържа алкохол, но и не е омазняващ.  Той е формулиран с меки съставки, за да измие чудесно, но да не изсуши допълнително кожата ви.
Всеки продукт от линията на WASO съдържа своя собствена, ключова, основна съставка, която го отличава. Мисля, че "меден гел" подсказва достатъчно - при този почистващ продукт, основна съставка е чист пчелен мед, заедно с добавено пчелно млечице. Това го прави богат на мастни киселини, витамини и минерали. А медът оказва и противовъзпалителен ефект, който тушира несършествената, заедно с подхранването, което осигурява.
Медения измивен гел е толкова превъзходно формулиран, че от марката препоръчват да се съхранява в топли помещения, защото може да започне да се втвърдява в студени. Това достатъчно говори за отдадеността на линията към активните й съставки.

Как използвам?
Тук е важно да кажем, че този измивен гел може да се разпенва и без вода. Аз искате да свалите/разтворите грима си с него, то препоръчвам да нанесете директно върху суха кожа и да започнете да масажирате, след което да отмиете.
Нанесен на суха кожа образува бял филм, който разтваря грима, като се държи подобно на oil cleanser.

Начинът, по който предпочитам да го ползвам аз и който е по-икономичния, според мен, е предварително да разпеня с малко вода в дланите си. Изстисквам достатъчно количество (колкото бадем), разпенвам, масажирам върху лицето, след което отмивам с вода. Образува много нежна пяна, която е достатъчно пухкава, за да обхване лицето и да измие кожата.



Как се справя?
Бях предубеден, защото по-нежните продукти понякога не почистват достатъчно добре. За този мога да кажа само - феноменален. Невероятно балансиран е - мек, измива наистина нежно  кожата, но достатъчно ефективно, че тя да е абсолютно чиста след измиване.

След изплакване, кожата се чувства мека, подхранена и не опъва. Натрупаните мазнини, остатъците от грижата и замърсяванията са отстранени, а кожата се чувства така, сякаш е измита само с вода. Толкова е нежен, че не се усеща - рядко съм срещал такова усещане, подплатено с истински ефект.
Кожата е мека, гладка, хидратирана и естествената й влага остава. Самият гел няма да я хидратира - той просто ще измие така, че нивото на вода да се запази в кожата. Чувствате кожата си в перфектно състояние - чиста, гладка, мека!

Използвам и за зоната около очите - да, толкова е нежен! Измивам, като нито люти на очите, нито изсушава или причинява дискомфорт на тази нежна зона. Смятам, че това е показателно колко грижлив продукт е.

Идеален е сутрин, когато искате нежно да отмиете остатъка от нощната грижа и натрупания себум, както и вечер, когато искате да премахнете нечистотии, грим и каквото се сетите от лицето си. Той има перфектните измивни свойства, с още по-перфектна формула, която го прави, без да вреди на кожата.

За мен е абсолютно великолепен измивен продукт, който препоръчвам с две ръце. Подходящ е за абсолютно всеки тип кожа ( включително чувствителна ), както и за всяка възраст, макар милениал насочеността на линията . Подходящ е за всеки и навсякъде, както вече казах!
Не съжалявам, че избрах точно него за новия сезон, а дори вече имам нова опаковка от него в банята - толкова го обикнах! Мисля, че тази зима няма да искам да виждам друг измивен продукт! Този за мен скри всички налични на хоризонта/пазара и остана единствен в банята ми!

Ще намерите във веригите за селективна козметика, като цената му е 65 лв. за опаковка от 150 мл.


1 коментар: